Fietsvakantie Noord-Italië - 9 dagen

Fiets vanuit Nauders in Zuid-Tirol naar het prachtige Gardameer. Langs geurige fruitbomen, door wijngaarden en langs historische steden als Riva en Sirmione. Maak een boottocht over het Gardameer en bezoek romantisch Verona met het beroemde balkon van Romeo en Julia.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 290 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Italië, rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 818,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 975 km
Utrecht - Nauders

Je start deze fietsrondreis in Nauders, een Oostenrijkse stad vlak bij de grens met Italië. Hier verblijf je een nacht. In het hotel ontvang je al het informatiemateriaal voor de fietsreis en je eventuele gehuurde fiets.

Dag 2 - Reisafstand 49 km
Nauders - Schlanders

Vandaag fiets je door het bergachtige gebied van Zuid-Tirol, via het Italiaanse Resia-meer naar het Mariënberg-klooster. Hierna pedaleer je de heuvel af, langs de dorpen Laatsch en Glurns, richting Schlanders.

Dag 3 - Reisafstand 36 km
Schlanders - Merano

De fietsroute neemt je mee door het dal van de Adige-rivier. Met het water aan je zijde trap je heuvel af door gecultiveerde boomgaarden en heb je een panoramisch zicht op de bergketen Ortler. De dag sluit je af in de stad Merano.

Dag 4 - Reisafstand 34 km
Merano - Bolzano (Bozen)

Via de monding van de rivier Adige toer je over vlakke fietspaden langs het kasteel Sigmundskron naar Bolzano. Overnacht je niet in Bolzano, dan fiets je verder naar de stad Tramin die bekend staat om de wijnbouw.

Dag 5 - Reisafstand 50 km
Bolzano - Trento

De route volgt de rivier Adige over relatief vlakke paden via San Michele all’Adige naar Trento. Beroemd om de romaanse bouwstijl op het plein Piazza Duomo en geliefd om de Italiaanse invloeden die je kunt proeven in de aperitivo’s op de terrassen.

Dag 6 - Reisafstand 52 km
Trento - Riva

Je volgt het fietspad met de Adige-rivier mee, door wijngaarden en karakteristieke plaatsen als Mori en Rovereto. Met een lichtere versnelling trap je bergopwaarts naar Torbole om via het Gardameer naar Riva te trappen.

Dag 7 - Reisafstand 25 km
Riva - Peschiera del Garda

Maak in de ochtend een fietstocht naar Arco, inclusief een kasteelbezichtiging, of vertoef je liever wat aan het Gardameer? Geniet 's middags van een boottocht over het Gardameer naar Peschiera. Je kunt er ook voor kiezen (vooraf of ter plaatse) in de ochtend met de boot naar Sirmione te varen om naar Peschiera del Garda te fietsen. Het schilderachtige Peschiera del Garda is een van de mooiste dorpen rond het Gardameer. De indrukwekkende stadsmuren omarmen het sfeervolle centrum, waar pastelkleurige huizen de straten vullen en je op iedere hoek een terras vindt. Wandel over de vestingmuur en kijk uit op de altijd levendige haven, middeleeuwse kerken en oranje gekleurde daken van de huizen.
Lees meer

Dag 8 - Reisafstand 44 km
Peschiera del Garda - Mantua - Verona

Je haalt je hart op bij de route van Peschiera del Garda naar Mantua. Parallel aan de Mincio-rivier passeer je de oude watermolens van Borghetto en Parco Giardino Sigurtà. Eenmaal in Mantau rijd je per trein naar Verona.

Dag 9 - Reisafstand 260 km
Verona - Nauders

Helaas komt vandaag een einde aan de prachtige fietsrondreis door Italië. Op vrijdag en zaterdag word je vanuit Verona met de bus teruggebracht naar Nauders en op de overige dagen reis je met de trein en taxi (€) terug naar Nauders*. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: