Fietsvakantie Zutphen - 5 dagen

De Hanzestad Zutphen heeft een mooie middeleeuwse binnenstad, met tegenover de 11e eeuwse Walburgkerk uw hotel. Uw hotel is samengesteld uit een aantal panden, waaronder een statig oorspronkelijk 17e eeuws weeshuis. Met respect voor de historie en behoud van de sfeer is er een modern hotel van gemaakt, waar u sfeervol kunt verblijven. 's Avonds loopt u zo de binnenstad in. Perfect voor een standplaats fietsvakantie.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 240 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 295,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Naar Laren en Lochem 42 of 53 km
Via Warnsveld en het kerkdorp Almen gaat het over lommerrijke dreven naar het oude vestingstadje Lochem. Het is hier aangenaam pauzeren op het kerkplein omgeven door fraaie renaissance huizen waaronder het raadhuis. Na een rondje (optie) langs de Zwiepse molen en rondom de Lochemse berg, keert u over het jaagpad van het Twentekanaal terug naar Zutphen.

B - Naar de Loenermarkt en Eerbeek 38 of 56 km
U steekt de IJsselbrug over en fietst westwaarts richting de Veluwe. Bij Empen gaat het langs een dode rivierarm, een paradijs voor vogels en amfibieën. U kruist het Apeldoorns kanaal en bereikt de Veluwezoom. Dan gaat u over de Vrijenberg langs een diep ingesneden sprengbeek met twee watervallen. De Grote Waterval trekt zomers veel bekijks. Daarna gaat het door het Loenense Bos naar de Loenermark, een uitgestrekt golvend heidegebied met schapen ­en Schotse Hooglanders. Bij de dorpen Loenen, Eerbeek en Voorstonden passeert u een kasteel. Over rustige boerenbuitenwegen fietst u terug naar de IJsselstad Zutphen.

C- Langs tien kastelen, havezaten en landhuizen 61 km
Dit is een rondrit langs tien kastelen, havezaten en landhuizen. Vanwege de vele landgoederen is deze route zeer afwisselend. Het eerste landhuis dat u passeert ‘Huis de Voorst’ wordt wel het Versailles van de Achterhoek genoemd. Verder komt u langs Den Bramel uit 1725, waarvan wordt gezegd dat er spoken rondwaren. U ziet de kastelen van Ruurlo (met een museum van moderne kunst), Wildenborch en de Wiersse.  Bij Vorden ligt een fraai omgracht kasteel uit 1315. Als laatste komt u langs kasteel Hackfort met z’n watermolen die op zaterdag in bedrijf is. De route is eenvoudig in te korten.

D - Naar Bronkhorst en Doesburg 30 of 59 km
U fietst zuidwaarts en steekt bij Brummen per veer de IJssel over. Aan de overkant komt u in het pittoreske Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. De lange fietsroute­ voert verder zuidwaarts, langs de Bronkhorstermolen naar het bijzonder fraaie Doesburg dat net als Zutphen een oude Hanzestad is. Binnen haar stadsmuren zijn­ talrijke middeleeuwse monumenten en interessante musea te bewonderen. Langs de Oude IJssel fietst u naar Laag Keppel, een dorp met watermolen en kasteel. Via de landgoederen Heekenbroek, Baak en Wichmond keert u terug in Zutphen.

E - Naar Deventer en/of Gorssel 28 of 41 km
Over rustige paden en dijkwegen volgt u de slingerloop van de IJssel naar de Hanzestad Deventer. U passeert natuurterreinen, de kasteelruïne Nijenbeek en een gerestaureerde houtzaagmolen. Een voetpontje zet u over naar de fraaie en gezellige binnenstad. Via de pont bij Wilp-Gorssel, door natuurrijke uiterwaarden en langs het ooievaarsstation van Gorssel keert u terug in Zutphen. ​

F -  Naar Gorssel en Bussloo 41 km
De route voert u door bos en langs heide naar Gorssel waar een fietspont u de IJssel overzet. U rond de grote omboste recreatieplas van Busloo en via Voorst en over de IJsseldijk keert u weerom.

Lees meer →

Reserveren

5-daagse fietsreis Zutphen

€ 295,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door