Fietsvakantie Hanzesteden - MS De Nassau Fietscruise - 7 dagen

Verken de Hanzesteden zoals Doesburg, Zutphen, Deventer en Zwolle, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug én de Achterhoek. Overdag stap je op de fiets en ‘s avonds geniet je aan boord van het sfeervolle schip MS De Nassau.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 231 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Standplaats fietsvakantie, Rondreis, Fietscruise Hanzesteden
Omgeving
Nederland, IJssel rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 777,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1
Arnhem - Doesburg

Nadat je bent geïnstalleerd in je hut, komt het schip in beweging en leggen we het eerste stuk af over de Rijn en de IJssel, waarna we in Doesburg voor anker gaan. Na het uitgebreide driegangendiner is een wandeling door de middeleeuwse straatjes van Doesburg een echte aanrader.

Dag 2 - 43 of 56 km
Doesburg – Vorden – Lochem

Vanuit Doesburg fiets je naar het kleinste plaatsje van Nederland met stadsrechten: Bronkhorst. Het dorpje, dat slechts negentig inwoners telt, bevat mooie, oude huisjes met kleurrijke gevels. Dat maakt Bronkhorst erg fotogeniek! Je vervolgt je ontdekkingstocht in de Achterhoek, waar de bossen langzaam overgaan in weilanden en akkers. Landhuizen, kleine kastelen en oude boerderijen zijn kenmerkend voor dit gebied, en die kom je onderweg dan ook veelvuldig tegen.

Dag 3 - 42 of 65 km
Lochem – Holterberg – Deventer

Na een heerlijk ontbijt maak je je op voor opnieuw een enerverende dag, waarbij je de keuze hebt tussen twee fietsroutes. De lange fietsroute gaat via het glooiende Achterhoekse en Overijsselse landschap. Via Markelo kom je uit op de Holterberg en wie weet kom je onderweg nog een schaapskudde tegen! Ook fiets je door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een aaneenschakeling van bossen en heidevelden met prachtige vergezichten. De kortere route gaat via bossen en agrarische gebieden met kleine dorpen naar het IJsseldal. Aan de rand van Deventer ligt de MS De Nassau afgemeerd.

Dag 4 - 48, 57 of 66 km
Deventer – Zwolle

Vandaag heb je de keuze uit drie fietsroutes om van Deventer naar Zwolle te fietsen. De kortste route gaat dwars door het dal van de IJssel. Met het pontje ga je naar de overkant om in Hattem, met het Anton Pieck Museum, uit te komen om vervolgens door te fietsen naar Zwolle. Bij de middellange route ga je met het pontje over naar Olst. Via de heuvels rijd je via Heerde, de Veluwe en Hattem naar Zwolle. Bij de langste route fiets je rechtstreeks vanuit Overijssel via Wesepe en Raalte naar het kasteel met beeldentuin Het Nijenhuis bij Heino. Via de Vecht rijd je vervolgens door het historische stadscentrum van Zwolle naar het schip.

Dag 5 - 37 of 57 km
Zwolle – Kampereiland – Kampen

De fietstocht van vandaag gaat via het uitgestrekte rivierengebied van Noordwest-Overijssel en biedt volop gelegenheid om Zwolle en Kampen nader te bekijken. De lange rit gaat via het Zwarte Water en via Hasselt naar Zwartsluis. Via Genemuiden fiets je het mooie Kampereiland op, wat onderdeel uitmaakt van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De korte route gaat via Genemuiden naar het Kampereiland. Het schip vind je aan de IJsselkade, aan de rand van de oude binnenstad van Kampen.

Dag 6 - 36 of 47 km
Kampen – Deventer (schip) en Deventer – Zutphen (fiets)

In de ochtend zien we het IJssellandschap langs ons voorbij glijden en vanaf het water heb je een prachtig zicht op Deventer. Vanuit Deventer begint je fietstocht over de Veluwe via Twello, Wilp en het recreatiegebied Bussloo. Ook kun je ervoor kiezen via de oostelijke IJsseloever te rijden om nog een extra stukje door de Achterhoek te fietsen. Eindpunt is Zutphen, een hanzestad met een rijke historie. Vanaf het schip loop je zo de ommuurde stad binnen.
 

Dag 7
Zutphen – Doesburg (schip) en Doesburg – Arnhem (fiets)

Tijdens het ontbijt varen we naar Doesburg en is het mogelijk om vanaf 10.00 uur van start te gaan voor een fietstocht van Doesburg naar Arnhem.

Bekijk meer dan 100 fietsvakanties in Nederland

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Hanzesteden - MS De Nassau Fietscruise

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 777 per persoon.

Boek deze reis  

Deventer
Georganiseerd door