Fietsvakantie Fietscruise Donau, autoreis - 8 dagen

Het Donaufietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets-vaar vakanties komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Passau, Wenen, Budapest en Bratislava zijn de uithangborden van deze fietsvakantie. Ontspannen fietsen terwijl op de Donau uw varend hotel met u meereist.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 250 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Van hotel naar hotel, Trektocht, Fietscruise
Omgeving
Hongarije, Donau rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 810,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst

Aankomst in Passau waar voor u een parkeerplaats gereserveerd kan worden. ( excl.) Om ca. 16.00 uur verwacht de bemanning u aan boord voor een welkomstsnack. Tijdens het welcomedinner (4 gangen keuze menu) wordt de bemanning aan u voorgesteld en vertrekt het schip om 20.00 uur.Tijdens het diner vaart het schip richting de prachtige Donau Schlinge.

Dag 2 - Schlögen/Obermühl - Linz 55 km

Door het schitterende Donaudal fietst u naar het oude Aschach, met z’n fraaie pastel getinte gevels, een leuke pauzeplaats. Door het natuurgebied “Rutzinger Au” fietst u naar Wilhering. Neem de tijd om het klooster met de 1000 engeltjes te bezoeken. Vervolgens naar Linz met het schitterende marktplein.

Dag 3 - Tulln - Wenen 36/52 km

Na bezoek aan de bloemenstad Tulln fietst u via het Wienerwald en Klosterneuburg naar Wenen. Bezichtiging van Wenen op eigen gelegenheid. 's Avonds is er een avondexcursie door Wenen. (incl.)

Dag 4 - Komárom - Esztergom  56 km

Over autovrije damwegen, deels direct langs de Donau, fietst u naar Komárom over de linkeroever door kleine dromerige plaatsjes over Moca naar Esztergom met de beroemde dom. Over de Gisela brug naar Sturovo, direct gelegen tegenover Esztergom hier gaat u weer aan boord. 's Avonds vaart het schip door naar Budapest.

Dag 5 - Budapest - Fietstour over het Margareteninsel 22 km

's Morgens is er een stadsrondrit door Budapest van ca. 3 uur. U ziet o.a. het Vissersbastion, de Matthiaskerk en het Heldenplein. In de middag rondrit per fiets naar het ca. 8 km lange, autovrije Margaretha-eiland. U kunt natuurlijk ook de stad in gaan.

Dag 6 - Bratislava - Schloss Hof - Bratislava 33 km

Stadswandeling door Bratislava, ca. 1 uur. Vervolgens op de fiets van Bratislava naar Devin, waar het nationaal monument van Slowakije staat. Over de nieuwe imposante fietsbrug naar het in Oostenrijk gelegen pronkkasteel Schlosshof, gebouwd voor keizerin Maria Theresia. U fietst weer terug naar Bratislava, waar u aan boord gaat. Het schip vaart daarna naar Krems.

Dag 7 - Krems - Pöchlarn 48 km

Vanuit het gezellige Krems fietst u door de Wachauer wijngaarden met vele pittoreske wijndorpjes naar Dürnstein, een pareltje aan de Donau.
In de verte ziet u al de machtige contouren van stift Melk hoog boven de Donau. Dit fameuze klooster verdient een uitgebreide bezichtiging.

Dag 8 - Ontscheping in Passau

Na het ontbijt is de ontscheping om ca. 09.00 uur in Passau.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Fietscruise Donau, autoreis

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 810 per persoon.

Boek deze reis  

Donau Budapest
Georganiseerd door