Image
Marken aan het IJsselmeer

Volop Hollands glorie

Historische vissersdorpjes, windmolens en weides

Fietsvakanties rondje IJsselmeer

Het rondje IJsselmeer heeft een vaste plaats in de top vijf Nederlandse fietsroutes. Je ervaart de perfecte combinatie van historische en pittoreske vissersdorpjes, natuur, water en prachtige landschappen. Een rondje IJsselmeer duurt 6 tot 7 dagen en is 250 tot ± 350 kilometer lang, afhankelijk van welke fietsvakantie je boekt en of je de Afsluitdijk meepakt. Plaatsen als Volendam, Kampen, Lemmer en Huizen zorgen ervoor dat je je optimaal toerist voelt in je eigen land. Lees meer

12 fietsreizen gevonden

Rond het IJsselmeer (zonder afsluitdijk) 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 540,- p.p.
fietsers langs ijsselmeer

langs de Waddenzee en IJsselmeer 5 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 379,- p.p.

Rond het Markermeer 5 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 400,- p.p.
haven nederland

Rond de Zuiderzee 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 525,- p.p.

'Rondje IJsselmeer' 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 534,- p.p.

IJsselmeer rondje A 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Nederland
vanaf € 540,- p.p.

Rondje IJsselmeer sportief 6 dagen

Van hotel naar hotel, Rondreis, Sportieve fietsvakanties, Nederland
vanaf € 604,- p.p.
Hoorn

Rond het IJsselmeer 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Rondreis, Nederland
vanaf € 685,- p.p.

Geniet van prachtige uitzichten over het water

Een fietstocht rond het IJsselmeer is een van de meest bijzondere en populaire fietstochten in Nederland. Het vlakke land rond het meer en de Noordzeekust staan bekend om zijn uitstekende kaas, mooie windmolens, kleurrijke bloemenvelden en zijn vele stedelijke grachten. Door de drie grootste rivieren, de Rijn, de Maas, de Schelde en het IJsselmeer, is in totaal ongeveer een vijfde van de Nederlandse oppervlakte bedekt met water.

Fietspad langs de Afsluitdijk

Het fietspad op de Afsluitdijk is 32 kilometer lang en loopt van het Friese Hiddum naar het Noord-Hollandse Den Oever. Je fiets er in ongeveer 1,5 uur overheen als je onderweg niet stopt op één van de picknick plaatsen. Het fietspad ligt ten noorden van de snelweg achter een hoge dijk waardoor je voor het grootste deel geen uitzicht hebt op de Waddenzee. Veel fietsers pakken dan ook de bus om naar de overkant te komen.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. De afsluitdijk
  2. Marken (Eiland)
  3. Schokland
  4. Enkhuizen
  5. Kazemattenmuseum

Fietsroute IJsselmeer

Bekijk onze interactieve kaart van de fietsroute rondom het IJsselmeer met daarop de belangrijkste steden zoals Lemmer, Enkhuizen en Volendam en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals de afsluitdijk en het schiereiland Marken.

Volendam

Fiets je langs het IJsselmeer dan mag je een bezoekje aan Volendam uiteraard niet ontbreken. De meeste fietsreizen hebben dit dorpje dan ook op het programma staan - vaak ook als overnachting. Ook al ben je er vaker geweest, de sfeer en charme van dit vissersdorpje aan het Markermeer voel je telkens weer. Lekker op het terras zitten aan de kade, een gebakken visje eten of 's avonds uit eten in één van de heerlijke restaurants. De kleine huisjes achter de haven in het Doolhof zijn dicht tegen elkaar aan gebouwd ademen de authentieke sfeer van vroeger. Wil je Volendam vanaf het water bekijken boek dan een rondvaart van de Marken Express naar het voormalige eiland Marken. Aansluitend kun je enkele kaasboeren in de omgeving bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website van de VVV Volendam.

Eiland Marken

Marken, is een schiereiland binnen het IJsselmeer. Het eiland werd in de 13e eeuw van het vasteland gescheiden tijdens de vorming van de Zuiderzee. Het 3 km lange eiland heeft een oppervlakte van 2,5 vierkante km en ligt ongeveer 2,5 km van de kust. Sinds 1957 is het door een verhoogde weg verbonden met het vasteland. Voordat de Zuiderzee door de 30 kilometer lange Afsluitdijk in het IJsselmeer werd gevormd, leefden de inwoners van Marken en het naburige eiland Volendam van de visserij, vooral op paling. Het eiland heeft veel van de sfeer van vroeger behouden. Tijdens het toeristenseizoen versterken de bewoners dit effect door zich te kleden in traditionele regionale klederdracht. Toerisme is nu een belangrijke economische factor.

Meer informatie

Bekijk meer dan 150 fietsvakanties in Nederland