Image
Hvar Kroatië

Leuke haventjes en schilderachtige landschappen

Fietsen langs de kust van Kroatië

Fietsvakanties in Kroatië

Fietsvakanties Kroatië, beleef het gevoel van vrijheid op de fiets en ontdek prachtige paradijsjes zoals Cres en Krk. Kies uit groepsreizen, individuele reizen, fietsvakantie met standplaats en nog veel meer! Foto's, kaart en bezienswaardigheden

6 fietsreizen gevonden
Dubrovnik aan zee

van Trogir naar Dubrovnik 8 dagen

Kroatië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 613,- p.p.
Fietsen in Kroatië, Istrië

Het warmbloedig hart van de Adriatische zee 7 dagen

Kroatië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 745,- p.p.

Het warmbloedig hart van de Adriatische zee 7 dagen

Kroatië, Individuele fietsvakantie
vanaf € 745,- p.p.

Van Venetië naar Porec 8 dagen

Italië, Kroatië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 809,- p.p.
Venetië Italië

Langs de Adriatische zee door 3 landen 8 dagen

Kroatië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 809,- p.p.

Internationale groepsreis fietsen langs de dalmatische kust 8 dagen

Kroatië, Trektocht, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag
vanaf € 1.549,- p.p.

Profiel fietsvakanties Kroatië

Op deze pagina vind je 6 fietsvakanties in Kroatië waarvan 4 individuele fietsvakanties, 2 groepsreizen en 3 fietsvakanties vanuit een vaste standplaats. Bijna alle fietsvakanties zijn standaard inclusief bagagevervoer. De meeste fietsreizen duren tussen de 7 en 8 dagen en zijn ongeveer 200 km lang. U fietst ongeveer 35 kilometer per dag. Het inspanningsniveau is over het algemeen eenvoudig tot licht inspannend want u fiets meestal door dorpjes en prachtige natuurgebieden.

Gezellige haventjes en schilderachtig landschap

Fietsen langs steden als Krk, Poreč of Dubrovnik die allen op hun eigen manier uniek zijn. Fiets bijvoorbeeld langs de gezellige haventjes van Poreč of door het schilderachtige landschap van Dubrovnik. Het landschap van Kroatië is veelzijdig, tijdens een fietstocht kom je door prachtige natuurgebieden maar ook authentieke dorpjes en langs prachtige bergketens. Bij sommige fietsvakanties is het mogelijk om te gaan eilandhoppen, dit houdt in dat je per boot van eiland naar eiland “hopt”. Hierna ga je op elk eiland een prachtige route fietsen langs bijzondere plekjes en historische gebouwen.

Fietsvakantie per boot in Kroatië

Bij aankomst in Kroatië kun je de auto parkeren vlakbij de haven waar de boot gaat vertrekken en waar het eilandhoppen zal beginnen. Tijdens het varen kun je genieten van het prachtige uitzicht vanaf de boot en heb je ook de mogelijkheid om een frisse duik te nemen. De eilanden van Kroatië zijn echte vakantieparadijsjes, zo vind je op het eiland Krk prachtige stranden met hier en daar geheimzinnige grotten. Voor fietsliefhebbers die houden van een bourgondische vakantie is het eiland Korčula, het grootste eiland van Kroatië, een echte aanrader. Het is een eiland vol tradities, authentieke dorpjes, wijngaarden en bossen met mooie fietsroutes.

Fietsvakantie Kroatië Istrië

Istrië is bij veel fietsers een geliefde plaats in Kroatië. Het is een zonovergoten schiereiland met honderden kilometers kust, een authentiek binnenland en veelzijdige natuur. Veel fietsreizen op Istrië brengen je door prachtige vissersdorpjes langs de kust. Je komt bijvoorbeeld door het authentieke dorpje Pula, wat ten zuiden van Istrië ligt. In Pula fiets je langs bijzondere bezienswaardigheden zoals het Amfitheater wat in de Romeinse tijd werd gebruikt voor gladiatorengevechten. Verder vind je nog veel meer eeuwenoude bezienswaardigheden in het stadje Pula. Zodra je Pula bent gepasseerd fiets je door prachtige natuur wat zich afwisselend in bossen en de kust met prachtige stranden. Istrië is tijdens een fietsvakantie een bestemming die je echt niet wil missen.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Paleis van Diocletianus (Split)
  2. Kathedraal van Split (Split)
  3. Piazza dell'Unità d'Italia (Triëst)
  4. Mljet National Park (Mljet)
  5. Vela plaža Baška (Baška)

Kaart fietsroutes Kroatië

Bekijk onze interactieve kaart van de fietsroutes en regio's in Kroatië met daarop de belangrijkste dorpen zoals Lumbarda en Sveti Lovreč de steden Poreč en Rovinj en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Krk en het Paleis van Diocletianus.

Fietsvakantie Venetië naar Kroatië

Deze fietstocht door Europa brengt je in één week door drie landen! Je fietst in Italië, Slovenië en Kroatië. De geschiedenis van de Republiek Venetië vormt de achtergrond voor dit fietsavontuur. Aanvankelijk gevormd door verspreide moeraseilanden bewoond door vluchtelingen, werd Venetië een van de grootmachten van de Middellandse Zee en wordt het tegenwoordig gezien als de meest romantische stad van Italië.

Als je door de buitenwijken van Venetië fietst, verlaat je de beroemde stad en fietst langs de stranden van de kustlijn tot aan de vlakte van Friuli, terwijl je dit Italiaanse gebied verkent waan je je tussen de mediterrane wereld van Italië en het Midden-Europeese gevoel van Slovenië. De fietsroute leidt vervolgens naar de fascinerende stad Triëst, met als hoogtepunt het fietsen langs de prachtige Istrische kust in Kroatië! Het landschap is geografisch complex; Alpen, kalksteenplateau’s en aflopende kustlanden. Het landschap samen met de cultuur van deze landen maakt het een zeer diverse fietstocht.