Fietsvakantie Canal du Midi - van Carcassonne tot Béziers - 7 dagen

Deze vakantie dompelt u onder in het gezapige leven van Zuiden, het land van de Katharen en de delta en stranden van de Middellandse zee. De verfrissende schaduw van de platanen, het schommelen van de schepen en het klotsen van het water begeleiden u langsheen het ganse traject. Op culinair gebied heeft deze regio veel te bieden, talloze lokale specialiteiten, zoals bijvoorbeeld de befaamde cassoulet, zullen u nooit lang op uw honger laten zitten.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 223 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Canal du midi rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 799,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Smile

Programma van dag tot dag

DAG 1
Carcassonne
Ontdek de charmes van de oude stad van Carcassonne en neem vooral de tijd om de overweldigende gerestaureerde vestiging, die uitkijkt over de stad en het Canal du Midi, te bezoeken.

DAG 2
Dagtrip rond Carcassonne
Fietsen
24km
U fietst eerst rond de niet te missen middeleeuwse vestingstad van Carcassonne, en vervolgens bereikt u het meer van La Cavayere, waar u kunt van een verfrissende duik of een ontspannen moment op het strand genieten. Op de terugweg, geniet u van het prachtige uitzicht op het middeleeuwse fort boven de lokale wijngaarden!

DAG 3
Carcassonne - Homps
Fietsen
40km
U laat de drukte van Carcassone achter u en vervolgt u weg langsheen het kanaal. Een wandeling onder de plantanen en cipressen langsheen de wijngaarden zet u ongetwijfeld aan tot dagdromen. Tijdens deze dag wordt de rust en kalmte van de groene omgeving enkel onderbroken door de geanimeerde dorpjes die u passeert onderweg. Sta zeker even stil bij enkele van de kunstwerken die deel uit maken het "Canal du Midi" zoals het aquaduct van Orbiel, gebouwd is tussen 1686 en 1687.

DAG 4
Excursie naar Minerve
Fietsen
36km
Naargelang uw voorkeur kan u vandaag kiezen om langs het kanaal te blijven, het nabijgelegen meer te verkennen of het binnenland en het verstrekte Kathaarse dorp Minerve te bezoeken, beschouwd als één van de mooiste dorpjes in Frankrijk. De route kronkelt zich een weg doorheen "les gorges de la Cesse", een werkelijk adembenemend landschap. De route is bergop, maar absoluut de inspanning waard.

DAG 5
Homps - Narbonne
Fietsen
35km
U blijft langs het "Canal du Midi". Onderweg kan u genieten van de verfrissende schaduw van de bomen en het rustgevende geklots van het water tegen de romp van de schepen.

DAG 6
Narbonne - Béziers
Fietsen
46km
Het "Canal de la Robine" brengt u tot in het dorp Sallèles-d’Aude. Hierna fietst u dwards door velden en opgedroogde vijvers tot aan het "Canal du Midi". De dappersten kunnen de uitdaging aangaan om het oppidium te gaan bekijken op de top van de heuvel, de rest kan gezapig hun weg vervolgen tot aan de tunnel van Malpas, een indrukwekkend bouwwerk uitgehouwen in de rotsen. Dit is niet de laatste verassing langs het traject, voordat u aankomt bij het centrum van Beziers fietst u eerst nog langs de negen sluizen van Fonserannes. Een architecturaal meesterwerk!

DAG 7
Excursie naar de Middellandse zee
Fietsen
42km
Het laatste stuk van het "Canal du Midi" brengt u tot aan het unieke ecosysteem van de delta van Camargue. Ondiepe vijvers en meren, paarden, stieren en ontelbare wilde vogels, waaronder de roze flamingo, begeleiden u tot aan de Middellandse zee. Geniet van een lunch op het strand voor u terugkeert naar Beziers.

DAG 8
Vertrek van Beziers
Als u dat wenst kunt u met de trein terug naar het vertrekpunt.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Canal du Midi - van Carcassonne tot Béziers

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 799 per persoon.

Boek deze reis  

canal du midi
Georganiseerd door