Fietsvakantie Het andere gezicht van de Algarve - 8 dagen

Algarve: een onverwacht en ideaal fietsgebied met het jaarrond een mild klimaat. Keuze van korte, ontspannen tochtjes tot heuse sportieve etappes. Door het heuvelachtige achterland langs typische bergdorpjes met witgekalkte huizen en smalle kinderkopstraatjes. Of langs de kust met haar zandstranden, boulevards, vissersplaatsen en uitbundig zontoerisme.U begint in het stadje Silves, tijdens de Moorse overheersing hoofdstad van de Algarve. Afhankelijk van zin en conditie kunt u iedere dag kiezen uit een korter of langer traject. Ze voeren over verkeersarme binnenwegen. Tijdens uw fietsvakantie verblijft u meerdere nachten op dezelfde plek, waardoor u de fiets, wanneer u wilt, ook eens kunt laten staan.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 230 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Portugal, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 508,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Silves
U reist op eigen gelegenheid naar Silves of maakt vanaf het vliegveld Faro gebruik van de (bij ons vooraf geboekte) transfer (ca. 1 uur). Ten tijde van de Moorse overheersing was Silves een belangrijk centrum voor handelaren, dichters en intellectuelen. Het was toentertijd ook de hoofdstad van de Algarve. Het fraai gerestaureerde, zandstenen kasteel torent boven de stad uit. Naast het kasteel staat de gotische kathedraal die in de 14e eeuw op de plaats van de moskee werd gebouwd.

Dag 2: Dagtocht Ferragudo / Portimão (ca. 33 / 40 / 53 km)
Een keuze uit rondritten over binnenwegen langs fraaie zandstranden naar de kuststadjes Ferragudo, Portimão en Porches. Het vissersplaatsje Ferragudo heeft een klein centrum met een mooie kade, waar u een prachtig uitzicht heeft over de oceaan. Het centrale plein is een fijne lunchplek, met diverse restaurantjes met terras. Aan de andere kant van de monding van de Arade ligt Portimão, met een heerlijke wandelpromenade. Voordat u terugkeert naar de boulevard om uw weg voort te zetten maakt u nog een rondje om de fraaie kerk.

Dag 3: Dagtocht Caldas de Monchique (ca. 57 / 68 / 69 km)
Een mooie, in lengte te variëren route door het bergachtiger deel van de Algarve. Kiest u voor de korte variant dan bereikt u na een paar korte, steile klimmetjes het betoverende dal van de Odelouca rivier. Kiest u voor extra kilometers dan fietst u via Caldas de Monchique - een weliswaar lange, maar niet steile klim - eerst nog naar het stadje Monchique, dat bekend is om haar hout kunstnijverheid.

Dag 4: Silves – Boliqueime (ca. 42 / 73 km)
Vandaag twee manieren om Boliqueime te bereiken. De eerste variant voert door het stille binnenland, waar in het voorjaar de lucht is bezwangerd met de zwoele geur van sinaasappelbloesem. U passeert het uit leem opgetrokken Paderne, één van de vijf kastelen afgebeeld op de Portugese vlag. De tweede variant voert naar de kust. Al van verre ziet u de contouren van de toeristische hoofdstad van de Algarve, Albufeira. Een bezoek aan het strand behoort tot de mogelijkheden.

Dag 5: Rondrit via Alte of Vilamoura (ca. 33 tot 65 km)
Voor vandaag drie routesuggesties. De eerste voert via het ruigere binnenland met mooie uitzichten naar het karaktervolle Alte. Met haar historisch centrum, haar witte huizen, gelegen aan smalle straatjes wordt het wel gezien als het meest typische dorp van de Algarve. Het ademt nog steeds de rust uit van weleer. Nabij de Fonte Grande vindt u een ideale plek voor een picknick. De lichtste route voert door het boerenland over landweggetjes naar de kust, waar vandaan u weer verschillende opties heeft om huiswaarts te keren.

Dag 6: Boliqueime – São Brás de Alportel (41 / 52 / 67 km)
Via kleinere wegen bereikt u eerst het levendige handelsstadje Loulé, met overduidelijk invloeden van Moorse oorsprong. Neem de tijd om deze charmante stad te verkennen. Bezoek het 13e eeuwse kasteel, waar nog steeds een Arabische sfeer omheen hangt. Ook de moeite waard is de overdekte markt, in neo-Moorse stijl. Na Loulé kunt u kiezen voor extra kilometers; ze leiden u door het arcadisch achterland waar boerenland wordt afgewisseld met bosschages van kurkeik.

Dag 7: Rondrit Estól of Faro (ca. 26 km of 50 / 73 km)
De korte route voert door een ruig landschap met stenen muurtjes, vijgen-, amandel- en olijvenbomen naar het schilderachtige Estói met veel bezienswaardigheden zoals het rococo-paleis, Palácio de Estói en de ruïnes van Milreu. De lange rondrit brengt u naar de historische stad Faro met zijn jachthaven en gezellige terrasjes. U brengt ondeweg ook een bezoek aan Olhão. Het voormalige vissersdorp waar u bij de kade nog de charme vindt van weleer. Schuif aan in één van de restaurantjes en probeer de dagvangst of een ander fijn visgerecht.

Dag 8: Vertrek São Brás de Alportel
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie in de Algarve, Portugal.

Lees meer →

Reserveren

8-daagse fietsreis Het andere gezicht van de Algarve

€ 508,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door