Fietsvakantie mooi Twente - 4 dagen

Tijdens deze fietstrektocht leert u het (aldus het Twents volkslied) onvolprezen gebied tussen de Dinkel en Regge kennen. U volgt deze grensriviertjes en steekt ze over naar onze oosterburen en om de 'bergen' van de Sallandse heuvelrug te beklimmen. Onderweg maakt u kennis met het coulisselandschap op bosrijke landgoederen en fietst u langs beekjes met eeuwenoude watermolens, over golvende essen en uitgestrekte heidevelden. De Kroezeboom, Twentes oudste boom, en de Tankenberg liggen aan de route en u bezoekt gezellige stadjes als Ootmarsum en Diepenheim.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 165 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, Twente rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 350,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Rijssen

Uw hotel ligt net buiten Rijssen op de Rijsserberg in een gebied dat het 'Hollands Schwarzwald' heet. Voor de eerste dag hebben we een kleine kennismakingswandeling (5 km) uitgezet over de heide en door de 'ravijnen'. U kunt ook een korte fietstocht (7 km) maken naar Kasteel De Oosterhof en het centrum van Rijssen.

Dag 2 Van Rijssen naar Almelo 54 km

U fietst eerste naar Holten. Vanaf daar voeren eindeloze, glooiende fietspaden u over de Sallandse heuvelrug naar Nijverdal in de noordwestelijke punt van Twente. Dan volgt u vele kilometers lang de Regge en fietst langs de Doorbraak - een recent aangelegde waterloop - naar Almelo. In Almelo hebben we een kleine stadswandeling naar het aangrenzende Huize Almelo en door het waterrijke centrum uitgezet.

Dag 3 Van Almelo naar Oldenzaal 58 km

In het noordoosten van Twente ligt het natuurgebied Dal van de Mosbeek/Springendal. Op de weg daar naartoe verlaat u Almelo door de statige Gravenallee en volgt het Kanaal Almelo-Nordhorn. Langs de oudste boom van Twente fietst u naar de watermolens van Vasse. Aan de andere kant van het Springendal beklimt u de Kuiperberg voor een weidse blik over Twente. Vervolgens daalt u af naar Ootmarsum. Op het landgoed Singraven komt u bij de mooie beek de Dinkel. Over de Tankenberg - de hoogste berg van Twente - fietst u naar Oldenzaal, waar de route bij de indrukwekkende St.-Plechelmusbasiliek eindigt.

Dag 4 Van Oldenzaal naar Enschede 59 km

Vanuit Oldenzaal zoekt u de oostgrens op. Deze bereikt u bij Losser en volgt dan kilometerslang de Dinkel naar het Duitse Gronau. Door het Aamsveen fietst u naar de ‘Haarmühle’, met een door hoge kastanjebomen omringde ‘Biergarten’ (met ‘gutbürgerliche’ keuken). Na een eventuele pauze steekt u de grens weer over naar de Schotse Hooglanders in het Witte Veen. Vanuit deze zuidoostelijke hoek van Twente gaat het dan noordwaarts naar Enschede, waar eerst nog een kleine ronde door het karakteristieke tuindorp Pathmos wordt gemaakt. In Enschede kunt u een rondwandeling maken over de Museummijl naar de architectonisch interessante wijk Roombeek. 

Dag 5 van Enschede naar Rijssen 59 km

In de zuidwestelijke punt van Twente ligt het kleinste stadje van Twente, Diepenheim. Op weg daar naartoe verlaat u Enschede in zuidelijke richting en fietst naar het Buurserzand, het eerste natuurreservaat van Twente. Net onder Haaksbergen vindt u bij de Oostendorper Watermolen een ideale pauzeplek. Door de bossen van het Lankheet en over rustige weggetjes rijdt u dan naar het ‘stedeke’ met zijn tuinen en kastelen. Vanuit Diepenheim fietst u onderlangs de Herikerberg naar Rijssen.

Dag 6  Vertrek

Na het ontbijt eindigt uw vakantie.U kunt natuurlijk ook op deze dag alsnog de wandeling of fietstocht naar Kasteel De Oosterhof maken. 

Lees meer →

Reserveren

4-daagse fietsreis mooi Twente

€ 350,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door