Fietsvakantie Fietsend door een rijk aan contrasten - 8 dagen

Maak een ‘Drôme’ van een fietsreis door een natuur gezegende streek met zowel een alpien als mediterraan karakter. Snuif de geuren van lavendel en citrusfruit op in de dalen en voel de frisse alpenwind tijdens een rit op hoogte. Maak pittige en afwisselende tochten langs de randen van het ruige Nationale Park de Vercors en vind ’s avonds een warm en culinair onthaal in sfeervolle chambres d'hotes of hotel.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 294 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Sportieve fietsvakanties
Omgeving
Frankrijk, Ardèche rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 840,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Chabrillan.

Dag 2
Rondrit 19/29/42km (resp. 300/350/250 m stijgen en dalen).
Je kan vandaag kiezen tussen een drietal rondritten vanuit Chabrillan. De kortste rondrit is een rit door de vallei van de Gervanne. Deze rivier komt van de bergen van de Vercors en voorziet de Drôme ruimschoots van water. Het parcours gaat langs het kasteel van Vachères en doorkruist het dorp Suze sur Crest voordat je afdaalt tot het dorp Blacons. De langere rondrit voert langs enkele hangende dorpen met uitzicht op de valleien. Het is een eerste warming-up in de heuvels. De langste rondrit (42km) leidt je langs het oude stadje Grâne. Vervolgens volg je de oevers van de rivier de Drôme, via een mooie onverharde weg. Vanaf de terrasvormige akkers op de hellingen van Brézème heb je prachtig uitzicht over de Vercors, de vallei van de Drôme en het bos van Saoû.

Dag 3
53 km van Chabrillan naar Saint-Ferréol-Trente-Pas (830 m stijgen en 470 m dalen).
Vandaag fiets je de heuvels van de Drôme in. Je volgt de Roubion stroomopwaarts en komt door prachtige dorpen zoals Saou en Bourdeaux. Aan de andere kant van de Col de la Sausse (790m) wachten de bergen van de Provence. Via de Defile des Trentes Pas, een schitterende kloof waarvan de weg deels overkapt is door rotsen, bereik je je volgende overnachtingsadres.

Dag 4
Rustdag of 57 km rondrit vanuit Saint-Ferréol-Trente-Pas (650 m stijgen en dalen).
Je kan vandaag lekker luieren of je maakt een rondrit door een heuvelachtig gebied met vele olijfbomen. De dag begint met de beklimming van Valouse (735 m), meteen het hoogste punt van de dag. De route brengt je zuidwaarts naar de wijngaarden van de Cotes du Rhone door lavendelvelden en abrikozenboomgaarden. Het bezoek van Nyons, een kleine Provençaalse stad en hoofdstad van de olijfolie, behoort tot één van de hoogtepunten van de dag.

Dag 5
Van Saint-Ferréol-Trente-Pas naar La-Motte-Chalancon (35 km, 800m stijgen en 600m dalen).
Dit is ongetwijfeld de zwaarste tocht van de reis. De route voert over kleine wegen en door smalle dalen. Plots sluit je in dit sobere maar indrukwekkende landschap op een gehucht, hier neergestreken in weerwil van de immense eenzaamheid.

Dag 6
Van La-Motte-Chalancon naar Die (55 km, 700m stijgen en 800m dalen).
Geleidelijk stijg je naar de Col de Premol van 961m. Een lange afdaling brengt je aan de oevers van de rivier de Drôme. Een duik in het heldere water behoort tot de mogelijkheden. Tijdens het tweede deel van de etappe fiets je onder de rotshellingen van de Vercors naar het levendige stadje Die.

Dag 7
65 km van Die naar Chabrillan (max. 850 m stijgen en dalen).
Vandaag zal een ontmoeting met de zuidelijke Vercors worden. De vegetatie is meer alpien: bossen met sparren en dennen met een donkerder groen. De frisse lucht geeft je de energie om de laatste pas over te fietsen. Vervolgens gaat het over een mooie weg met haarspeldbochten, langs lange rijen bomen en loodrecht oprijzende kalkwanden terug naar Chabrillan voor de laatste overnachting.

Dag 8
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: