Fietsvakantie Salzkammergut Radweg - 8 dagen

De sporen van beroemde persoonlijkheden vind je overal terug in het Salzkammergut. Natuurlijk bezoek je de stad van Mozart, proef je de Kaiserschmarrn en bewonder je onderweg de historische raderstoomboot Gisela aan de Traunsee. Naast deze hoogtepunten staat de regio ook bekend om het pure drinkwater, bergmeren, levende gebruiken en nuchtere mensen. Waar anders gebeurt het dat volksmelodieën spontaan worden gespeeld in het cafe, dit alles onder begeleiding van ritmisch geklap van de mannen? Geniet op de fiets van al het moois dat de Salzkammergut je biedt.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 255 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie
Omgeving
Oostenrijk, rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 737,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Salzburg
Bij het inchecken in het hotel krijg je de reisdocumenten persoonlijk uitgereikt. Daarna is er tijd om Salzburg op eigen gelegenheid te verkennen. Tip: Geniet 's avonds van een concert in de vesting Hohensalzburg.

Dag 2: Salzburg - St. Wolfgang (Wolfgangsee) (ca. 50 km)
Tijd om de Mozartstad achter je te laten en de fietstocht over de Salzkammergut Radweg te beginnen. Eerst fiets je door Salzburg Flachgau via Eugendorf naar Thalgau. Rijdend langs de adembenemende Drachenwand (1060 m) bereik je de Mondsee. Nabij Scharfling ontvouwt zich het prachtige uitzicht over de Wolfgangsee. Daarna gaat het vlot wanneer je bergaf naar Mozart-dorp St. Gilgen fietst. Sluit deze eerste fietsdag af met een korte boottocht op de Wolfgangsee.

Dag 3: St. Wolfgang (Wolfgangsee) - Traunkirchen (Traunsee) (ca. 40 km)
Wandel door het pittoreske St. Wolfgang voordat je de boot naar Strobl neemt en van daar richting Bad Ischl fietst. Deze keizerlijke stad trekt aan met cultuur en geschiedenis, hier vindt je de Kaiservilla; de zomerresidentie van keizer Franz Joseph I en keizerin Elisabeth van Oostenrijk, die beter bekend staat als Sissi. Bad Ischl is tevens een bekend kuuroord. Als je verder de rustige rivier de Traun volgt, bereik je Traunkirchen.

Dag 4: Traunkirchen (Traunsee) - St. Georgen im Attergau (Attersee) (ca. 40 km)
Als een fjord wurmt de Traunsee zich tussen het Traunstein gebergte en het Höllengebergte. Je fietst richting de keramiekstad Gmunden. Neem de tijd voor het Ort Seeschloss, bereikbaar via een houten brug, gelegen op een eilandje in de Traunsee en geniet van de prachtige promenade langs het meer voordat u door het Aurachdal richting de Attersee gaat. Literatuurliefhebbers maken een omweg naar het Thomas-BernhardHaus in Ohlsdorf voordat ze hun bestemming van vandaag bereiken.

Dag 5: St. Georgen im Attergau (Attersee) - Mondsee (ca. 35 km)
Volg de turquoise Attersee naar Unterach. Na een 2 km lange vallei zie je de legendarische Mondsee voor je schitteren. Je fietst langs de noordoever naar het pittoreske stadje aan het meer met dezelfde naam. Als liefhebber van het stenen tijdperk is het zeker aan te raden naar de prehistorische paalwoningen te informeren, terwijl je als fijnproever absoluut de voorkeur aan specialiteiten uit de regio moet geven. Een heerlijke aflsuiting van weer een mooie fietsdag!

Dag 6: Mondsee - Obertrum am See (ca. 45 km)
Op een heel ontspannende fietstocht vandaag doorkruis je het Mondseeland, langs de natuurlijke Irrsee tot aan de Salzburger meren. Zeker proberen: de bierspecialiteiten van brouwerij Trumer.

Dag 7: Obertrum am See - Salzburg (ca. 45 km)
De Salzburger meren nodigen uit om een ​​duik te nemen in het koele water bij tal van natuurlijke zwemgebieden. Op de laatste fietsetappe terug naar Salzburg zie je een laatste glimp van de prachtige bergen van de Salzkammergut. Wat een cadeau om deze fietsreis zo af te sluiten. Geniet de rest van de middag en avond van al het moois en lekkers dat Salzburg te bieden heeft. 

Dag 8: Vertrek uit Salzburg
Na het ontbijt eindigt je Salzkammergut fietsvakantie door Oostenrijk. Of verleng je verblijf in Salzburg om op je gemak Salzburg te ontdekken. 

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Salzkammergut Radweg

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 737 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door