Fietsvakantie De Rijn - 4 dagen

Heerlijk ontspannen fietsen vanuit een comfortabel hotel, gelegen in het historische centrum van Xanten met terrasjes om de hoek. Maak mooie, vlakke fietstochten langs de Rijn over bloemrijke dijken naar bedevaartsoord Kevelaer, middeleeuws Kalkar en pittoresk Grieth. Bezoek onderweg de Romeinse overblijfselen waar Xanten beroemd om is: van thermen tot amfitheater. In de avond ontspannen in buitenlandse entourage, vlak over de grens.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 167 km
Type fietsvakantie
Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Rijn rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 261,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in 'Luftkurort' 'Xanten. Ben op tijd dan kan je een bezoek brengen aan het levendige, oude centrum met zijn vele uitnodigende terrassen, aan het uitgebreide Romeins archeologisch park of aan de oude Xantener molen. En: vergeet het Siegfriedmuseum en de sage van 'de Nibelungen' niet!

Dag 2
Het hotel in Xanten is je uitvalsbasis. Je kan je verblijf dus indelen zoals je wil: niets moet, alles mag. Een dagje fietsen kan je prima afwisselen met een dagje cultuur in Xanten. Neem lekker ruim de tijd om het Archeologisch Museum en Siegfriedmuseum in Xanten te bezoeken.
 
Als je vandaag wil gaan fietsen, maak je bijvoorbeeld een door ons beschreven rondrit naar Kalkar over een deel van de Via Romana.
 
Deze 45,5 km lange rit met verwaarloosbare hoogteverschillen start in het Archäologischer Park in Xanten. Dit park is aangelegd op de fundamenten van de voormalig Romeinse stad. Er zijn een aantal Romeinse gebouwen gereconstrueerd, zoals de Haventempel, de herberg en het badhuis. De tocht naar Kalkar voert over rustige paden door een groen landschap. Onderweg is een bezoek aan Marienbaum, het oudste bedevaartsoort aan de Neder-Rijn, zeker de moeite waard. Al sinds de 15e eeuw trekken bedevaarders naar deze plaats. Aangekomen in het Middeleeuwse Kalkar, met talrijke burgerhuizen met trapgeveltjes, kan je het gotische Stadshuis en de karakteristieke bakstenen parochiekerk St. Nicolai bewonderen. De terugweg leidt je over bloemrijke dijken met uitzicht op de Rijn en door pittoreske dorpjes. Via de Xantener Nordsee en Südsee rijd je terug naar Xanten. Als je wil, maak je vanuit Kalkar nog een extra lus langs Schloss Moyland. De totale lengte van de rit wordt daarmee 58 km.

Dag 3
Rondrit naar Kevelaer (56/64 km, 200 m stijgen en dalen).
Vandaag is het tijd voor een heuse pelgrimstocht. Deze rondrit voert je naar bedevaartsoord Kevelaer, waar in 1642 een marskramer de opdracht kreeg om een kapelletje voor de Maagd Maria te bouwen. Tegenwoordig is Kevelaer de belangrijkste bedevaartplaats voor Nederlanders die de Genadekapel willen bezoeken. De hele tocht fiets je door een uitgestrekt bos- en weidelandschap. Met een ommetje langs Alpen kan je de route uitbreiden met ca. 8km.

Je kunt ook nog een fietstocht langs de Rijn maken, richting Rees, inclusief pontje. Die tocht staat beschreven bij dag 4.

Dag 4
Na het ontbijt eindigt het basisarrangement. Maar we hebben nog een fietstocht voorradig, dus waarom niet nog een extra nacht bijboeken of gewoon nog een dagje fietsen voor je naar huis gaat? We hebben nog de volgende mooie rondrit voor je:

Rondrit naar Rees (52/69 km, nauwelijks hoogteverschil).
Ontspannen fietstocht door en langs de groene zomen van de Rijn, met onderweg fraaie burchten en het mooie oude stadje Rees. De fraaie Rijnpromenade van Rees wordt door velen beschouwd als een van de mooiste van Duitsland. Hier is het heerlijk pauzeren en rondwandelen. Vanuit Rees kan je nog een extra lus maken richting Grieth. De totale lengte van de rit wordt hiermee 69km. Door het uitgestrekte Diersfordter bos en langs de vele meren ten noordoosten van Bislich fiets je weer terug naar je hotel, voordat je huiswaarts keert.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: