Fietsvakantie Langs de badplaats Rockanje - 5 dagen

Tot ieders verrassing ligt er achter de grootste haven ter wereld een groen eiland (Voorne Putten) verborgen als een oase van rust. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar! Voorne-Putten is stukje bij beetje gewonnen op de zee. dat zie u aan de talrijke dijken die het landschap doorsnijden. Voorne-Putten heeft veel mooie natuur gebieden zoals het Voornse Duin, het Quackjeswater en de Beninger Slikken. Maar u vindt er ook het Noordzeestrand, zilveren duinen en veel historische vestingstadjes en vissersdorpjes. Voorne-Putten is zó anders dat u zich ver van huis waant en het is toch dichtbij. U verblijft in het Badhotel Rockanje, wat een prima uitvalsbasis is voor heerlijke fietstochten, met maar liefst 300 km aan fietspaden komt u tijd te kort. Lonkt de overkant? Neem dan 1 van de vele pontjes over de waterwegen rondom het eiland. Er zijn 10 bestaande thema fietsroutes voor elk wat wils.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 165 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, Zeeland historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 235,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

Helmen en helden route - 45 km
Vanaf het hotel door de Voornse Duinen naar Oostvoorne daarna verder langs het Brielse meer naar het vestingstadje Brielle. Stap af om de kerktoren te beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de oude stad. De volgende stad op uw route is Hellevoetsluis. Dit was de thuishaven van zeehelden als Michiel de Ruyter en Piet Heijn, die vanuit deze haven uitvoeren om de wereldzeeën te bevaren. Naast een boeiende historie beschikt Voorne-Putten ook over gebieden met veel dieren en planten. Zo kunt u hier een van de grootste lepelaarskolonies bewonderen. Verder kunt u ook grote grazers tegenkomen tijdens uw fietstocht. Bereidt u er dus op voor dat u in de duinen zomaar oog in oog kunt staan met een bijzonder dier.

Voorne en verdedigen - 51 km
Overal op Voorne vindt u verdedigingswerken die herinneren aan de eeuwenlange strijd tegen vijanden die het eiland wilden bezetten. Deze route neemt u mee door verschillende plaatsjes met elk hun eigen historie en verder kun je onderweg genieten van eeuwenoude bezienswaardigheden.
Direct aan het begin van deze route kun je een kijkje nemen bij De Biberbunker. Deze betonnen bunker met drie meter dikke muren ligt verscholen in de duinen. Tussen 1940 en 1945 deed deze bunker dienst als radarcommandopost van de Duitse Luftwaffe. Vanuit hier werden alle geallieerde bommenwerpers die op weg naar Duitsland waren onderschept. Vervolgens fietst u door Oostvoorne naar de rand van het Brielse Meer. Daar fietst langs de vuurtoren Stenen Baak die hier werd gebouwd in 1630. Neem een kijkje in deze toren om meer te weten te komen over de geschiedenis van de vuurtoren.
Aan de rand van Hellevoetsluis vind je de Kazerne Haerlem. In deze kazerne verbleef het garnizoen in vredestijd en in tijden van oorlog verbleven er zo’n 350 man. Naast de kazerne zelf vind je hier onder andere een kruit- en projectielenmagazijn en een kustkanon dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Bruggen en bouwen - 39 km
Rijdt u eerst met uw auto naar Heenvliet waar deze route begint en eindigt of neemt u de extra km's voor lief.
Bruggen in de tijd Een groter contrast tussen vroeger en nu, tussen oud en nieuw is er bijna nergens op zo'n korte afstand van elkaar te vinden als hier op Voorne-Putten. Stadsgezicht met schietgaten Fietst u door Geervliet dan lijkt het of u teruggaat in de tijd, of dat u terecht gekomen bent in de Middeleeuwen. U vindt monumentale gebouwen, de kerk en de molen die gebouwd is op een voormalige kruittoren en waar u in de muur de schietgaten nog kunt zien zitten. De dorpskern is volledig beschermd stadsgezicht en omdat het leven hier stil lijkt te staan is het regelmatig het decor voor historische films. Van Trekschuit naar containerschip. Fietst u het dorp uit dan bent u gelijk weer terug in de 21ste eeuw met op een steenworp afstand het industriehart van Nederland met de pijpen van olieraffinaderijen en de hoogste en modernste windmolens. Zowel vroeger als nu gaat veel transport over water. Waren dat vroeger trekschuiten, nu zijn dat enorme containerschepen. Malen en fluisteren Aan de rand van de uit de kluiten gewassen stad ligt de historische kern met het Gemaal De Leeuw van Putten, dat ondanks de monumentale uitstraling nog steeds zorgt dat het waterpeil in de polders geregeld wordt. Stap hier op een fluisterboot en nog geen tien minuten later bent u weggevaren uit de hectiek van de stad. Ervaar de schoonheid en rust van het natuurgebied met sloten en kreken en diervriendelijke oevers. Voor nul euro naar de overkant Robin Stam ontwierp de Eurobruggen aan de hand van de achterkant van de eurobiljetten van tien en vijftig euro. Bij deze bruggen is ook het complex De Vier Werelden te zien. Het gebouw bestaat uit vier delen, deze verwijzen naar de buurtenstructuur van Spijkenisse. Het moderne gebouw staat langs de Oude Maas. Van scheepvaart naar watersport De Bernisse, de natuurlijke scheiding tussen Voorne en Putten was in de Middeleeuwen een belangrijke scheepvaartroute. De eeuwenoude kreek is nu onderdeel van een recreatiegebied met eigentijdse watersportmogelijkheden.

Futureland - 30 km of meer
Gaat u vanaf het hotel op de fiets of rijdt u eerst met de auto naar FutureLand op Maasvlakte 2 (korting met uw Voorne Putten pas). Vanuit FutureLand vertrekt u voor een uniek fietstocht langs 5 hotspots in het nieuwste havengebied van Rotterdam. U maakt met uw eigen fiets een ronde van 30 km langs bedrijven, duinen en kustlijn. tussendoor geniet u van de vele prachtige vergezichten over de Noordzee.

Wandelen
Badhotel Rockanje is ook een prima uitvalsbasis voor heerlijke wandelingen. In bijna geen ander duingebied in West Europa komen zo veel plant-en diersoorten voor als in het Voornse Duin. Vanaf het uitkijkpunt bij het duinmeer het Breede Water zijn de broedende aalscholvers en dobberende eenden goed te zien. Het ene moment is het nog oppassen de voeten droog te houden, het volgende moment staat u op een droge duintop. In open grasland of in het bos. want het landschap is afwisselend.

Lees meer

Reserveren

5-daagse fietsreis Langs de badplaats Rockanje

€ 235,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Georganiseerd door