Fietsvakantie Elberadweg met de bus - 9 dagen

Heerlijk ontspannen fietsen tijdens uw fietsvakantie over het schitterende fietspad langs de Elbe. Het fraai aangelegde Elbefietspad(ofwel Elberadweg) leidt u door een landschap uit een prentenboek. Eerst prachtige rotsformaties met imponerende burchten, hellingen met wijnranken en vervolgens uitgestrekte weiden en landerijen met beroemde steden als Dresden, ook wel 'Florence van het Noorden' genoemd, en de porseleinstad Meissen. De hotels liggen allen direct aan of in de nabijheid van de fietsroute. U kunt uw dag zelf indelen en de bagage gaat iedere dag mee in de fietsbus naar het volgende hotel.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 239 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag Halfpension
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 845,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

WOENSDAG
Met enkele pauzes onderweg rijden we snel en comfortabel naar Meerane voor diner en overnachting.

DONDERDAG
Usti nad Labem - Bad Schandau 47 km

Met de fietsbus naar het in Tsjechië gelegen Usti na Labem, waar u op de fiets stapt voor uw eerste kilometers langs de Elbe. Na de grens bij het dorpje Hrensko is het nog slechts 9 km naar uw hotel in het kuuroord Bad Schandau.

VRIJDAG
Bad Schandau - Dresden 44 km

Met uitzicht op het bizarre zandsteengebergte fietst u over de Elberadweg o.a. langs Pirna. Tip: neem het pontje naar Slot Pillnitz met haar prachtige tuin. Langs de beroemde Elbebrug "das Blaues Wunder" fietst u de ongekroonde Elbe hoofdstad, Dresden, binnen. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

ZATERDAG
Dresden - Meissen 25 km

Niet te veel kilometers, want ongetwijfeld kijkt u eerst nog rond in Dresden met de Frauenkirche en het Zwinger. Of neemt u alle tijd om Meissen te verkennen met o.a. de Albrechtsburcht en de wereldberoemde porseleinfabriek.

ZONDAG
Vrije dag

Alle tijd om nog naar Dresden te gaan of Meissen verder te bezoeken, de keuze is aan u. U kunt ook met de smalspoortrein naar Moritzburg gaan en dan terug fietsen naar uw hotel.

MAANDAG
Meissen - Riesa - Belgern 37/61 km

Vandaag fietst u door de Sächsische Weinstrasse, het gebied van de beroemde witte wijnen. U fietst door rustige wijndorpen ,die u uitnodigen voor een Weinprobe aan de oever van de Elbe. U overnacht in het bezienswaardige stadje Riesa. U kunt er ook voor kiezen om door te fietsen naar Belgern. De fietsbus brengt u terug naar uw hotel in Riesa.

DINSDAG
Belgern - Torgau - Pretzsch 53 km

Bij Strehla kiest u of u links of rechts van de Elbe gaat fietsen, één ding is zeker, vanaf Mühlberg komt u allemaal weer op dezelfde route naar Torgau, de meer dan 1000 jaar oude renaissance stad. U fietst naar uw hotel in Pretzsch.

WOENSDAG
Pretzsch - Wittenberg 38 km

Vanuit het hotel op de fiets naar Wtitenberg. Hier fietst u zeker naar de slotkapel met z’n beroemde deur waar Luther zijn 95 stellingen bevestigde. De fietsbus brengt u terug naar uw hotel.

DONDERDAG
Terugreis

Jammer, maar de fietsvakantie zit er bijna op. Er is voldoende stof tot napraten op de
terugreis naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: