Fietsvakantie De verborgen kastelen van de Loir - 5 dagen

Aan het einde van een landweg, omsloten door de rivier de Loir, ligt Domaine de Bré. In dit 19e eeuwse landhuis, omgeven door 400 ha vogelrijke bossen met visrijke meertjes, word je gastvrij - en in het Nederlands - ontvangen door Brigitte en Eric Donon. Van hieruit is het prachtig fietsen, naar het wijngebied rond Lué, de historische stad Angers en de kastelen van Durtal, Baugé of Plessis Bourré.
Dit korte verblijf kan je uitstekend combineren met andere arrangementen tot een ware ’Tour de France’.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 186 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 536,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst. Je kan heerlijk even de benen strekken in de grote tuin rond de Domaine of lekker een boek lezen achter in de tuin onder de bomen of aan de kabbelende Loir, die het landgoed voor de helft omsluit.

Dag 2
Vanuit Domaine de Bré zijn verschillende fietsroutes uitgezet. In dit dag-tot-dagprogramma vind je de door ons beschreven routes, maar je bent uiteraard vrij om je programma zelf te bepalen.
Vandaag maak je een rondrit van 31 km (220 m stijgen en dalen) door het dal van de Loir. De route 'au Coeur' brengt je kleine dorpjes en veel natuur, af en toe een chateau en prachtige watermolens. Je fietst over verharde wegen maar soms ook een stukje onverhard.

Dag 3
Rondrit van 48 km (240 m stijgen en dalen) door wijnvelden, langs kastelen en door het bos van Chambiers. Onderweg kan je optioneel een bezoek brengen aan een leuk luchtvaartmuseum of wijnproeven in Lué.

Dag 4
Bezoek vandaag de uit de kluiten gewassen vesting- en wijnstad Angers aan de Maine. Een must is een bezoek aan het met maar liefst 17 torens uitgeruste 13e-eeuwse kasteel van Angers, dat nog altijd een aura van onoverwinnelijkheid over zich heeft. Verder heeft de stad een gezellig centrum en is het heerlijk slenteren langs de winkeltjes.
Je kan met je eigen auto of met de trein naar Angers. De trein vertrekt vanuit Briollay; het stationnetje van Briollay ligt op 18 km van Domaine de Bré. Helemaal fietsen naar Angers kan ook. Een door ons beschreven rondrit van 66 km (230 m stijgen en dalen) voert langs de fraaie groene zomen van de Loir: domein van sappige graslanden, wetlands, verstilde lommerrijke landwegen en vele weide- en watervogels. Na een bezoek aan Angers fiets je door een heerlijk kleinschalig en landelijk gebied terug naar Domaine de Bré.

Dag 5
Na het ontbijt eindigt het standaard arrangement.
Als je extra dagen hebt geboekt zijn er nog een twee fietstochten te maken.
Een rondje van 41 of 60 km (max. 230 m stijgen en dalen) langs het kasteel van Durtal en/of het stadje Bazouges, met middeleeuws fort. Een tweede rondje van 41 of 63 km (max. 220 m stijgen en dalen) naar Chateau Plessis-Bourré.
Daarnaast kan je ook met de auto op onderzoek uitgaan, bv. naar het kasteel van Montgeoffroy. Dit kasteel is nog volledig ingericht, grotendeels met het originele meubilair. Of naar de beroemde kastelen van de Loire, zoals dat van Saumur, op minder dan een uur rijden. Iets heel anders is een kanotocht op de Loir, die door de accommodatiehouder georganiseerd kan worden.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door