Fietsvakantie Het goede leven aan de rivier - 8 dagen

Loom stroomt Frankrijk’s grootste rivier door een weids land met golvende wijngaarden, historische stadjes en onvergelijkbaar mooie kastelen. Het is ook het tempo van de levensgenieter, die vanuit drie fraaie overnachtingsplekken al fietsend of rondtoerend in de auto deze schitterende ‘Tuin van Frankrijk’ verkend.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 160 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 584,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Chitenay. Als je vanuit de richting van Orleans aan komt rijden, kan je onderweg het enorme Chateau de Chambord bezoeken.

Dag 2
De omgeving laat zich het best per fiets verkennen over het netwerk van Les Châteaux à Vélo. In het informatiepakket vind je een beschrijving van fietstochten naar de fraaie stad Blois aan de Loire, naar het Chateau de Cheverny (een van de grootste kastelen in de regio) en naar Chateau Fougères-sur-Bievre met zijn fraaie tuin.
Uiteraard zijn Blois en de kastelen ook met de auto te bezoeken.

Dag 3
Vanuit Chitenay volg je de Loire per auto stroomafwaarts. Na het Chateau de Chaumont bereik je het wijnstadje Amboise met zijn machtige kasteel, oude straatjes en schilderachtige panden. Als je nog tijd hebt loop dan naar het hoogste punt van de stad en geniet van het spectaculaire uitzicht over de Loire. Bezoek ook Manoir du Clos Lucé; Leonardo Da Vinci kwam op uitnodiging van Frans I naar Amboise. Hij woonde hier tot zijn dood en werd begraven in de kapel van het kasteel.
Ten zuiden van Amboise ligt een ander beroemd kasteel: Chenonceaux, gebouwd over de rivier de Cher. Vandaar kan je verder de binnenlanden inrijden naar het pittoreske Montrésor, een van de mooiere dorpen van Frankrijk en Loches met zijn middeleeuwse centrum. Langs de rivier de Vienne bereik je het volgende fraaie stadje: Chinon. Dit is niet ver van het fraaie onderkomen in Huismes, spreek uit 'Wiem'.

Dag 4
Vanuit Huismes is er een mooie fietstocht uitgezet langs de Loire en een aantal leuke plaatsjes, zoals Azay-le-Rideau aan de rivier de Indre, met uiteraard ook een kasteel.
Je kan ook met de auto een stukje naar het westen rijden en een rondje fietsen vanuit Fontevraud, naar de gezellige stad Saumur. Een bezoek aan Fontevraud wordt sowieso al aangeraden vanwege zijn fraaie Abdij en het Musée d'Art Moderne. In deze omgeving zijn de gebouwen opgetrokken uit lokale witte zandsteen ('tuffeau'). Waar de tuffeau is uitgehakt zijn aan de oever van de Loire grotten en zelfs ondergrondse dorpjes ontstaan. De fietsroute gaat dan ook even kort ondergronds.
Ga je niet fietsen dan zijn al deze highlights ook per auto te bezoeken. De gastheer kan je verdere informatie geven over de omgeving en bijvoorbeeld ook een kanotocht regelen.

Dag 5
Tijdens de autorit van Huismes naar Seiches-sur-le-Loire zijn er weer vele zaken te ontdekken. Bijvoorbeeld Chinon, één van de oudste nederzettingen van Frankrijk en bijzonder sfeervol.
Het prachtige dorpje Candes-Saint-Martin, 'un des plus beaux villages de France', op de plek waar de Vienne in de Loire stroomt. Fontevraud l’Abbaye en Saumur zijn gisteren al genoemd.
Langs de Loire worden ook mooie wijnen gemaakt, bijvoorbeeld bij Bourgueil aan de overkant van de Loire. Hier wordt de Cabernet Franc ook wel 'Breton' genoemd aangeplant. Bezoek de wijnhuizen waar u in de prachtige kelders, diep uitgegraven onder de wijngaarden, wijn kunt proeven en inslaan. Santé!
Is er nog tijd over dan raden we de bloemenstad Angers aan, gelegen aan de Sarthe.  Het is dan niet ver meer naar de laatste bijzondere overnachtingsplek.

Dag 6
Eigenlijk wil je niet weg van deze heerlijke plek aan de Loir. Als je dan toch gaat, raden we een ontspannen fietstocht aan, waarbij je met een klein trekpontje de rivier oversteekt. Je zal merken dat het langs de mannelijke Loir wat authentieker oogt en rustiger is dan langs de brede en beroemde vrouwelijke Loire. Hier geniet je meer van de kleine dingen des levens.
Met de auto heb je een wat grotere actieradius en kan je vriendelijke plaatsjes als Durtal, Bazouges en La Fleche, allen aan de Loir, bezoeken. Er zijn kastelen, maar minder uitbundig en niet allemaal even goed gerestaureerd. Zoek je liever de rust van het water, dan kan je, net als op de Loire, ook op de Loir fijn kanoën.

Dag 7
Einde van het arrangement.

Je kan nog een extra dag bijboeken in Seiches-s-Loire om bv. te kanoën op de Loir, je bekijkt dan alles vanuit een heel ander perspectief. Of een bezoek te brengen aan het kasteel van Montgeoffroy. Dit kasteel is nog volledig ingericht, grotendeels met het originele meubilair.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Het goede leven aan de rivier

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 584 per persoon.

Boek deze reis  

Loire kasteel Frankrijk
Georganiseerd door