Fietsvakantie Donauradweg - van Wenen naar Boedapest - 8 dagen

Een reis langs een wereldberoemde rivier, tussen twee wereldberoemde steden. U komt tijdens deze fietstocht door drie verschillende landen met elk haar eigen cultuur. Vanuit de stad van de wals peddelt u over prachtige fietspaden naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Daarna door naar Hongarije waar u over stille en verlaten landwegen de Donau volgt naar Boedapest.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 290 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Hongarije, Donau rivieren en meren, grote steden, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 714,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Wenen
U reist op eigen gelegenheid naar de hoofstad van de wals, Wenen. Neem een kijkje in de geboortestad van vele voormalige hertogen en keizers. De binnenstad van Wenen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 2:    Wenen - omgeving Bad Deutsch-Altenburg (ca. 42 km)
Zodra u Wenen uit bent peddelt u het Nationaal Park Donau Auen binnen. Dit park is een van de grootste overblijvende overstromingsvlakten van de Donau. Onderweg naar uw eindbestemming komt u nog langs de schitterende kastelen Orth en Eckartsau. Bad Deutsch-Altenburg is een kuuroord vlakbij de grens met Slowakije.

Dag 3:    omgeving Bad Deutsch-Altenburg - Bratislava (ca. 26 km)
Een korte etappe vandaag, dat geeft genoeg tijd om de Slowaakse hoofdstad Bratislava eens goed te bekijken. Onderweg daar naartoe volgt u de Donau, die ingeklemd tussen de Hainburger Bergen en de Kleine Karpaten door het landschap kronkelt.

Dag 4:    Bratislava - Györ (ca. 50 km + treinreis)
Vanuit Bratislava gaat het naar de grens met Hongarije. U fietst door de Donaudelta met bij het eiland Schüttinsel een doolhof van kleine aftakkingen van de Donau. In Mosonmagyarovar, waar u de resten van een 13de eeuwse burcht kunt vinden, neemt u de trein naar de eindbestemming van vandaag, Györ.

Dag 5:    Györ - omgeving Komarno (ca. 57 km)
Eerst gaat het naar Babolna, beroemd vanwege de Arabische paarden die hier gefokt worden. Door licht heuvelachtig terrein keert u terug naar de Donau in Komárom of Komárno in het Slowaaks. De Donau in het midden van deze voormalige lievelingsstad van koning Matthias vormt de grens tussen Slowakije en Hongarije. Afhankelijk van welk hotel er voor u geboekt wordt overnacht u dus of in Slowakijke, of in Hongarije.

Dag 6:    omgeving Komarno - omgeving Esztergom (52 km)
Langs de Slowaakse kant van de Donau fietst u over rustige weggetjes door prachtige groene landschappen langs het Romeinse fort van Kelemantia naar de Donauknie. Vanaf hier maakt de rivier een grote bocht naar het zuiden. De bisschops- en koningsstad Esztergom met een prachtige basiliek (de grootste kerk in Hongarije) is een glansvol hoogtepunt van uw reis.

Dag 7:    omgeving Esztergom - Boedapest (ca. 62 km + bootreis)
De laatste etappe voert u richting de hoofdstad van Hongarije. Bekijk onderweg zeker het kasteel van Visegrad en neem een kijkje in Szentendre, een stadje ten noorden van Boedapest met veel Servische invloeden. In Szentendre neemt u de boot om op een unieke manier Boedapest binnen te komen.

Dag 8:    Vertrek vanuit Boedapast
Na het ontbijt eindigt uw Donauradweg fietsvakantie.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Donauradweg - van Wenen naar Boedapest

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 714 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door