Image
Rivier in de Ardennen

Veelzijdig dichtbij huis

Heerlijke natuur, Belgische biertjes en typische gastvrijheid

Fietsvakanties Ardennen

Fiets door de prachtige bossen en het heuvellandschap van de Ardennen in België. Zoek eens een uitkijkpunt op en geniet van het uitzicht! Foto's, kaart en bezienswaardigheden

6 fietsreizen gevonden
Franse Ardennen fietsvakantie

Fietsen langs de Maasroute 4 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 511,- p.p.

Fietsen over de Vennbahn 6 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 633,- p.p.

Maasroute - van Maastricht naar Sedan 8 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 649,- p.p.

Drielanden tour tussen Maas en Rijn 8 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 665,- p.p.
fietsen langs de maas

Langs de Maas 8 dagen

België, Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 670,- p.p.
Het plaatsje Monschau aan de vennbahn

'Vierlanden Vennbahn' tour 8 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 695,- p.p.

Fietsen door prachtige natuur

De Ardennen heeft voor elk type fietser iets te bieden. Als u houdt van mountainbiken zijn er tientallen ruige down hill fietspaden die u meenemen door de natuur van de Ardennen. Als u houdt van een ontspannende fietsvakantie zijn er ook prachtige fietspaden die u meenemen langs de mooiste plekjes van de Ardennen. Fiets bijvoorbeeld langs de Vennbahn, een fietspad langs een 125 kilometer lang treinspoor. Dit fietspad is voor de fietsers die niet houden van hoogteverschil. Het is een route voor gezinnen, genieters en gemak fietsers. Voor de natuurliefhebbers zijn er in het zuiden van de Ardennen veel bewegwijzerde routes die je meenemen door de vallei van de Viroin. Tijdens het fietsen in dit gebied komt u door veelzijdige natuur en betoverende meren. Zoals de Meren van de Eau d’Heure, het grootste merengebied van België.

De Vennbahn

Zoals al eerder aangegeven is de Vennbahn een fietspad voor fietsers die niet houden van hoogteverschil. Het fietspad voert u door prachtige bossen, velden en vooral langs hoogveen. De blauw-gele borden zullen u de weg wijzen door de Vennbahn. Met regelmaat kom je langs pittoreske dorpjes en steden waar u heerlijk kunt uitrusten op een terrasje of een wandeling kunt maken. De Vennbahn begint in het Duitse Aken en gaat vervolgens door naar Raeren, Waimes, St. Vith, Burg-Reuland in België en eindigt in het Luxemburgse Troisvierges.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Kasteel van Bouillon
  2. Abdij Notre-Dame d'Orval
  3. Bouillon (Stad)
  4. Promenade de la Hoëgne (Natuurgebied)
  5. Spa (Stad)

Kaart fietsroutes Ardennen

Op deze kaart vindt u veel gefietste routes in de Ardennen. Ook vindt u hier de mooiste fietsgebieden, bezienswaardigheden en steden. Verder komt u in de Ardennen ook door prachtige natuurgebieden.

Natuurpark Hoge Venen

Het Natuurpark Hoge Venen is het oudste en grootste (2700 vierkante kilometer) natuurgebied van België. In dit gebied het behouden van prachtige natuur prioriteit. Door zijn betoverende karakter een geweldige fietsbestemming. Naast deze bijzondere natuur vind je er ook gezellige steden en dorpjes waar je uit kunt rusten na een prachtige dag fietsen door de Hoge Venen.