Image
Fietsen langs de Donau

Langs de Donau naar Boedapest

Ongerepte natuur en warmwaterbronnen

Fietsvakanties in Hongarije

Eén van de meest gefietste routes is die van Wenen naar Boedapest - langs de mooie Donau. Tijdens de fietsreis langs de Donau kun je door 4 landen komen waaronder Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Bij deze fietsroute kom je langs pittoreske dorpjes, prachtige wijngaarden en historische bezienswaardigheden. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

5 fietsreizen gevonden

Donauradweg van Wenen naar Boedapest 8 dagen

Hongarije, Oostenrijk, Slowakije, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 509,- p.p.

Donauradweg - van Wenen naar Boedapest 8 dagen

Hongarije, Oostenrijk, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 669,- p.p.
Donau Budapest

Fietscruise Donau, autoreis 8 dagen

Hongarije, Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietscruise
vanaf € 790,- p.p.
Donau Hongarije

Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest 8 dagen

Hongarije, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 820,- p.p.
Passau langs de Donau

Fietscruise Donau, busreis 9 dagen

Hongarije, Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietscruise
vanaf € 995,- p.p.

Betoverende dorpjes en glinsterende meren

Hongarije is de perfecte bestemming voor uw fietsvakantie. In het land van de Hongaren fiets je langs majestueuze bergketens, glinsterende meren en betoverende dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Fiets langs het Balatonmeer, het grootste meer van Midden-Europa, en trakteer uzelf op een ontspannende duik met massage in de beroemde thermale baden. Fiets via het prachtige, landelijke gebied van Hongarije (Puszta) naar het bruisende metropool van Boedapest. Slenter over de luxe boulevards en trakteer uzelf op een kleine koffiepauze in een van de traditionele stadscafés of bezoek de prachtige historische kastelenwijk!

Fietsen van Wenen naar Boedapest

Fiets een gemakkelijke fietstocht waarbij je door Oostenrijk, Slowakije en Hongarije langs de rivier de Donau komt. Rijdt vanuit de muzikale stad Wenen door de steden en dorpen van de beroemdste waterweg van Europa die eindigt in de sprookjesstad Boedapest. De fietstocht begint met een gemakkelijke rit langs de rivier de Donau voordat je Slowakije binnenrijdt. Verken de hoofdstad Bratislava, waar middeleeuwse kastelen elkaar ontmoeten met architectuur uit het socialistische tijdperk. Fiets langs rustige landweggetjes naar de beroemde panoramische ‘Donau-bocht’ terwijl je op weg bent naar de sprookjeskastelen van Boedapest. Hier valt genoeg te zien en te doen, maar als dit allemaal te vermoeiend klinkt, geeft u er misschien de voorkeur aan om te genieten van de gebruikelijke ervaring om naar een van de warmwaterbronnen van de stad te gaan en te genieten van een lange hete duik!

Top  5 bezienswaardigheden

  1. Nationaal Park Hortobágy
  2. Balotonmeer
  3. Donauknie
  4. Debrecen (Stad)
  5. Sint-Stefanusbasiliek

Kaart fietsroute Hongarije

De fietsroute langs de Donau is een populaire fietsroute. Tijdens de fietstocht kom je langs pittoreske wijngaarden, prachtige kastelen, bijzondere bezienswaardigheden en schilderachtige dorpjes.

Donauradweg

De donauradweg kan niet gevarieerder zijn. Je vindt deze mix van landschappelijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en inheemse tradities nergens anders. De kwaliteit van het Donau-fietspad tussen Wenen en Boedapest is per regio en land heel verschillend. Het Oostenrijkse fietspad is, op enkele kilometers na, erg goed en het grootste deel loopt altijd over een geasfalteerde dam met weinig verkeer. In Hongarije is het Donau-fietspad goed bewegwijzerd en loopt vanaf Àsvànyràro tot Györ. Na Tàt gaat de weg gedeeltelijk over federale wegen en over heuvelachtige maar rustige landwegen. Het Donau-fietspad tussen Wenen en Boedapest is voor kinderen niet echt aan te raden. Weinig fietspaden en te veel verkeer op onvermijdelijke delen van de weg. Daarom moet u deze tour niet met jonge kinderen gaan ondernemen. Dit geldt alleen voor het Hongaarse deel, in Oostenrijk en Slowakije heb je tot Medved'ov geen problemen met kleine kinderen omdat het fietspad altijd op geasfalteerde wegen is.

Fietsen in Boedapest

Boedapest, de schilderachtige en eigenzinnige hoofdstad van Hongarije, staat deze zomer constant op de "must-visit" -lijsten voor Europa, en de fiets gemeenschap is ook het vermelden waard. Met zijn robuuste woon-werkverkeer, ondersteund door een sterk groeiend fietsdeelsysteem, ruime heuvelachtige paden om te mountainbiken en een schilderachtige route langs de Donau, is het geen wonder dat Boedapest gemakkelijk fietsliefhebbers uit heel Europa en daarbuiten trekt. De Donau verdeelt de stad tussen het bruisende en grotendeels vlakke terrein van Pest in het oosten en de meer verfijnde en heuvelachtige gebied van Buda in het westen. Als je zin hebt in een lonende uitdaging, beklim dan de 526 meter hoge Janos-heuvel van Buda, die eindigt bij een van de beste uitzichten over de stad. Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in het bezoeken van zoveel mogelijk toeristische bezienswaardigheden en hotspots in vlakke stadsstraten, is Pest bezaaid met terrasjes, restaurants en de immer populaire ‘ruïnecafés’ - horecagelegenheden die zijn omgebouwd uit verlaten en vervallen gebouwen.

Speciale verkeersregels voor fietsers

  • Alle snelwegen of snelwegachtige, druk bereden hoofdwegen met eencijferige nummers zijn verboden voor fietsen.
  • Alle landwegen en driecijferige verbindingsroutes zijn ideaal om te fietsen. Busstroken in stedelijke gebieden worden ook steeds populairder voor fietsers.
  • Boswegen staan ​​open voor fietsers, ook al zijn ze gemarkeerd met een inrijverbod.
  • Tips: In principe volgt u de borden voor autoverkeer, anders komt u snel op zandpaden terecht.
  • Fietspaden worden ook gebruikt door voetgangers en hondenbezitters, aan de andere kant wordt het ook gedoogd als je als fietser over voetpaden fietst.
Fietsen op een bospad
Verkeersregels voor fietsers