Fietsvakantie Fietsen langs de Maasroute - 4 dagen

Ontdek per fiets een deel van de Via Rhona, de goed gemarkeerde, veelal autoluwe lange-afstandsroute, speciaal ontwikkeld en aangelegd voor fietsers.Tweeduizend jaar geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met deze oude handelsroute langs de Rhone-rivier. Mooie landschappen, authentieke steden en dorpen, boomgaarden en wijnstokken, en schaduwrijke oeverbossen vormen het decor van deze vrijwel vlakke fietstocht. Je begint in Lyon, een gastronomische en culturele metropool, en vervolgt je route stroomafwaarts. Al snel wordt duidelijk waarom de Rhône zo'n aantrekkingskracht had op vele volkeren en beschavingen. Op allerlei plaatsen leer je over het belang van riviernavigatie en over de handelsposten langs het water. Veel steden die je passeert hebben een historie die teruggaat tot het Romeinse Rijk.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 169 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, Ardennen rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 485,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in het centrum van Sedan, gelegen onder het imposante kasteel.
Kies je ervoor twee nachten in Sedan te verblijven, dan kan je een fietstocht maken naar de Abdij Notre Dame in het dorp Mouzon aan de Maas. Je maakt een een rondje door het stille, glooiende achterland van Sedan. Vanaf Mouzon fiets je terug langs de Maas. Fietstocht 46,5 km.

Dag 2
Je begint met een stuk van de Maasroute, lekker vlak over een fietspad. Na 15 km verlaat je echter de Maas en peddelt het glooiende landschap van de Franse Ardennen in, met enkele pittige klimmetjes. In het groene landschap liggen verstilde dorpjes. Launois sur Vence is wat groter, hier kan je een kijkje nemen bij Le Relais de Poste aux Chevaux uit 1654, een wisselplaats voor postkoetspaarden op de route Parijs - Sedan en Amsterdam - Marseille, nu een museum en monument. Je eindigt de dag in het vredige Signy l'Abbaye. Fietstocht: 52,5 km
Kies je ervoor twee nachten in Signy-l'Abbaye te blijven, dan kan je een glooiende fietstocht maken naar Rocquigny, Een sympathiek dorpje met een voor de streek typische versterkte kerk. De route gaat over kleine landweggetjes en volgt deels de Route des Eglises Fortifiees de Thierache. Fietstocht: 44,5 km.

Dag 3
Over smalle weggetjes trap je door het groene landschap richting Charleville-Mezieres. Het begint met een stevige klim, maar dan daal je voornamelijk af langs een riviertje. Chateau de Montcornet.is een indrukwekkende ruïne met veel ondergrondse gangen, maar vergt een fikse inspanning. Waarom liggen kastelen altijd zo hoog? Gelukkig valt er daarna ook weer af te dalen, zodat je op tijd op een terras aan het bekende Place Ducale in Charleville-Mezieres kunt zitten. Dit symmetrische plein is omringd door monumentale panden van gele natuursteen.
Fietstocht: 40 km
Kies je ervoor twee nachten in Charleville-Mezieres te blijven, dan kan je een fietstocht langs de Maas maken in noordelijke richting. De Maas heeft zich hier in mooie lussen diep ingesneden in de heuvels van de Ardennen. Bij het plaatsje Monthermé mondt de Semois uit in de Maas. Na een rondje langs de Semois, een compleet andere rivier dan de Maas, keer je terug over de schitterend aangelegde Véloroute de la Meuse. Fietstocht 61,5 km.

Dag 4
Van Charleville fiets je over de vlakke Maasroute terug naar Sedan. Onderweg passeer je allerlei sluizen, kanalen, andere waterwerken en oude industrie, maar vooral ook weer onverwacht veel groen. Fietstocht: 32 km.
Je haalt je bagage op en levert eventueel de huurfietsen in. Daarna is er tijd om huiswaarts te keren of naar een andere bestemming in Frankrijk door te rijden.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: