Image
Canal du Midi

Autovrije route door het Franse land

Fietsen onder de warme zon van Zuid-Frankrijk

Fietsvakanties Canal du Midi

Fiets over het Canal du Midi en ontdek de prachtige wijngaarden, kastelen, landschappen en waterwegen rond een van de meest pittoreske delen van Frankrijk. Van brug tot brug, van sluis tot sluis, deze tocht biedt een geweldige fietservaring terwijl je je een weg baant langs het Canal du Midi naar de verleidelijke Middellandse Zee. Het is een ontspannen fietstocht van kust naar kust langs een vrijwel autovrije route dwars door het schitterende Franse zuiden. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

3 fietsreizen gevonden
Beziers
v.a. € 595

Canal du Midi - van Toulouse naar Sète

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
2 van 5
7 dagen / 260 km
Haven van Sete
v.a. € 1.195

Canal des Deux Mers - van Bordeaux naar Sète

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
2 van 5
12 dagen / 545 km
canal du Midi
v.a. € 1.735

Internationale groepsreis langs Canal du Midi

Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis
8 dagen

Fietstochten langs het mooiste kanaal van Frankrijk

Het Canal du Midi, dat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, kronkelt in totaal over 260 km, met een veelvoud aan sluizen, door heerlijk zomerse stukken land in Zuid-Frankrijk en verbindt de Middellandse Zee met Toulouse. Tijdens je fietstocht door Canal du Midi fiets je ver weg van het verkeer over oude en vlakke jaagpaden langs een van de mooiste grachten van Europa en wordt je begeleid door het grote kleurenspel van de populieren en platanen die je de weg wijzen. Geniet van de heerlijke Zuid-Franse keuken, sensationele uitzichten op met wijn bedekte hellingen en culturele hoogtepunten zoals indrukwekkende vestingwerken en paleizen tijdens je Canal du Midi-fietstocht. Er is ook veel afwisseling op het fietspad. Bijvoorbeeld de talloze, heerlijke woonboten die zachtjes langs het groen glinsterende kanaal varen.

Het oudste kanaal van Europa

Het is het oudste kanaal van Europa en het eerste kanaal ter wereld dat gebruikmaakt van sluizen, die werden uitgevonden door Leonardo Da Vinci toen hij zijn laatste jaren in Frankrijk woonde. Werelderfgoedlocaties vormen een belangrijk onderdeel van de taak van UNESCO, namelijk het bevorderen van vrede. Daarom heeft het belangrijke creaties van de mensheid over de hele wereld geselecteerd om voor alle eeuwigheid te worden beschermd. Het Canal du Midi werd gekozen vanwege het belang ervan als mechanische en technische vooruitgang voor de mensheid en ook vanwege de manier waarop het in het landschap is geïntegreerd. Het Canal du Midi beïnvloedde alle kanalen die zouden volgen, bijvoorbeeld het Eriekanaal, het Panamakanaal en het Suezkanaal.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Pont Neuf (Brug)
  2. Tunnel van Malpas
  3. Grotte de Limousis
  4. Château Comtal
  5. De sluizen van Fonseranes

Kaart fietsroute Canal du Midi

Bekijk onze interactieve kaart van de fietsroute langs de Canal du Midi met daarop de belangrijkste steden zoals Toulouse, Béziers en Narbonne en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals de tunnel van Malpas en de sluizen van Fonseranes.

Zuid-Franse specialiteit

De keuken van Zuid-Frankrijk

De keuken van Zuid-Frankrijk wordt door veel factoren beïnvloed. Bijvoorbeeld vanwege de geografische nabijheid van Italië en Spanje. Bovendien is de verandering van eetgewoonten aan het toenemen. In de regio's van de Middellandse Zee is er een voorkeur voor lichter voedsel zoals vis. De meest bekende gerechten die hun oorsprong vinden in het zuiden van Frankrijk zijn de lekkere salades, Chevre geitenkaas en de populaire bearnaisesaus. Een andere specialiteit in het zuiden van Frankrijk zijn oesters. De oesters kunnen op verschillende manieren worden bereid waaronder, gebakken, gegratineerd, gevuld of rauw. Ook niet te vergeten is de Bayonne-ham, die ook als een specialiteit wordt beschouwd in het zuiden van Frankrijk. Het is erg populair bij de Fransen omdat het bijzonder mals is.

Zuid-Franse specialiteit

Meer informatie