Fietsvakantie het Groene hart van Holland - 5 dagen

Het Groene Hart, een afwisselend polderlandschap tussen de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, is ontstaan door de vorming van veen en vervolgens heeft turfwinning plaatsgevonden. Dé plek waar Holland echt Holland is. Laaggelegen veenweiden met grazende koeien, uitgestrekte polders onder fraaie luchten, plassengebieden en oude waterlopen. Maar ook bijzonder cultuurhistorisch erfgoed in stadjes met een karakteristieke oude binnenstad, dorpen met monumentale boerderijen, oude vestingwerken en rivieren.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 191 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 439,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1

Aankomst in Utrecht.
Het hotel ligt in de stad Utrecht en daar vindt u talrijke bezienswaardigheden, winkels, musea en goede uitgaansmogelijkheden.

Dag 2

Utrecht - Amsterdam (ca. 63 km)
Langs het prachtige meanderende rivier de Vecht fietst u naar Amsterdam. Typerend voor deze omgeving zijn de vele landgoederen en theekoepels die rijke Amsterdamse kooplieden in de 17e en 18e eeuw hebben laten bouwen.

Dag 3

Amsterdam - Gouda (ca. 79 km)
Na een overnachting in Amsterdam en een bezoek aan de hoofdstad voert de route naar Gouda. U fietst vandaag dwars door het Groene Hart met haar karakteristieke oude Hollandse stadjes en dorpjes. Een prachtige fietstocht met weidse uitzichten en vrijwel alle kenmerken die op Nederlandse ansichtkaarten te vinden zijn: trapgevelhuisjes, molens, wolkenluchten, bruggetjes, kreken, vaarten en koeien.

Dag 4

Gouda - Utrecht (ca. 50 km)
Wederom Hollands glorie vandaag. Het zal lastig worden om niet overal even te stoppen voor een rondwandelingetje, een kop koffie of een drankje. Met name in de levendige grachtenstad Utrecht, zal de verleiding moeilijk blijken te weerstaan. De stad Utrecht dankt haar karakter voor het grootste deel aan de prachtige grachten, die dankzij de zgn. werven met terrasjes direct aan het water nergens anders te vinden zijn.

Dag 5

Naar huis
Er komt een einde aan uw fietsvakantie. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: