Fietsvakantie de Vlaamse Bierenroute - 8 dagen

België staat bekend om zijn vele verschillende bieren. De wortels van de Belgische bierbrouwers gaan dan ook terug tot de middeleeuwen. Van de verfrissende witbiertjes tot de zware triples en quadruples. Velen vinden hun oorsprong in het Belgische land. Tijdens deze reis ontdekt u de oorsprong van enkele van Belgisch beste bieren en geniet u al fietsend van de prachtige omgeving waar deze bieren vandaan komen. Maar er is veel meer dan bier.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 375 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
België, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 857,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Genk
U reist op eigen gelegenheid naar Genk waar u gastvrij ontvangen wordt in het hotel aan het prachtige Molenvijverpark in Genk.

Dag 2:    Genk - Heeze (ca. 75 km)
Over rustige en verlaten wegen fietst u vanaf Genk richting Bocholt. In Bocholt vindt u het grootste brouwerijmuseum van Europa. Hier ontdekt u alle geheimen achter een fris getapt pintje. Via Hamont gaat het over de prachtige Beverbeekse Heide naar de Achelse Kluis. In dit klooster worden de Achelse trappistenbieren gebrouwen. Na een welverdiende triple op het terras van het klooster fietst u door de Leenderse bossen via het gezellige Leende naar Heeze waar u vandaag de nacht doorbrengt. 

Dag 3:    Heeze - Turnhout (ca. 64 km)
De tocht van vandaag voert door de Brabantse Kempen. Geniet van bos, heide en gezellige Brabantse plaatsjes zoals Valkenswaard en Bergeijk. Eenmaal weer in België passeert u bijna de Abdij Postel, hier wordt al sedert 1611 bier gebrouwen. Via Arendonk gaat het naar de speelkaartenstad Turnhout.

Dag 4:    Turnhout - Antwerpen (ca. 69 km)
Vanaf Turnhout gaat het vandaag naar Antwerpen. Eerst langs het pittoreske Merksplas waar u een kijkje kunt nemen in het bezoekerscentrum in de voormalige landlopersboerderij. In de verleden werden landlopers hier tewerkgesteld. Vervolgens snel verder want na Oostmalle en Malle komt u in Westmalle waar u het eerste Trappistenklooster ontdekt. Geniet van een welverdiende Trappist in het café tegenover het klooster voordat u uw weg vervolgd naar wereldstad Antwerpen.

Dag 5:    Antwerpen - Leuven (ca. 63 km)
Via Berchem en Mortsel (hier vindt u nog een van de zeven overgebleven Brialmonforten) verlaat u Antwerpen. De wegen worden steeds rustiger, de omgeving steeds groener. Richting Leuven passeert u het festivalterrein van Rock Werchter. In Rotselaar vindt u ook het Rock Werchter beleveniscentrum. De wegen worden richting Leuven zachtjes aan wat glooiender. Leuven is een mooie en gezellige studentenstad. Proef van het goede leven en bewonder de mooie architectuur van het stadhuis en de bibliotheek of maak een wandeling door het Groot Begijnhof.

Dag 6:    Leuven - Diest (ca. 44 km)
Een prachtige etappe brengt u vandaag naar Diest. In Tielt-Winge vindt u een surrealistische zwevende uitkijktrap die hoog boven het landschap uittorent. Even verderop staat een heus wijnkasteel zodat niet alleen de bierliefhebber, maar ook de wijnliefhebber aan zijn trekken komt tijdens deze reis. Via Scherpenheuvel (met de oudste koepelkerk der Nederlanden), gaat het naar Oranjestad Diest. Dit onbekende stadje is waarschijnlijk een van de verrassingen van uw reis. Het begijnhof in Diest is één van de oudste, mooiste en best bewaarde van Europa. Kuier langs de Demer die opnieuw door de stad stroomt, met aan de oevers wandel- en fietspaden, toegangstrappen, terrassen en zelfs een vlonderpad over het water. 

Dag 7:    Diest - Genk (ca. 58 km)
De laatste etappe van uw reis voert u langs een aantal bijzondere en unieke plaatsen. In tegenstelling tot de vlakke wegen waarover u fietst, beneemt het natuurschoon wel degelijk uw adem vandaag. Eerst fietst u langs het Schulermeer waar vele vormen van waterrecreatie mogelijk zijn. Verderop fietst u langs de Weijers, ook wel land van 1001 vijvers genoemd. U fietst tussen honderden waterpartijen met een kleurrijke flora en fauna. Even verderop is daar Domein Bokrijk, een openluchtmuseum waar u het plattelandsleven ontdekt van zo’n 100 jaar geleden tot de bruisende sixties. Aan het einde van de fietstocht komt ook het hoogtepunt van de dag en misschien wel de vakantie; fietsen door het water. U fietst dwars door een natuurlijke vijver via een fietspad van 200 meter lang. U fietst op ooghoogte van de waterspiegel en bent helemaal in harmonie met het unieke landschap.

Dag 8:    Vertrek vanuit Genk
Na het ontbijt eindigt uw Vlaamse Bierenroute in België.

Lees meer →

Reserveren

8-daagse fietsreis de Vlaamse Bierenroute

€ 857,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door