Image
maar rivier over

De Maas, La Meuse... 

Rijke historie, prachtige natuur en veel afwisseling

Fietsvakanties langs de Maas

Kies hier je fietsvakantie langs de Maas en laat je betoveren door deze fameuze rivier die door 4 landen stroomt. Start bijvoorbeeld in Maastricht en fiets via Luik, Namen, Dinant en Haybes richting het eindstation - het Franse Sedan. De vlakke wegen langs de rivier zijn voor iedereen geschikt, maar tegelijkertijd ontsluiten ze de prachtige heuvellandschappen en rotskliffen van de Ardennen. Langs de route zijn er diverse bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de imposante citadel van Namen, het charmante Dinant met zijn kasteel en de beroemde rotsformaties. Verderop vind je de bruisende stad Luik, met zijn historische architectuur en gezellige pleinen. Het pittoreske Maastricht in Nederland biedt prachtige uitzichten en een rijke geschiedenis. Elk dorp en stad langs de Maas heeft zijn eigen unieke karakter, wat het fietsen langs deze rivier tot een onvergetelijke ervaring maakt. Lees meer

9 fietsreizen gevonden
Maas Ardennen Frankrijk

Franse Ardennen en langs de Maas 4 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 519,- p.p.
limburg culinair

Limburg Culinair - Maas, Maaseik, Roermond, Tegelen en Weert 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 640,- p.p.
fietsen langs de maas

Langs de Maas 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, België, Frankrijk
vanaf € 695,- p.p.

Maasroute - van Sedan naar Maastricht 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 737,- p.p.

Maasroute - van Maastricht naar Sedan 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, België
vanaf € 737,- p.p.

Maas en Rijn 10 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 750,- p.p.

Maas- en Vennbahn 10 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, België
vanaf € 1.015,- p.p.

5-Landen fietstour over Maas- en Vennbahn route 10 dagen

Groepsreis, Van hotel naar hotel, Trektocht, Sportieve fietsvakanties, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland
vanaf € 1.023,- p.p.

Stroomgebied Frankrijk, België, Nederland

Het stroomgebied van de Maas beslaat verschillende landen, waaronder Frankrijk, België, Nederland, en delen van Duitsland. De rivier ontspringt in de Franse Vogezen, in de buurt van Bussang. Vanaf daar stroomt de Maas door het noordoosten van Frankrijk, het zuiden van België, en het zuidoosten van Nederland. Het mondt uiteindelijk uit in de Noordzee bij Hoek van Holland. Het stroomgebied van de Maas is uitgestrekt en omvat vele zijrivieren en kanalen, die samen een belangrijke rol spelen in de economie en de natuurlijke omgeving van de regio.

Hoogtepunten langs de Maas

Dinant

Het Belgische Dinant heeft een unieke charme en biedt diverse attracties. Ten eerste staat Dinant bekend om zijn prachtige ligging aan de Maas, met imposante kliffen die de stad omringen. Het panoramische uitzicht alleen al is adembenemend. Daarnaast heeft de stad een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, zoals de imposante Citadel van Dinant, die boven de stad uittorent en een bezoek meer dan waard is. De Collegiale kerk van Onze-Lieve-Vrouw is een ander architectonisch juweel dat je kunt bewonderen. Verder kun je genieten van een ontspannen boottocht op de Maas of de beroemde saxofoonmuseum bezoeken, ter ere van de uitvinder Adolphe Sax, geboren in Dinant. Bovendien staat Dinant bekend om zijn heerlijke Belgische chocolade en lokale specialiteiten, dus je kunt ook genieten van culinaire hoogstandjes tijdens je bezoek. Al deze elementen maken Dinant een leuke bestemming voor toeristen die geschiedenis, natuur, cultuur en gastronomie waarderen.

Namen

Namen, gelegen in België, is een aantrekkelijke bestemming omdat de stad rijk aan geschiedenis en architectuur. Het heeft een prachtige middeleeuwse citadel die hoog boven de stad uittorent en een spectaculair uitzicht biedt. De charmante oude binnenstad, met zijn smalle straatjes, pleinen en historische gebouwen, is perfect om te verkennen. Daarnaast staat Namen bekend om zijn levendige culturele scène, met musea, kunstgalerijen en theaters. Toeristen kunnen ook genieten van de prachtige Maasrivier die door de stad stroomt, wat mogelijkheden biedt voor boottochten en ontspannende wandelingen langs de oevers. Verder is Namen een culinaire bestemming, met tal van gezellige cafés, restaurants en lokale markten waar je kunt genieten van heerlijke Belgische gerechten en specialiteiten. Kortom, Namen heeft een mix van geschiedenis, cultuur, natuur en culinaire geneugten, waardoor het een boeiende en leuke plaats is om te verkennen.

Sedan - Frankrijk

Sedan is een boeiende bestemming vanwege zijn historische betekenis en opmerkelijke bezienswaardigheden. Een van de meest opvallende attracties in Sedan is het imposante Château de Sedan, een van de grootste middeleeuwse burchten van Europa. Het kasteel biedt fascinerende rondleidingen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Daarnaast heeft Sedan een sfeervolle oude binnenstad met pittoreske straatjes, pleinen en historische gebouwen, waaronder de prachtige Sint-Charles-Borromeuskerk. Het omliggende landschap is ook de moeite waard, met groene valleien en mooie wandel- en fietsroutes. Bovendien organiseert Sedan regelmatig evenementen, festivals en markten die de lokale cultuur en tradities laten zien. Kortom, Sedan biedt een combinatie van geschiedenis, architectuur, natuur en culturele activiteiten, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor toeristen.

Kaart Maasroute

De onderstaande route is de meest gefietste Maasroute en voert  over 243 km vanaf Maastricht tot het Franse Sedan. Onderweg overnacht je o.a in Luik, Namen, Dinant en Haybes. Welke route je ook kiest, je komt altijd langs tal van gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten, zoals Ardense ham, kaas en bier.