Image
Fietsen in Beieren Duitsland

Prachtig laaggebergte met Beierse dorpjes

Fietsen door de Duitse bergen

Fietsvakanties Beieren

Fietsen langs één van de mooiste routes in Duitsland door het prachtige laaggebergte en door de kleine dorpjes van Beieren. Groene weiden, uitgestrekte heidevelden, steile rotsformaties en schaduwrijke bossen, het verveelt nooit. Geniet tijdens deze heerlijke fietsvakantie van natuur en cultuur, het smakelijke bier, de traditionele streekgerechten en de warme Beierse gastvrijheid. Lees meer

8 fietsreizen gevonden

Altmuhltal in Beieren 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Duitsland
vanaf € 725,- p.p.
fietsen langs de hopfensee

Hopfen am See 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Duitsland, Oostenrijk
vanaf € 350,- p.p.

Beieren - Duitsland 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Duitsland
vanaf € 516,- p.p.
beieren-fietsen

Fietsen en kanoën door natuurpark Altmühltal in Beieren 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Duitsland
vanaf € 569,- p.p.
Altmuhltal fietsen

Altmuhltal radweg & Duitse Donauradweg 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Duitsland
vanaf € 719,- p.p.
Beieren meer

Langs de mooiste meren van Beieren 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Duitsland
vanaf € 829,- p.p.
5 rivieren

vijf rivieren van Beieren met de bus 9 dagen

Halfpension, Groepsreis, Van hotel naar hotel, Trektocht, Fietsvakantie met rustdag, Duitsland
vanaf € 895,- p.p.
fietsen in zuid-beieren

Zuid-Beieren 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Duitsland
vanaf € 1.195,- p.p.

Fiets door uitlopers van de Alpen

Fiets door de uitlopers van de Alpen op prachtige fietstochten door Beieren, u fietst over de mooiste fietspaden van de zuidelijke deelstaat tijdens een Tour de Bavaroise, met het imposante Alpenpanorama altijd in zicht, langs sprankelende blauwe bergmeren en rivieren naar charmante, kleine dorpen en steden langs de Donau naar Franken. De grootste deelstaat van Duitsland zal indruk op u maken met zijn heuvelachtige landschappen. Het fietspadennetwerk van de Beierse en Frankische regio's strekt zich uit langs ongeschonden rivierdalen. Ook kunt u na een inspannende fietstocht in Beieren betoverd worden door de beroemde culinaire hoogstandjes van de regio.

De Beierse fietspaden

De afwisseling van de Beierse fietspaden is uniek en laat het hart van de fietser sneller kloppen. Of het nu gaat om een ​​fietstocht langs de merenroute van München, een fietstocht langs de Chiemsee-route met zijn adembenemende Alpenpanorama of fietst door het romantische Taubertal, tijdens de fietsvakanties in Beieren zult u in alle opzichten genieten en vooral onder de indruk zijn door de uitstekende kwaliteit van de fietspaden. Maar ook de riviertochten, die tot de beste fietspadennetwerken van Duitsland behoren, zullen indruk op u maken als u in Beieren door het afwisselende landschap fietst. Met name de Main- en Donau-fietspaden zijn pronkstukken op het gebied van bewegwijzering en padkwaliteit - maar ze behoren ook tot de meest populaire rivier fietspaden in Beieren. Maar ook de kleinere en minder bekende rivierlandschappen mag u tijdens uw fietstocht door Beieren niet negeren. De Main biedt ook een groot wijnbouwlandschap langs de rivier, waar u versteld kunt staan ​​van de fascinerende uitzichten. Naast de twee nationale parken kun je tijdens het fietsen in Beieren ook genieten van maar liefst 18 natuurparken, meer dan 500 natuurreservaten.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Slot Neuschwanstein
  2. Walchensee
  3. Kehlsteinhaus
  4. Regensburg (Stad)
  5. De Zugspitze (Berg)

Kaart fietsroutes Beieren

Bekijk onze interactieve kaart met de fietsroutes in regio Beieren. Op de kaart worden de belangrijkste steden zoals Bamberg, Regensburg en Würzburg weergegeven. De fietsroutes laten u op afwisselende wijze genieten van deze romantische streek in Zuid Duitsland.

Beierse keuken

De Beierse keuken staat bekend als een nuchtere, traditionele en landelijke keuken. Tegenwoordig is het echter verfijnd. Beierse specialiteiten zijn vlees- en gebraden gerechten, knoedels en gebak. Deze lekkernijen mogen op geen enkel menu ontbreken. Beieren staat ook bekend om zijn hartige gerechten, waaronder stoofschotels zoals Pichelsteiner, Leberkäs, kalfsworst of reuzel. Dit is varkensreuzel met overgebleven stukjes spek die zijn verfijnd met appels of uien. De Beieren eten het liefst Prinzregententorte als toetje. De cake bestaat uit acht afwisselende lagen dun biscuitgebak en aromatische chocoladeroom. Op het einde wordt de cake bedekt met een chocoladeglazuur en dan ius het typisch Beierse dessert klaar.

Varkensreuzel
Varkensreuzel

Combineer fiets- en boottochten

Het is ook mogelijk om de deelstaat Beieren te ontdekken tijdens een van de vele fiets- en boottochten, die het voordeel bieden van het "hotel dat met u reist". Gun uzelf een rustdag tijdens uw fietsvakantie en wandel door de mooie stadjes. Tijdens je fietstocht door Beieren wordt u betoverd door steden met een rijke geschiedenis zoals München, Augsburg, Neurenberg, Regensburg en Würzburg in combinatie met indrukwekkende landschappen buiten de grotere steden. Hier ontmoet je tijdens je fietstocht ook heel vaak de bewoners in Beierse klederdracht, die de vrolijke en vriendelijke manier van leven van Beieren vertegenwoordigen.

De goed uitgebouwde en hoogwaardige fietspaden netwerken met vlakke of heuvelachtige routes bieden voor elke fietser de juiste route en ook gezinnen met kinderen zijn van harte welkom op de Beierse fietsroutes. De bewegwijzering van de fietspaden is gebaseerd op de uniforme bewegwijzering van het Donau-fietspad, dat op internationaal niveau als een paradepaardje wordt beschouwd. De prachtige staat is dan ook de ideale bestemming voor een fietsvakantie.

Meer informatie