Image
Deventer - hanzestad aan de IJssel

Header 2 hier...

header 3 hier...

Fietsvakanties langs Hanzesteden

De Nederlandse Hanzesteden vormen een unieke bestemming voor toeristen, doordrenkt van geschiedenis en charme. Langs de IJssel en de Zuiderzee bieden steden als Deventer, Kampen, Zwolle en meer een betoverende reis terug in de tijd. Bewonder prachtige middeleeuwse architectuur, oude pakhuizen en sfeervolle grachten. Dompel jezelf onder in bruisende culturele evenementen, zoals Hanzefestivals en ambachtelijke markten. Proef traditionele gerechten en lokale brouwsels in gezellige cafés en restaurants. Fietsers en wandelaars zullen genieten van het schilderachtige landschap. Verken fascinerende musea en leer over de rijke handelsgeschiedenis. De Nederlandse Hanzesteden beloven een onvergetelijke ervaring voor iedere toerist.

9 fietsreizen gevonden

Zwolle 5 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Nederland
vanaf € 295,- p.p.
dokkum

Friesland - Langs de Friese Hanzesteden 5 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 411,- p.p.

Rondreis Friesland - Langs de Friese Hanzesteden 5 dagen

Hanzesteden, Trektocht, Nederland
vanaf € 411,- p.p.

Hanzesteden langs de IJssel 5 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Nederland
vanaf € 454,- p.p.
Rivier Ijssel en Vecht

IJssel en Vecht 6 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 640,- p.p.

Fietscruise Hanzesteden - MS Dutch Grace 7 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Fietscruise, Single fietsvakantie, Nederland
vanaf € 648,- p.p.
8 daagse fietsvakantie hanzesteden

Fietsen langs de hanzesteden 8 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Nederland
vanaf € 699,- p.p.

Fietscruise Hanzesteden - ms De Nassau 8 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Fietscruise, Single fietsvakantie, Nederland
vanaf € 748,- p.p.

Hanzestad Kampen

Kampen is een historische Hanzestad gelegen aan de IJssel in Nederland. Met meer dan 800 jaar geschiedenis heeft het een rijk erfgoed en ademt het middeleeuwse charme uit. De stad is beroemd om zijn oude pakhuizen, indrukwekkende stadspoorten en prachtige kerken. De St. Nicolaaskerk met zijn imposante toren is een opvallend herkenningspunt. Kampen biedt bezoekers een sfeervol centrum met gezellige straatjes, restaurants en winkels. De ligging aan het water nodigt uit tot boottochten en ontspannende wandelingen langs de rivier. Culturele evenementen, musea en historische bezienswaardigheden maken Kampen een betoverende bestemming voor elke geschiedenis- en cultuurliefhebber.

Hanzestad Zwolle

Zwolle, een prachtige Hanzestad in Nederland, straalt historische grandeur uit. Met zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum en eeuwenoude stadsmuren ademt de stad geschiedenis. Het pittoreske stadsbeeld wordt gedomineerd door de Sassenpoort, een iconische stadspoort uit de 14e eeuw. Bezoekers kunnen genieten van sfeervolle grachten, charmante pleinen en gezellige cafés. Zwolle is ook een moderne stad met een bloeiend cultureel leven en talloze evenementen, waaronder festivals en concerten. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in musea zoals het Stedelijk Museum. Met zijn mix van historische pracht en levendige atmosfeer is Zwolle een must-visit bestemming.

Hanzestad Deventer

Deventer, een betoverende Hanzestad in Nederland, is doordrenkt van geschiedenis en biedt een charmante mix van oud en nieuw. Het schilderachtige middeleeuwse centrum onthult smalle straatjes, historische kerken en statige pakhuizen langs de IJssel. Deventer is beroemd om zijn levendige boekenmarkt, een van de grootste in Europa, en gastvrije ambiance. Deventer koestert zijn culturele erfenis met festivals, kunsttentoonstellingen en theatershows. De Brink, het centrale plein, bruist van activiteiten en gezellige cafés. Moderne boetieks en restaurants geven de stad een eigentijdse sfeer. Voor reizigers die op zoek zijn naar geschiedenis, cultuur en gezelligheid, is Deventer een onvergetelijke bestemming.