Fietsvakantie Altmühltal & langs de Donau - 7 dagen

In het zuiden van Duitsland ligt het natuurpark Altmühltal. Een heuvelachtig gebied waar prachtige fietsroutes zijn uitgezet langs de rivier de Altmühl. Aan de zuidkant wordt het Altmühltal begrensd door de rivier de Donau, een mooie gelegenheid om ook de routes langs deze rivier te ontdekken. Geniet van de prachtige natuur en middeleeuwse stadjes tijdens deze nieuwe fietsreis naar het hart van Beieren.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 225 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Van hotel naar hotel, Trektocht Halfpension
Omgeving
Duitsland, Altmühltal, Donau rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 979,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Heenreis
Na het kopje koffie op het overstappunt gaan we op weg naar Duitsland. Voor het diner bereiken we ons hotel in Beieren.

Dag 2 - Treuchtlingen - Eichstatt
Vandaag staat het eerste deel van de Altmühltal- route op het programma. Het is direct een prachtige route langs één van de mooiste delen van de Altmühl. Hier meandert de rivier door het prachtige landschap waarbij aan beide oevers machtige rotspartijen oprijzen. Onderweg passeren we het middeleeuwse Pappenheim waar de ommuurde burcht een absolute bezienswaardigheid is. Tussen Solnhofen en Esslingen ziet u de Twaalf Apostelen, een bijzondere rotsformatie langs de rivier. Via Dollnstein bereiken we Eichstatt waar de bus op ons staat te wachten (ca. 47 km).

Dag 3 - Eichstatt - Beilngries
Na het ontbijt rijden we naar Eichstatt waar we gisteren geëindigd zijn. Deze barokke bisschops- en universiteitsstad heeft vele bezienswaardigheden. Gaat u eerst het stadje bezichtigen of stapt u direct op de pedalen voor de etappe naar Beilngries? De route voert wederom door de prachtige natuurschoon van het dal van de Altmühl. In Kipfenberg vindt u het geografische middelpunt van Beieren en dit plaatsje nodigt uit om even een pauze in te lassen voor u aan het 2e deel van de etappe begint. We eindigen in Beilngries, nog zo’n gezellig en interessant barokstadje met een levendige gastronomie (ca. 45 km).

Dag 4 - Beilngries - Kelheim
De laatste etappe door het Altmültal brengt ons van Beilngries naar Kelheim. Onderweg passeren we Dietfurt en Riedenburg, een interessante plaats met maar liefst 3 burchten en een gezellig centrum. Iets verderop in Altessing kunt u de druipsteengrotten bezoeken waarna Kelheim opdoemt. Hier komen de rivier Altmühl en Donau samen. Een aanrader is om een boottocht door de ‘Donaudurchbruch’ te maken, een prachtige smalle en hoge kloof aan het begin van de Donau. Vanuit Kelheim brengt de bus u terug naar het hotel (ca. 48 km).

Dag 5 - Van Dollnstein - Neuburg an der Donau
Vandaag fietsen we door het oerdal van de Donau. Daar waar duizenden jaren geleden een zijtak van de Donau stroomde, ligt nu een dal met steile rotspartijen, oude ruïnes en talrijke holen die in de ijstijd door mens en dier bewoond werden. Via Wellheim en Rennertshofen bereiken we Neuburg an der Donau (ca. 36 km).

Dag 6 - Langs de Donau van Ingolstadt naar Klooster Weltenburg
Deze laatste fietsdag voert ons langs de Donau waarbij we starten in Ingolstadt. Via het charmante vestingstadje Vohburg bereiken we het kuuroord Bad Gögging. Vroeger was het stadje bekend door de Romeinen, tegenwoordig geniet het bekendheid vanwege de thermaalbaden. Door een afwisselend landschap met hopakkers bereiken we Klooster Weltenburg, prachtig gelegen aan de Donau. U kunt dit klooster bezoeken of een boottocht maken door de ‘Donaudurchbruch’ als u hier dinsdag geen tijd voor heeft gehad. We staan nu namelijk aan de andere kant van de kloof. Vanuit Weltenburg brengt de bus u terug naar het hotel (ca. 49 km).

Dag 7 - Naar Nederland
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en rijden we terug naar Nederland. Op het overstappunt sluiten we de reis af met een 3-gangen diner.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Altmühltal & langs de Donau

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 979 per persoon.

Boek deze reis  

donau
Georganiseerd door