Fietsvakantie Friese steden en meren - 7 dagen

Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, u kunt er ook prachtig fietsen. De vele goed gemarkeerde fietspaden brengen u in alle elf Friese steden, die een genot voor het oog zijn. Ook maakt u uitgebreid kennis met het Friese merengebied. U fietst langs meren, over dijken en door weilanden en, waar dat nodig is, brengen voet- en fietsveren u naar de overkant van vaarten en ‘brekken’.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 250 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, Elfstedentocht, Friesland rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 560,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst in Leeuwarden
De tocht begint en eindigt in Leeuwarden, de gezellige hoofdstad van Friesland. In de historische binnenstad staan vele monumenten.

Dag 2 - Van Leeuwarden naar Sneek 40 of 54 km
Op de eerste fietsdag komt u langs de terpdorpen Boksum, Weidum en ­Reduzum en ziet u de eerste kop-hals-rompboerderijen.­ Na Jirnsum fietst u over de oever van het  Sneekermeer naar Sneek. Op dezelfde dag kunt u nog een rondrit maken naar IJlst, de derde van de elf Friese steden, en een bezoek brengen aan de nog volop in gebruik zijnde houtzaagmolen De Rat.

Dag 3 - Van Sneek naar Oudemirdum/Harich 34 of 50 km
De volgende dag fietst u dwars door het Friese meren­­gebied naar het kleinste vestingstadje Sloten. Langs het ­Slotermeer en door het Lycklamabos gaat het ­verder naar Oudemirdum, mooi gelegen tussen bos en IJsselmeer.

Dag 4 - Van Oudemirdum/Harich naar Workum 34 tot 62 km
U fietst lange tijd langs het IJsselmeer.­ Via Stavoren, het oudste stadje van Friesland, komt u in ­Hindeloopen, beide met fraaie 17e eeuwse ­huizen. Vervolgens rijdt u langs de Fluessen naar Gaastmeer. U bereikt het kleine watersportdorp met een fiets- en voetveer. Uw hotel­ staat in Workum, waar een bezoek aan het  Jopie ­Huisman-museum zeker de moeite waard is.

Dag 5 - Van Workum naar Franeker 55 km
Deze fietsdag fietst u over een prachtig fietspad langs de Flakke en Aldegeaster Brekken naar Bolsward. Deze ooit op drie terpen aan de voormalige­ Middelzee gelegen stad heeft een fraai centrum met grachten en tientallen monumenten. Hierna gaat u door naar Harlingen.­ De belangrijkste havenstad van Friesland heeft een rijke geschiedenis en ­gezellige terrassen aan het water. Vervolgens fietst u verder­ naar de voormalige universiteitsstad Franeker, met het oudste­ ­­werkende planetarium ter wereld.

Dag 6 - Van Franeker naar Dokkum 53 km
Na ­Franeker fietst u noordwaarts over schelpen­paadjes en smalle dijkwegen door de polder het Bildt. Voorbij Nieuwebildtzijl fietst u langs de zeedijk en via de ­dorpen ­Ferwert en Birdaard bereikt u Dokkum, de meest noordelijke stad van Nederland.­ ­

Dag 7 - Van Dokkum naar Leeuwarden 26 of 40 km en vertrek
Op de laatste fietsdag kunt u eerst een ommetje ­maken naar Holwerd. U rijdt over het jaagpad langs de ­Dokkumervaart door het bekende Elfstedentochtdorp ­Bartlehiem, voordat u terugkeert in Leeuwarden.

Klik hier voor meer informatie over de Elfstedentocht fietsroute. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: