Fietsvakantie Tsjechië en Duitsland met de bus - 15 dagen

Tijdens uw fietsvakantie Tsjechie en Duitsland fietst uw langs de Elbe. De Elbe begint als een krabbelend stroompje vlak boven Vrchlabi en wordt al snel een stroom. Deze rivier, veelal omzoomd met lange rijen hoge populieren, doorsnijdt traag stromend het Boheemse Bekken waarin eeuwenoude steden als Hradec Kralove, Pardubice en Praag liggen te wachten om door u ontdekt te worden. Het mooie aan de bovenloop van de Elbe is dat er volop natuur is om van te genieten, samen met veel cultuur die ontstaan is door de eeuwenoude handelsroutes langs de Elbe. Kenmerkend is dat de route voornamelijk vlak is en voornamelijk over goede, rustige fietspaden loopt tot aan Praag.

15-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 479 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag Halfpension
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 1.295,- Vanafprijs p.p.
15 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

MAANDAG
Heenreis

Vertrek via de opstapplaatsen met onze comfortabele fietsbus naar uw hotel in
Duitsland voor diner en overnachting.

DINSDAG
Bad Schandau – Děčín 24 km

Na het ontbijt naar het nog in Duitsland gelegen kuuroord van Bad Schandau. Hier stapt u op de fiets voor uw eerste kilometers langs de Elbe, langs het zandsteengebergte fietst u Tsjechië in. Misschien bezoekt u het grensplaatsje Hrensko om aankopen te doen. Op het marktplein van Decin wacht de fietsbus op u, die u naar uw hotel in Dvur Kralove brengt.

WOENSDAG
Vrchlabí – Dvůr Králové 55 km

Langs de nog prille Elbe fietst u langzaam stroomafwaarts. U fietst door het liefelijke Elbedal tot u op het mooie marktplein van Hostine komt ,waar de reuzen bij het raadhuis de wacht houden. Door het bos naar de oudste stuwdam van de Elbe, over deze romantische stuw naar uw hotel in Dvur Kralove.

DONDERDAG
Dvůr Králové – Hradec Kralove 48 km

Door een afwisselend landschap fietst u naar het kasteelcomplex van Kuks met zijn beeldentuin met beelden uit de 18e eeuw. Ze beelden de deugden en ondeugden uit. Verder langs de Elbe tot aan de garnizoensstad Josefov, dat in 1785 gebouwd is en nauwelijks veranderd is. Via de meanderende rivier komt u in de voormalige koningsstad Hradec Kralove.

VRIJDAG
Hradec Králové – Pardubice 37 km

Op de fiets door de uitgestrekte bossen van Hradec Kralove naar Pardubice.
Via het kasteel Rabi bij de Elbe komt u uiteindelijk in het prachtige Pardubice uit.
Hier is het marktplein autovrij en kunt u een wandeling naar het kasteel maken.

ZATERDAG
Pardubice – Kolín 57 km

Langs de traag stromende rivier met ruisende populieren fietst u naar de bekendste stoeterijen van Tsjechië. De stoeterijen zijn al enkele honderden jaren oud, ze drukken hun stempel op het landschap, met alle weilanden met witte, houten hekken.

ZONDAG
Kolín – Nymburk – Podebrady - Praag 33/50 km

De Elbe buigt noordwaarts. U verlaat via de rechteroever de stad om door een wirwar van kleine, bosrijke weggetjes langs de rivier naar het Middeleeuwse Nymburk te fietsen. Nymburk ontwikkelde zich in de Middeleeuwen onder leiding van Dominicaanse monniken tot een belangrijke handelsstad, mede met behulp van Nederlandse en Duitse kolonisten. De fietsbus brengt u naar Praag.

MAANDAG/DINSDAG
Vrije dagen in Praag

Praag, gelegen aan de Moldau, ook wel de Gouden stad genoemd. Wandel over de beroemde Karlsbrug met de vele kunstenaars en muzikanten en bezoek de Joodse wijk. Bekijk de Vituskathedraal en het “Gouden straatje”. U logeert in Praag dus, u heeft alle tijd. Het diner is niet inclusief zodat u uw dag zelf kunt indelen.

WOENSDAG
Praag – Mělník 55 km

In Praag volgt u een beekje, dat in de Moldau uitmondt. Langs de Moldau fietst u vandaag naar Melnik. Bij deze plaats gekomen stroomt de Moldau in de Elbe.
Voor Melnik fietst u over de historische Moldausluis, u ziet dan Melnik al op de heuvel opdoemen. U fietst deze dag langs twee mooie kastelen: Veltrusy en Nelahozeves.

DONDERDAG
Mělník – Litomerice 49 km

Langs de Elbe naar Roudnice om vervolgens langs Terezin (Theresienstadt) te fietsen, een concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog.
Daarna is het nog enkele kilometers naar uw hotel in Litomerice. Wandel over het schitterende marktplein van dit stadje. Opnieuw logeert u in één van de fraaie oude steden, die Tsjechië rijk is.

VRIJDAG
Litoměřice – Děčín 52 km

U fietst het Deciner heuvelland in, waar u prachtige uitzicht heeft op de heuvels. Langs de rivier is het vlak fietsen. De bredere Elbe heeft zich een weg gebaand door het miljoenen jaren oude Zandsteengebergte. Dit heeft de meest bizarre rotsformaties opgeleverd. Onderweg komt u langs de kleine brouwerij Breznak, tenslotte langs het slot van Decin richting marktplein voor de laatste overnachting in Tsjechië.

ZATERDAG
Bad Schandau – Dresden 52 km

Met aan beide oevers de uitlopers van het Zandsteengebergte, fietst u langs de vesting burg Königstein naar het slot Pillnitz. Het oude centrum van Pirna is ook zeker het bekijken waard. Langs de beroemde Elbebrug “das Blaues Wunder” fietst u Dresden binnen. Ook wel het Florence van het Noorden genoemd.

ZONDAG
Vrije dag in Dresden

Neem de tijd om de schitterend gerestaureerde Frauenkirche te bezoeken. Fiets langs het Zwinger, dit voormalige paleis, ooit onderdeel van het Dresden Fort, is nu een museum. Bekijk de Semperoper en de Altmarkt en geniet op één van de terrasjes. Het diner is niet inclusief, zodat u uw dag zelf kunt indelen.

MAANDAG
Terugreis

Jammer, maar deze fietsvakantie zit er bijna op. Er is voldoende stof tot napraten op de terugreis naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: