Fietsvakantie Ronde van Gelderland - Linge Hotel in Elst - 4 dagen

Gelderland biedt naast de Veluwe nog veel meer natuurschoon. Trek eropuit in de Betuwe, volg het rivierenlandschap aan de Rijn en de Waal, verken het natuurgebied de Ooijpolder en bedwing de ‘Zeven Heuvelen’ rond Groesbeek. Vanuit Elst zijn Arnhem en Nijmegen binnen fietsbereik!

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 160 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 142,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 38 km - De Betuwe

We starten direct op de fiets; zorg dat je op tijd bij het hotel bent zodat je nog een mooie tocht kan maken vandaag.
Ten oosten van Elst begint de Betuwe, ingeklemd tussen de Nederrijn en de Waal. Hier vind je, naast vele fruitbomen, ook een aantal bezienswaardige kleine dorpjes. En tussendoor kronkelt de 108 kilometer lange rivier de Linge, hetgeen heel toepasselijk ‘lang’ betekent. Je fietst op de dijk langs de Nederrijn en het indrukwekkende sluizencomplex van Driel. Het landgoed De Heerlijkheid Hemmen met haar historische dorpskern is een bezoek waard. Bij het dorpje Herveld staat de 17e-eeuwse museumboerderij Den Tip met een heuse waterzolder. Mochten de rivieren overstromen, dan hadden de bewoners een veilig heenkomen! Via diverse kleine kerkdorpen fiets je richting de Waal om met een lus Elst weer binnen te fietsen.

Dag 2 - Reisafstand 40 km - de Veluwezoom

Zowel ten noorden als ten zuiden van Elst liggen prachtige fietsroutes. Je bent de komende twee dagen vrij om zelf te kiezen welke route je neemt, op beide dagen ligt er een heerlijk lunchpakket voor je klaar.  Je kunt kiezen of je deze route (lange versie) helemaal vanuit Elst fietst, of je fiets op de trein naar Arnhem zet en daar begint te fietsen. Deze mooie en afwisselende route bestrijkt het zuiden van de Veluwe, waar het boslandschap overgaat in rivierenlandschap. Via Wolfheze fiets je het schitterende natuurgebied Planken Wambuis van Natuurmonumenten binnen. Vervolg je route naar Nationaal Park De Veluwezoom, een gebied van heide, zandverstuivingen, bos en landgoederen. In Rozendaal staat het kasteel Rosendael met haar prachtige oude park. Via park Klarenbeek, oorspronkelijk één van de oudste landgoederen van Arnhem, fiets je terug naar park Sonspark of Elst.

Dag 3 - Reisafstand 55 km - Rijk van Nijmegen

Vandaag ga je natuurlijk weer op pad, gewapend met een lunchpakket. Neem bijvoorbeeld de ‘Rijk van Nijmegen’-route. Dit natuurgebied bestaat uit de vlakke Ooijpolder waar de Waal rustig haar gang kan gaan en vele vogelsoorten broeden en foerageren. Het Rijk maakt ook onderdeel uit van de Nederrijnse heuvelrug, een indrukwekkende tachtig meter hoge stuwwal met de uitdagende Zevenheuvelenweg bij Groesbeek. Dwars door Nijmegen fiets je weer naar de Waal om via Oosterhout weer naar het hotel terug te keren.
 

Dag 4 - Reisafstand 30 km - De Gelderse Poort

Deze fietstocht brengt je naar de plek waar de Rijn Nederland binnenkomt, De Gelderse Poort. Je fietst over dijken langs de Waal, de Rijn en het Pannerdensch Kanaal en je maakt gebruik van een drietal pontjes.

Lees meer →

Reserveren

4-daagse fietsreis Ronde van Gelderland - Linge Hotel in Elst

€ 142,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door