Fietsvakantie Maasroute - van Maastricht naar Sedan - 8 dagen

Een bijzondere, nieuwe fietservaring: langs de rivier de Maas van Maastricht, de oudste stad van Nederland naar het Franse plaatsje Sedan. Door zeer uiteenlopende landschappen, en langs veel bijzondere plekken. Dicht bij huis en toch zo héél anders. Een heerlijk vlakke route met soms een korte helling. Kortom: een ‘juweel’ van een drielandentocht.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 290 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
België, Ardennen, Maas natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 649,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Maastricht / 's Gravenvoeren
Aankomst in Maastricht of 's Gravenvoeren; ontvangst met koffie en vlaai als welkom. Bij tijdige aankomst in Maastricht is er tijd genoeg voor een stadswandeling en kunt u genieten van de ‘zuidelijke flair’ in de oudste stad van Nederland. Vanuit Hotel Blanckthys in 's Gravenvoeren kunt u alvast een prachtige wandeling door de glooiende heuvels van de Voerstreek maken.

Dag 2:    Maastricht / 's Gravenvoeren - Luik (ca. 35 km)
Zet koers naar schilderachtig Eijsden en verlaat Nederland met het veer 'De Cramignon'. Passeer knus Visé en fiets het laatste deel langs imposante, bedrijvige industrieterreinen. Verrassend is het prima fietspad dat u veilig het verassend mooie Luik, ofwel ‘Vurige Stede’, binnen voert.

Dag 3:    Luik - Namen (ca. 65 km)
Via Saint Nicolas en Flémalle naar Engis, waar u het fietspad langs de Maas volgt richting Seraing, bekend om zijn kristalfabriek ‘Val Saint Lambert’. Over rustige weggetjes bereikt u het charmante Huy, een absolute aanrader voor een lunchstop alvorens u koers zet naar Namen.

Dag 4:    Namen - Dinant / Anhée (ca. 30 km)
Het wordt een korte rit dus tijd genoeg voor een stadswandeling door historisch Namen en om onderweg een kijkje te nemen in de prachtige ‘Tuinen van Annevoie’. Volg hierna de linker Maasoever in zuidelijke richting naar het leuke, toeristische Dinant.

Dag 5:    Dinant / Anhée - Haybes (ca. 55 km)
Tot aan de Belgisch-Franse grens nabij Givet volgt u grotendeels de route langs de rivier. Eenmaal op Franse bodem maakt u gebruik van de unieke ‘Voie Verte Trans-Ardennnes’ aangelegd over een oude spoorwegbedding tot in Haybes, een pareltje aan de Maas.

Dag 6:    Haybes - Charleville-Mézières (ca. 55 km)
Volg de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ verder langs de Maas. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt op de route is het mooie Monthermé. Verderop vindt u de historische dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières, de oudste stad voor de militairen en Charleville voor de bourgeoisie. 

Dag 7:    Charleville Mézières - Sedan (ca. 40 km)
De laatste rit voert langs de Maas over de heerlijke ‘Voie Verte Trans Ardennes’ door een schilderachtig landschap naar de voormalige bisschopsstad Sedan, zeer bekend vanwege één van de grootste burchten van Europa.

Dag 8:    Bustransfer Sedan - Maastricht / 's Gravenvoeren (ca. 200 km)
Geniet van een ‘laat’ ontbijt. Indien geboekt, stapt u in de namiddag in een luxe touringcar voor een transfer (incl. fiets en bagage) naar de plaats waar u uw Maasroute fietsreis begonnen bent.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door