Fietsvakantie Langs de Elbe van Dresden naar Magdeburg - 8 dagen

Op de uitstekend bewegwijzerde Elbe-Radweg tussen Dresden en Magdeburg fiets je voornamelijk door een gebied met prachtige, afwisselende natuur én cultuur in overvloed. Denk aan Dresden, Torgau, Wittenberg en Dessau. Je komt in fraaie laatmiddeleeuwse stadjes als Pirna en Meißen en door het uitgestrekte tuinenrijk Dessau-Wörlitz (Unesco Werelderfgoed). Fietsen van Dresden naar Magdeburg. Dresden, Riesa, Torgau, Wittenberg, Dessau, Magdeburg. Natuurreservaat Midden-Elbe en Porseleinstad Meißen

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 267 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Duitsland,
Vervoer
€ 640,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Dresden

Voor deze dag bieden we een stadswandeling aan langs alle hoogtepunten. Door de Neustadt loop je naar de Augustusbrücke van waar je de Altstadt in volle glorie kunt aanschouwen. Via de Theaterplatz, met de Hofkirchekerk, Zwinger en Semperoper, loop je naar het boven de Elbe gelegen Brühlsche Terras. Vanaf de Frauenkirche kan nog een ommetje gemaakt worden naar de Altmarkt. Met deze rondwandeling kun je gemakkelijk een (extra) hele dag vullen.

Dag 2 - Schloss Pillnitz en Pirna - 27 of 54 km

Je volgt de Elbe stroomopwaarts naar Pirna. Halverwege kun je de prachtige zomerresidentie van de Saksische vorsten bezoeken. In Pirna steek je de Elbe over naar het goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum met haar schilderachtige marktplein. Hier kun je de S-Bahn nemen of per boot naar Dresden varen. Je kunt ook over de andere oever terugfietsen waarbij je door de uitgestrekte koninklijke tuinen van de Großer Garten naar de unieke VW-fabriek de Gläserne Manufaktur rijdt. Bij het Neues Rathaus kom je in het centrum waar je langs alle barokke overvloed naar de Augustusbrücke fietst. 

Dag 3 - Dresden > Riesa - 56 km

Langs de rivier fiets je naar de bekende porseleinstad Meißen. Al van een afstand zie je de indrukwekkende 10de-eeuwse burcht en de dom boven de omgeving uitrijzen. In het tweede deel van de route fiets je door het brede rivierdal, soms onderlangs hoge Elbe-zandsteenkliffen, naar Riesa waar je met een pontje de oversteek naar het stadje maakt.

Dag 4 - Riesa > Torgau - 53 km

Over de rechteroever fiets je naar Mühlberg, dat een klein maar goed bewaard centrum rond een 13de-eeuws klooster heeft. Na het oversteken van de Elbe fiets je over de linkeroever naar Belgern dat met haar mooie marktplein een geschikte pauzeplek is. Over landelijke wegen bereik je dan Torgau. Langs het indrukwekkende slot Hartenfels fiets je naar het fraaie marktplein van dit voormalige residentiestadje.

Dag 5 - Torgau > Lutherstadt Wittenberg - 57 of 70 km

Tot Dommitzsch fiets je veelal over geasfalteerde weggetjes door een weids rivierenlandschap. Daarna voert de Elbe-Radweg over glooiende wegen door een wat bosrijker gebied naar Pretzsch. Daar neem je de pont naar de andere kant van de Elbe en volgt op enige afstand de meanderende Elbe naar Elster. Hier kun je de route inkorten door op de trein stappen. Je kunt ook over een mooi en afwisselend fietspad door de uiterwaarden naar Lutherstadt Wittenberg fietsen.

Dag 6 - Lutherstadt Wittenberg > Dessau - 38 km

Met deze korte etappe kun je de dag ruimschoots vullen. Over de linker oever van de Elbe fiets je naar Wörlitz waar je Gartenreich Dessau-Wörlitz betreedt, een uitgestrekt gebied met meerdere kastelen en parken. In Dessau eindigt de rit nabij het nieuwe Bauhausmuseum. Een optionele rondrit van acht kilometer voert via het Bauhaus en de Meisterhäuser naar een prachtige Bauhauslocatie aan de Elbe (met terras).

Dag 7 - Dessau > Magdeburg - 36 of 88 km

Over de dijk en de parkachtige bossen van Großkühnau fiets je naar Aken waar je met een pont de Elbe oversteekt. Vervolgens fiets je door uitgestrekte en bosrijke natuurgebieden. Ter hoogte van Barby kun je via een oude spoorburg dit historierijke stadje bezoeken. Vanaf Pretzien volg je kilometers lang de dijk. Na het oversteken van de Alte Elbe fiets je door een park en uiteindelijk over de Elbuferpromenade naar de dom van Magdeburg. Omdat de gehele route van Dessau naar Magdeburg nogal lang is, kun je desgewenst de dag beginnen met een treintransfer naar Gommern.

Dag 8

Je reist per trein terug naar Dresden of direct naar huis.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Langs de Elbe van Dresden naar Magdeburg

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 640 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door