Fietsvakantie IJsselmeer rondje B - 7 dagen

Wat is nou gewoner dan een rondje om het IJsselmeer? Het antwoord: bijna alles! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat. Met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders die elke buitenlandse toerist doen verbazen en overal echt Hollandse gezelligheid. Sportief, avontuurlijk, comfortabel met veel luxe; het kan allemaal. Leeftijd speelt geen rol. Als er één reden is om een keer schaamteloos chauvinistisch te mogen zijn, dan heet die wel ‘het IJsselmeer’.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 379 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Nederland, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 579,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Huizen – Volendam 57 km

De eerste dag is gelijk een mooie fietsdag. Vanuit Huizen fietst u, na afgifte van uw bagage voor 10.00 uur, via vestigingsstad Naarden, Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken. Waarna u verder fietst naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad.
Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaard gebleven.

2E VAKANTIEDAG
Volendam – Medemblik 74 km

Deze heerlijke etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. In Medemblik, een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden, oude huizen en gebouwen (bijvoorbeeld Kasteel Radboud), is uw hotel.

3E VAKANTIEDAG
Medemblik – Makkum 30 km + transfer

De fietstocht brengt u naar het voormalige eiland Wieringen dat vanaf ongeveer het jaar 800 werd bewoond door de Vikingen. Het eiland bestaan eindigde in 1924 met de bouw van de Afsluitdijk*. Aan het einde van de dijk staat het windsurfparadijs Makkum op u te wachten. Makkum is bekend om zijn aardewerk fabriek waar onder andere wandtegels worden vervaardigd. Het pittoreske centrum is een toonbeeld van gezelligheid. Daarnaast vind u er vele leuke terrasjes en diverse horecavoorzieningen die zijn gevestigd in de historische panden.

* Helaas is de Afsluitdijk vanwege werkzaamheden tot en met einde 2023 afgesloten voor fietsers. Een fietsbus brengt u naar de andere kant van de Afsluitdijk. Aan het einde van de dijk stapt u weer op de fiets richting Makkum.

4E VAKANTIEDAG
Makkum – Lemmer 63 km

Vandaag bezoekt u als eerste Hindelopen, bekend om zijn traditionele houtbeschildering. Vervolgens fiets u langs het water naar Stavoren. Zowel Hindelopen als Stavoren onderhielden in de tijd van de VOC nauwe banden met de Oostzee. Vervolgens fietst u verder naar Lemmer waar u tocht eindigt.

5E VAKANTIEDAG
Lemmer – Kampen 63 km

Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben".
Door dit moerassig gebied fietst u via de kop van Overijssel door naar Blokzijl, een plaatsje dan in het verleden langs de oever van de Zuiderzee lag. Langs Nationaal Park de Wieden gaat u richting Zwartsluis, kruispunt van verschillende waterwegen. Per boot steekt u hier het Zwarte Water over naar de Hanzestad Kampen.

6E VAKANTIEDAG
Kampen – Harderwijk 43 km

Vanaf Kampen, met haar historische stadspoorten en stadskerken gaat het via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei verder naar het mooie en gezellige Harderwijk.

7E VAKANTIEDAG
Harderwijk – Huizen 49 km

Deze laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto's en kieviten. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditioneel kostuum- en visserijmuseum kunt bezoeken. Vervolgens fietst u terug naar Huizen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: