Fietsvakantie Langs de Maas - 8 dagen

Deze makkelijke fietstrektocht ,niet ver van huis, leidt u langs de mooie rivier de Maas door drie landen. De rivier voert u vanuit het zuiden van Nederland dwars door de groene Belgische en Franse Ardennen naar het Franse Se­dan. Of de andere kant op. U fietst grotendeels over gemarkeerde fietspaden, vlak langs de meanderende rivier. Soms hebt u uitzicht op wijngaarden en een glooiend landschap, en soms ziet u hoge en steile hellingen en rotswanden vlak naast u.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 277 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
België, Ardennen rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 670,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Maastricht of 's Gravenvoeren
U start in het gezellige Maastricht met het bekende Vrijthof en de Sint Servaasbasiliek. In de maand juli worden er concerten gegeven door André Rieu. In verband met de drukte in de hotels kan het zijn dat uw tocht dan start in 's Gravenvoeren.

Dag 2 Van Maastricht naar Luik (37 km)
Op de eerste fietsdag steekt u in Maastricht via de Sint Servaasbrug de Maas over en fietst u door het centrum. Net buiten de stad fietst u door het prachtige dal van de kleine rivier de Jeker, met aan uw linkerhand de Sint-Pietersberg en op de rechteroever wijngaarden. Vanaf het Belgische Kanne volgt u het fietspad langs het Albertkanaal.
In Lanaye kunt u met het voetveer de Maas oversteken om een bezoek te brengen aan Eijsden. Over fietspaden langs de Maas en het Albertkanaal komt u langs oude haven- en industrieterreinen. Een fietspad langs de rivier brengt u gemakkelijk naar uw hotel in het centrum van Luik. Aansluitend kunt u een rondwandeling maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Dag 3 Van Luik naar Namen (68 km)
De volgende dag fietst u verder over het fietspad door Luik. Na het passeren van enkele voorsteden rijdt u vanaf Engis over de Maasoever naar Huy. Deze stad bezit een mooi historisch centrum en is vooral bekend door de Muur van Huy uit de wielerklassieker de Waalse Pijl. Vervolgens fietst u tussen de beboste hellingen en rotswanden verder langs de Maas naar het mooie Namen.

Dag 4 Van Namen naar Dinant of Anhée (30 km)
De dag erna verlaat u de stad Namen en komt u langs enkele fraaie kasteeltjes en landhuizen. Het oeverpad volgend bereikt u Dinant met de hooggelegen citadel. Met een kabelbaan kunt u een bezoek brengen aan dit bijzondere verdedigingsbolwerk.

Dag 5 Van Dinant of Anhée naar Haybes (55 km)
Na een nacht in Dinant of Anhée komt u al spoedig langs Kasteel Freyr, het voormalige zomerverblijf van de Hertogin van Beaufort-Spontin, met fraaie tuinen. Vervolgens verlaat u België en komt u in het grensplaatsje Givet, hier begint het mooie Franse deel van de fietstocht, de Voie Verte Trans-Ardennes. Dit fietspad vlak langs de Maas is in 2010 terecht uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van Europa. U overnacht in Haybes.  

Dag 6 Van Haybes naar Charleville-Mézières (58 km)
Over het gladde asfalt zoeft u de volgende dag door het hier smalle Maasdal tussen de hoge, beboste hellingen van de Franse Ardennen. Het charmante stadje Monthermé is een geschikte plaats om te pauzeren. De route eindigt deze dag in Charleville-Mézières. De stad met het Place Ducale, één van de mooiste pleinen van Europa.

Dag 7 Van Charleville-Mézières naar Sedan (32 km)
De laatste fietsdag volgt u de route over het oude jaagpad naar Sedan. De heuvels langs de Maas worden steeds lager en de uitzichten hierdoor weidser. Als feestelijke afsluiting van deze drielandenfietstocht raden wij u aan te dineren in het uitstekende restaurant van het Fort van Sedan, tussen de dikke muren van de grootste versterkte burcht van Europa.

Dag 8 Transfer naar Maastricht en vertrek
Op de laatste dag van deze afwisselende fietstocht krijgt u een terugtransfer per luxe touringcar naar Maastricht. Daarna reist u terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: