Fietsvakantie in Zuid-Beieren

Tussen München en de Alpen ontdekt u een aangename variatie aan landschappen en cultuur. Vanaf de Starnberger See fietst u zuidwaarts langs pittoreske stadjes en grote meren met helder water en fijne badstrandjes. Via glooiende weilanden en bossen doemen de bergkammen van de Beierse Alpen op, en u hoeft ze niet te beklimmen! De rivierdalen van de Loisach en de Isar maken dit prachtige decor compleet.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 227 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Duitsland Beieren natuur, rivieren en meren, van dorp naar dorp, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 785
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Bernried of Ambach
Uw fietstocht begint in Bernried of Ambach, beide idyllische dorpjes met heerlijke badstrandjes aan de Starnberger See. Het heldere water is van hoge kwaliteit. 

Dag 2 Van Bernried of Ambach naar Murnau  (32 of 36 km)
Zuidwaarts doorkruist u het afwisselend uit bos, veen en kleine meren bestaande 'Naturschutzgebiet Osterseen'. Na een bosrijk traject arriveert u in etappeplaats Murnau, gelegen tussen de fraaie meren Riegsee en Staffelsee. Van oudsher trokken bekende kunstenaars naar Murnau en nog steeds is het een stadje met artistieke flair.

Dag 3 Van Murnau naar Garmisch-Partenkirchen (40 km)
Op de volgende dag van uw fietsvakantie fietst u eerst door het grootste aaneengesloten veengebied van Europa, het Murnauer Moos, met een zeldzame flora en fauna. De prachtige fietsroute door het rivierdal van de Loisach voert u daarna dichterbij de Alpen naar uw hotel in Garmisch-Partenkirchen, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Dit wintersportstadje, bekend van het skischansspringen op nieuwjaarsdag, heeft een pittoresk centrum met barokke kerken en tal van prachtige voorbeelden van de zogeheten 'Lüftlmalerei': uitbundig en kleurrijk beschilderde gevels en façades.

Dag 4 Per trein naar Scharnitz, van Scharnitz naar Wallgau (52 km)
U begint de volgende ochtend met een korte treintransfer naar het Oostenrijkse Scharnitz. Weer op de fiets voert een schitterende fietsroute u over de geleidelijk stijgende gravelweg naar de bron van de Isar, temidden van het grillige Karwendelgebergte. Na een ommetje naar de Kastenalm voor een pauze met boerenspijs en drank daalt u heerlijk af, terug naar Scharnitz. Weer terug in Duitsland volgt u nu de Isarradweg (Isarfietsroute). Stroomafwaarts fietsend komt u via het schilderachtige stadje Mittenwald in etappeplaats Wallgau, de parel van het Isardal.

Dag 5 Van Wallgau naar Bad Tölz (49 km)
Vervolgens daalt u af door uitgestrekte bossen naar de Sylvenstein Stausee. Na de fietsroute over de stuwdam brengt het fietspad u langs de Isar via enkele dorpjes naar Bad Tölz.

Dag 6 Rustdag of rondrit naar Gmund (50 km)
In dit mooie, aan weerszijden van de Isar gelegen kuurstadje verblijft u een extra dag. Imposant is het harmonische gebouwenensemble langs de omhooglopende Marktstrasse in de Altstadt. Aan de overkant van de brug vindt u het ruime Kurpark met fonteinen en oude bomen.
Op de rustdag van uw fietsarrangement is de rondrit door het mooie glooiende boerenland niet te versmaden. Einddoel is het dorpje Gmund, met badstranden aan de Tegernsee. Onderweg brengt u een bezoek aan het Kloster Reutberg. Behalve de barokke abdijkerk is er ook een brouwerij met een Biergarten.

Dag 7 Van Bad Tölz naar Bernried of Ambach (40 of 44 km)
De laatste dag van uw fietsvakantie brengt u al snel terug bij de Starnberger See. Een boottochtje over het meer vormt een (w)aardige afsluiting.

Dag 8 Vertrek

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: