Image
Fries landschap

Water - bootjes - haventjes

Friesland is oer-Hollands en oer-gezellig

Fietsvakanties Friesland

Als je denkt aan Friesland dan denk je vaak aan de Elfstedentocht, de Waddeneilanden of de Sneekweek. Toch staat Friesland ook zeer bekend om zijn prachtige fietsroutes. Je fietst langs betoverende meren en uitgestrekte weilanden terwijl je een paar kilometer verder weer door een prachtig natuurgebied fietst. Het Friese landschap is zeer divers en je zult verbaasd zijn over zijn pracht. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

12 fietsreizen gevonden
Boot varen Friesland

Friesland Elfstedentocht 7 dagen

Halfpension, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 860,- p.p.
gaasterland friese meren

Gaasterland en Friese meren 4 dagen

Trektocht, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 360,- p.p.

Rondreis Friesland - Langs de Friese Hanzesteden 5 dagen

Hanzesteden, Trektocht, Nederland
vanaf € 411,- p.p.
dokkum

Friesland - Langs de Friese Hanzesteden 5 dagen

Hanzesteden, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 411,- p.p.
harlingen

Harlingen Friesland 5 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Nederland
vanaf € 450,- p.p.
Leeuwarden

Dokkum en Leeuwarden 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Nederland
vanaf € 475,- p.p.

Friese Elfstedentocht 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 599,- p.p.

Friese Elfstedentocht 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 630,- p.p.

Geniet van rust en de weidse uitzichten

Ben je wel eens in Friesland geweest? Deze typisch Nederlandse provincie ligt in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Friesland wordt niet voor niets de waterprovincie van Nederland genoemd. Ben je een liefhebber van watersport, varen of natuur? Dan voelt u zich als een vis in het water tijdens een fietsvakantie in Friesland. Deze provincie is qua oppervlakte, land en water de grootste van Nederland. Als je alleen het landoppervlak meetelt, is Friesland de derde provincie van het land.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Nationaal Park de Alde Feanen
  2. AquaZoo Leeuwarden
  3. Fries Scheepvaart Museum (Sneek)
  4. Fries Museum (Leeuwarden)
  5. Keramiekmuseum Princessehof (Leeuwarden)

Friese meren en de Waddeneilanden

Alleen al het noemen van Friesland doet denken aan water, want deze provincie heeft talloze grote en kleine meren. De Friese meren staan ​​vooral bekend als watersport hotspots. In de zomer zijn deze meren bezaaid met allerlei kleurrijke, klapperende zeilen. Maar Friesland heeft veel meer te bieden dan alleen water. In het westen van de provincie ligt het glooiende gebied Gaasterland; in het zuidoosten de regio Friese Wouden, een kleinschalig landschap van weilanden, beken, heide en windsingels. Ook de populaire Westfriese eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren tot Friesland. De eerste twee zijn bereikbaar met de veerboot vanuit Harlingen; Ameland uit Holwerd, Schiermonnikoog uit Lauwersmeer. Met hun stranden, duinen, polders, bossen en gezellige dorpjes zijn de Waddeneilanden een bijzonder mooi stukje Nederland. Zorg ervoor dat je minimaal een paar dagen op elk eiland doorbrengt. En neem natuurlijk wel je fiets mee. Friesland of Fryslân heeft zijn eigen cultuur. Friesland heeft zelfs een eigen taal. Bijna iedereen hier verstaat Fries; velen gebruiken het als hun hoofdtaal. Als je door Fryslân fietst, zie je overal tweetalige borden: Leeuwarden/Ljouwert of Sneek/Snits. Ook typisch Fries is het Friese balspel ‘kaatsen’ dat enige gelijkenis vertoont met cricket; skûtsjesilen, een zeilrace in bijzondere Friese boten met geringe diepgang; en het 11-steden schaatsevenement dat bekend staat als de Elfstedentocht. Telkens als de vriestemperaturen aanbreken, begint iedereen in Nederland zich af te vragen of en wanneer de ‘tocht der tochten’, de ultieme race, zal plaatsvinden. In de zomer kun je de Elfstedentocht trouwens ook op de fiets doen.