Fietsvakantie Rond het IJsselmeer (zonder afsluitdijk) - 6 dagen

Wat is nou gewoner dan een rondje om het IJsselmeer? Het antwoord: bijna alles! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat. Met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders die elke buitenlandse toerist doen verbazen en overal echt Hollandse gezelligheid. Sportief, avontuurlijk, comfortabel met veel luxe; het kan allemaal. Leeftijd speelt geen rol. Als er één reden is om een keer schaamteloos chauvinistisch te mogen zijn, dan heet die wel ‘het IJsselmeer’.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 235 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, IJsselmeer rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 540,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Huizen – Volendam 55 km
Vanuit Huizen fietst u ( na afgifte van uw bagage voor 10.00 uur) via vestigingsstad Naarden, Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken waarna u verder fietst naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad. Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaard gebleven. Op de De Dijk van Volendam, met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, genieten dagelijks de vele toeristen van de unieke sfeer van Volendam.

2E VAKANTIEDAG
Volendam – Enkhuizen 45 km
Deze heerlijke etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw.
Uw overnachting is vandaag in Enkhuizen, een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden.
Onder andere de verdedigingstoren aan de haven en het centrum met de historische panden herinneren u nog aan de welvarende tijd van de VOC. Ook aan cultuur is er geen gebrek. In het Zuiderzee openluchtmuseum tonen ambachtslieden hun werk en krijg u een indruk van het leven aan zee. Het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn zeker een bezoek waard.

3E VAKANTIEDAG
Enkuizen – Rijs/Lemmer 35 km
In Enkhuizen kunt u het Zuiderzee openluchtmuseum bezoeken. Hier krijgt u een idee hoe mensen vroeger in de vissersdorpjes rond het IJsselmeer leefden.
Vanaf daar neemt u de veerboot over het IJsselmeer. In ongeveer 1 ½ uur vaart u naar de mooie Friese stad Stavoren, tevens de oudste stad van Friesland. Langs de beboste, zacht glooiende kliffen van de IJsselmeerkust fiets naar Lemmer. Dit oude vissersdorp, met een sfeervol, maritiem centrum, wordt ook wel de “Poort van Friesland” genoemd omdat het vaarwater door Lemmer een drukke verbinding vormt tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Uw overnachting is in Lemmer.

4E VAKANTIEDAG
Lemmer – Kampen 65 km
Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben". Door dit moerassig gebied fietst u via de kop van Overijssel door naar Blokzijl, een plaatsje dan in het verleden langs de oever van de Zuiderzee lag. Langs Nationaal Park de Wieden gaat u richting Zwartsluis, kruispunt van verschillende waterwegen. Per boot steekt u hier het Zwarte Water over naar de Hanzestad Kampen.

5E VAKANTIEDAG
Kampen – Harderwijk 45 km
Vanaf Kampen, met haar historische stadspoorten en stadskerken gaat het via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei, verder naar het mooie en gezellige Harderwijk.

6E VAKANTIEDAG
Harderwijk – Huizen 45 km
Deze laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto's en kieviten. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken.
Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditioneel kostuum- en visserijmuseum kunt bezoeken.Vervolgens fietst u terug naar Huizen.

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis Rond het IJsselmeer (zonder afsluitdijk)

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 540 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door