Fietsvakantie Maasroute - van Sedan naar Maastricht - 8 dagen

Een bijzondere, nieuwe fietservaring: langs de rivier de Maas van het Franse plaatsje Sedan naar de oudste stad van Nederland, Maastricht. Door zeer uiteenlopende landschappen, en langs veel bijzondere plekken. Dicht bij huis en toch zo héél anders. Een heerlijk vlakke route met soms een korte helling. Kortom: een ‘juweel’ van een drielandentocht.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 280 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, Maas rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 737,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Maastricht / 's Gravenvoeren
Aankomst in Maastricht of 's Gravenvoeren; ontvangst met koffie en vlaai als welkom. Bij tijdige aankomst in Maastricht is er tijd genoeg voor een stadswandeling en kunt u genieten van de ‘zuidelijke flair’ in de oudste stad van Nederland. Vanuit Hotel Blanckthys in 's Gravenvoeren kunt u alvast een prachtige wandeling door de glooiende heuvels van de Voerstreek maken.

Dag 2:    Bustransfer Maastricht / ' s Gravenvoeren - Sedan (ca. 200 km)
Geniet van een ‘laat’ ontbijt. Indien geboekt, stapt u om 10.00 uur in een luxe touringcar voor een transfer (incl. fiets en bagage) naar de voormalige bisschopsstad Sedan in Noord-Frankrijk, wereldberoemd vanwege misschien wel de grootste burcht van Europa.

Dag 3:    Sedan - Charleville-Mézières (ca. 40 km)
Volg de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ door een schilderachtig landschap naar Villers-Semeuse. Wie de etappe van vandaag wat kort vindt kan alvast een lusje maken tot in de bezienswaardige dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières, de oudste stad, ligt in een maasbocht en had altijd een belangrijke militaire rol. Charleville is bekend als stad van de bourgeoisie en handel.

Dag 4:    Charleville-Mézières - Haybes (ca. 55 km)
Vervolg van de fietstocht over de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ langs de Maas richting Haybes. Wie gisteren niet in Charleville-Mézières is geweest moet vandaag toch zeker een bezoek brengen aan deze stad. Eén van de zowel letterlijke als figuurlijke hoogtepunten van deze dag is het bezoek aan het stadje Monthermé. Eindpunt vandaag is plaatsje Haybes, een pareltje aan de Maas.

Dag 5:    Haybes - Dinant / Anhée (ca. 55 km)
Volg tot aan de Frans-Belgische grens nabij Givet de prachtige Maasroute op Franse bodem. De route gaat over in een 'voie verte', een voormalige spoorwegbedding. Op een uurtje fietsen van Dinant voegt uw route zich weer samen met het blauwe lint van de Maas.

Dag 6:    Dinant / Anhée - Namen (ca. 30 km)
Volg tijdens deze korte etappe het fietspad langs de Maas in noordelijke richting. Stop onderweg om een kijkje te nemen in de prachtige ‘Tuinen van Annevoie’. Aan het einde van de middag is er nog geneog tijd over voor een rondwandeling door de prachtige stad Namen.

Dag 7:    Namen - Luik ( ca. 70 km)
Op naar het charmante Huy, een absolute aanrader voor een lunchstop! Daarna over rustige weggetjes naar Seraing, bekend om zijn kristalfabriek ‘Val Saint Lambert’. Maak in verrassend Luik, de ‘Vurige Stede’, een stadswandeling langs het vele, onlangs gerestaureerde erfgoed.

Dag 8:    Luik - Maastricht / 's Gravenvoeren (35 km) + vertrek of extra nacht
Vandaag passeert u kranen, boten en de staalfabriek van John Cockerill, grondlegger van de Luikse economische bedrijvigheid. Verlaat België met het veer ‘De Cramignon’ en pauzeer aan de overkant in schilderachtige Eijsden. Mooi Maastricht, waar uw Maasroute fietsvakantie eindigt, is nu vlakbij.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Maasroute - van Sedan naar Maastricht

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 737 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door