8 dagen Algarve - Quarteira

De Algarve is uitgegroeid tot één van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Portugal. Naast het heerlijke klimaat en de prachtige stranden met indrukwekkende kliffen vindt u er ook een boeiend achterland vol prachtige natuur en bezienswaardigheden zoals de sinaasappelgaarden, oude Moorse kastelen, pittoreske vissersdorpjes en oude valleien. Met de e-bike die voor u is gereserveerd, is het kustgebied dan ook uitstekend te verkennen. Quarteira is een toeristenplaats aan de Atlantische Oceaan met een gezellige boulevard en prachtig zandstrand. Deze plaats is een prima uitgangspunt voor uw fietsvakantie. Met de e-bike die voor u is gereserveerd, is het kustgebied dan ook uitstekend te verkennen. 

8-daagse fietsvakantie
Totale afstand: 255 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Portugal, kust, natuur
Vervoer
Vliegtuig
v.a. € 1.029
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

WOENSDAG
In de loop van de dag aankomst op de luchthaven van Faro. Transfer naar Quarteira.

DONDERDAG Hotel Dom José - Vilamoura (28 km)
E-bike briefing en uitleg van routes en gps. De beste manier om uw E-bike en gps-apparaat uit te proberen en kennis te maken met de directe omgeving van het hotel, is om er de eerste dag direct op uit te gaan voor een korte fietsroute. Fietsen langs het strand en de boulevard van Quarteira, evenals de jachthaven van Vilamoura, u komt er allemaal voorbij. U komt ook langs het 'vogelpark' (parque ambiental) van Vilamoura. Zeer de moeite waard voor natuur- en vogelliefhebbers. Ook kunt u bijvoorbeeld Cerro da Vila bezoeken. In schril contrast met het modern uiterlijk van Vilamoura bevindt zich hier een van de weinige, dus waardevolle opgravingen uit Romeinse tijden in Algarve. Bootjes kijken vanaf een zonnig terrasje in de jachthaven van Vilamoura kan tegen het einde van de rit ook heerlijk zijn.

VRIJDAG Fuseta - Hotel Dom José (50 km)
Vandaag een transfer naar Fuseta, een van de leukste vissersplaatsjes in de Algarve. U start in het haventje te midden van de vissers. Onder het genot van een kopje koffie op het terras kunt u hen bezig zien met hun bootjes en werkzaamheden. Vanuit Fuseta fietst u de route van het kustfietsproject 'Ecovia do litoral' naar Olhão. Olhão is voor de Algarve nog steeds het centrum van visserij en schaal- en schelpdiercultuur. Een bezoek aan de indrukwekkende vismarkt mag niet achterwege blijven en het is een uitstekende locatie om nog eens van deze lekkernijen, zo vers als het maar kan, als lunch te genieten. Via rustige fietsvriendelijke wegen fietst u om Faro heen om terug te keren in Quarteira.

ZATERDAG Hotel Dom José - Loulé (31 km)
Zaterdag is de beste dag om naar het stadje Loulé te fietsen. Het is dan een levendig regionaal centrum waar alle bewoners van de heuvels rond de stad samenkomen, aangetrokken door de karakteristieke, in Moorse
stijl opgetrokken dagmarkt voor fruit, groente, vis, kaas en verscheidene andere regionale producten. Op zaterdag kan de dagmarkt gecombineerd worden met een bezoek aan de befaamde en kleurrijke 'zigeunermarkt' waarvoor mensen uit geheel Algarve naar Loulé komen. Niet alleen vanwege de markten is Loulé een uiterst interessant en authentiek plaatsje. De kleine gekasseide straatjes achter het marktgebouw tussen de vestingmuren van het kasteel en São Clemente kerk vormen een enorm charmant en sfeervol decor voor vele culturele activiteiten
en een kleine rondwandeling.

ZONDAG Dom José - Praia de Faro (47 km)
De rit naar Faro eiland, ofwel het strand van Faro, is een klassieke route en een kennismaking met het Ria Formosa Natuurpark. U fietst door een waddengebied met zoutpannen, rijk aan interessante fauna zoals schildpadden en flamingo's. Het eiland van Faro is een uitstekende plek voor een lunch- of koffiestop. Een uitgelezen gelegenheid voor verse vis om de lokale charme te proeven tussen de vissershuisjes verspreid langs het Faro-strand. Dit dan weer in contrast met de serene omgeving van Quinta do Lago waar u op heen en terugweg doorheen fietst. Hier wordt de toon gezet door statige villa's en glooiende golfterreinen in de schaduw gezet door welriekende pijnboombebossing.

MAANDAG Dom Jose - Estoi (58km)
Een verrassende tocht door het rustige agrarisch gebied direct achter Faro naar de Romeinse ruïnes van Milreu bij het plaatsje Estoi. Als gevolg van de grote aardbeving in 1755 zijn er in zuid Portugal niet veel bouwwerken uit deze periode van de geschiedenis bewaard gebleven. Estoi heeft tevens nog een apart paleisje in klassieke barokstijl waar u langs fietst, maar ademt verder de typisch Algarviaanse sfeer in de kleine straatjes van het centrum rondom de kerk die stamt uit de 6e eeuw. De route gaat net voor Almancil langs het beroemde kerkje van São Lourenço, fameus vanwege de rijke decoratie van het interieur met het blauwe handgeschilderd tegelwerk (azulejos).

DINSDAG Hotel Dom José - Font de Boliqueime (40 km)
Landelijke route door het midden van Algarve over rustige fietsvriendelijke wegen. Hierbij passeert u regelmatig kleine gehuchtjes en dorpjes zoals Vale Judeu en Vale Covo. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden voor een koffiestop of lunch in een lokaal café of restaurantje zoals die in praktisch elk Portugees dorpje te vinden zijn. Wat drukker wordt het in Fonte de Boliqueime. De route maakt eerst een lusje naar Boliqueime zelf met haar karakteristieke 16e eeuwse kerk midden op het dorpspleintje. Vervolgens weer terug naar Fonte de Boliqueime. 'Fonte' wat bron betekent in het Portugees. Op de terugweg naar Quarteira komt u weer bij de kust met enkele prachtige strandjes. Een bezoek aan om Praia dos Tomates, het verlengde van het beroemde Praia da Falésia, is zeker de moeite waard.

WOENSDAG Transfer en terugvlucht naar Nederland.
U vliegt met Transavia.com veilig en comfortabel vanaf Rotterdam in ca. 3 uur naar Faro.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: