Fietsvakantie Rondreis langs de Drau Oostenrijk - 9 dagen

Karinthië is een stukje Oostenrijk met mediterrane flair. Deze fietsrondreis voert langs de rivier de Drau, door prachtige natuur en levendige stadjes. De route is afwisselend: van bloemenstad Lienz en Romeinse opgravingen tot diverse musea en de kristalheldere Klopeiner See.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 384 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Oostenrijk, Drau, Karinthië natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 785,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Utrecht - Sillian
Je reist af naar een van de zonnigste plaatsjes van Oostenrijk: Sillian aan de rivier de Drau.

Dag 2 - Reisafstand 50 km - Sillian - Oberdrauburg/Berg
De route voert langs Lienz en de opgravingen van de Romeinse vesting Aguntum, waarna je over rustige wegen, licht bergafwaarts, naar de finishplaats van vandaag uitbolt.

Dag 3 - Reisafstand 40 km - Oberdrauburg/Berg - Sachsenburg
Over de Drauradweg fiets je door een idyllisch landschap naar het middeleeuwse plaatsje Greifenburg. Het einddoel van vandaag is Sachsenburg. Onderweg passeer je eeuwenoude boerderijen, een fuchsiatuin en de kastelen Neustein in Steinfeld en Ragnitz in het gelijknamige plaatsje. 

Dag 4 - Reisafstand 40 km - Dagtocht Millstatter See
Je volgt het Millstätter See-fietspad voor een rondje om het kristalheldere meer, dat uitnodigt om te ontspannen bij de strandjes en in en op het water. Je overnacht nogmaals in Sachsenburg.

Dag 5 - Reisafstand 59 km - Sachesenburg - Villach
Vanuit Sachsenburg voert de route verder, veelal langs de lommerrijke oevers van de Drau naar de stad Paternion. Onderweg kom je door Unterwollanig waar je via een hoog viaduct de stad Villach inrijdt.

Dag 6 - Reisafstand 49 km - Dagtocht Ossiacher See
Maak je op voor een rondje om de Ossiacher See, dat bekendstaat om z’n heerlijk warme water. Op de rotsen kijkt de imposante vesting Landskorn uit over het meer. Je overnacht nogmaals in Villach.

Dag 7 - Reisafstand 50 km - Villach - Ferlach
De route gaat langs de Drau en Slot Rosegg naar de plek waar de rivier Rosenbach in de Drau stroomt. Eindbestemming van de dag is het dorp Ferlach aan de voet van de Karawankengebergte. 

Dag 8 - Reisafstand 47 km - Ferlach
Je fietst verder door het prachtige verstilde Draudal langs burchten en beschermde natuurgebieden, richting de Klopeiner See. Geniet van een ontspannen middag aan het meer.

Dag 9 - Reisafstand 180 km - Klopeiner See - Sillian
Vandaag komt een einde aan deze fietsreis langs de Drau. Je neemt de transfer terug naar Sillian om aan de terugreis te beginnen.

Lees meer

Reserveren

9-daagse fietsreis Rondreis langs de Drau Oostenrijk

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 785 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door