Fietsvakantie Zeeland - 7 dagen

Zeeland wordt tegen de zee beschermd door hoge duinen en de beroemde Deltawerken. Hier achter liggen polders met dijken en vaarten en mooie dorpen en steden. Op deze fietstocht rijdt u langs de mooiste plekjes van dit weidse waterlandschap. U fietst vaak door natuurgebieden en steekt de Oosterscheldekering over. Op de 7-daagse variant maakt u via Zeeuws Vlaanderen een uitstapje naar België waar u Brugge bezoekt.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 267 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
België, Zeeland kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 430,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Middelburg

De fietsvakantie begint en eindigt op Walcheren in het gezellige Middelburg, een stad met meer dan 1200 monumenten uit de 16e en 17e eeuw. Middelburg was destijds één van de belangrijkste handelssteden van de Lage Landen.

Dag 2 Van Middelburg naar Sluis 34 km

Vanuit Middelburg fietst u naar Vlissingen waar u met het fietsveer de Westerschelde oversteekt naar Zeeuw-Vlaanderen. Via het charmante dorp Groede rijdt u naar het vestingstadje Sluis. Uw hotel staat in Aardenburg, een kleine stad met een roemrucht verleden.

Dag 3 Van Sluis naar Knokke 40 km

U fietst al snel de grens met België over. Over rustige landwegen bereikt u het middeleeuwse Brugge. Na een rondrit door de prachtige historische binnenstad rijdt u langs de Damse Vaart naar Damme, één van de meest pittoreske stadjes van België. Verder over fietspaden langs de Damse Vaart en het met statige populieren omzoomde Leopoldkanaal, komt u in de Vlaamse badplaats Knokke waar u overnacht. 

Dag 4 Van Knokke naar Vlissingen 40 km

Net boven Knokke ligt het unieke natuurgebied het Zwin dat ontstaan is door doorbraken in de duinenrij aan de Noordzeekust. Via het Zwin fietst u weer Nederland binnen. Vanaf Cadzand volgt u een duinfietspad met regelmatig mooi zicht op strand en zee. Aangekomen in Breskens vaart u terug naar Walcheren. Over de fietsboulevard bereikt u uw hotel in het centrum van Vlissingen, de geboortestad van Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter.

Dag 5 Van Vlissingen naar Burgh-Haamstede of Renesse 54 km

De volgende dag van uw fietsvakantie trekt u over fietspaden langs de kust van Walcheren en komt u door mooie badplaatsen zoals Westkapelle en het deftige Domburg. Het bijzondere licht en het grillige duinlandschap waren een inspiratiebron voor de schilders Mondriaan en Jan Toorop. Tussen Domburg en Vrouwenpolder rijdt u door het sprookjesachtige natuurgebied de Manteling. Nergens staan de loofbomen zo dicht bij de kust als hier. Vervolgens steekt u de Oosterscheldekering over. Met zijn lengte van 3 kilometer en zijn 65 pijlers is de Oosterscheldekering het indrukwekkendste onderdeel van de Deltawerken. Aan de overkant bent u in Schouwen-Duiveland waar u overnacht in Burgh-Haamstede of Renesse.

Dag 6 Van Burgh-Haamstede of Renesse naar Goes 52 of 59 km

Langs de vogelrijke schorren en slikken van de Oosterschelde, het grootste Nationale Park van Nederland, fietst u naar Zierikzee. Deze kleine stad, die rijk is geworden door handel, nijverheid en visserij, telt honderden monumenten. Over de 5 kilometer lange Zeelandbrug steekt u de Oosterschelde over naar Noord-Beverland. Via het visserijdorp Colijnsplaat en langs de oevers van de Oosterschelde komt u in Zuid-Beveland, waar u slaapt in het fraaie Goes.

Dag 7 Van Goes naar Middelburg 40 km en vertrek

Door een weids landschap van polders en dijken rijdt u naar het Veerse Meer. Vervolgens komt u in Veere, waar de pakhuizen en oude straatjes nog herinneren aan het machtige handelsverleden van dit watersportstadje. Vanuit Veere fietst u terug naar Middelburg en gaat u huiswaarts.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Zeeland

€ 430,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

strand
Georganiseerd door