Fietsvakantie Alicante: Elche en de kust - 8 dagen

Elche is bekend om de duizenden palmen in de stad, die het een exotisch uiterlijk geven. Op een terrasje kunt u heerlijk van deze stad genieten. U start met een rondrit naar de kust met de zoutpannen en flamingo’s. Daarna fietst u door het Spaanse binnenland met bijzondere marmergroeves en uitgebreide wijngaarden.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 283 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Spanje,
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 820,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Elche
Elche is de palmenstad waar duizenden palmen staan met in het midden van de stad een heus palmenbos. Dankzij deze Palmeral staat Elche op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met ongeveer 600.000 bomen is het veruit de grootste palmentuin van Spanje en geeft een exotische sfeer aan de stad. De bomen worden gekweekt in plantentuinen waarvan er één is opengesteld voor het publiek: de botanische Horta del Cura, een prachtig stukje natuur. In het Parc Municipal kunt u vrij rondwandelen. Elche is een gezellige stad met vele leuke straatjes waar je prettig kunt winkelen, een terrasje pakken of lekkere tapas eten.

Dag 2 Rondrit vanuit Elche via St. Pola 40 km
Vanuit Elche kunt u een rondrit maken naar Santa Pola aan de Middellandse Zee en door het Parque Natural Salinas, dat bestaat uit een reeks van duinen en stranden waarlangs zout gewonnen wordt en dat een broedgebied voor vogels is. Buiten Elche fietst u eerst door tuinbouwgebieden. Voor Santa Pola zien we de enorme zoutmeren (Salinas) waar u grote groepen flamingo’s aan kunt treffen. De zoutmeren van het reservaat kleuren heel mooi roze, blauw en groen, dit afhankelijk van de hoeveelheid zout aanwezig en de stand van de zon. Meer informatie over het winnen van het zeezout vroeger en nu vindt u in het 'museo de la sal' (zoutmuseum) waar u langs fietst en dat gratis toegankelijk is. We fietsen via de vissershaven van Santa Pola en de prachtige boulevard. Santa Pola heeft ook een groot aquarium dat eigenlijk bestaat uit 9 aquariums met fauna en flora van de Middellandse Zee. U verlaat St. Pola via het natuurgebied Cabo de las Huertas om weer terug te keren naar Elche met mooi uitzicht over de baai van St. Pola.

Dag 3 Van Elche naar La Romana 36 km
De eerste etappe gaat naar La Romana via het mooie plaatsje Aspe langs de rivier El Tarafa. De rivierbedding met verschillende archeologische vondsten, heeft een diversiteit aan flora en fauna wat kenmerkend is voor deze rivier. U maakt ook al snel kennis met de wijnbouw in deze regio. Het gebied rond Aspe is verantwoordelijk voor een groot deel van de Spaanse tafeldruif-productie. De 12 druiven die alle Spanjaarden eten op oudejaarsavond om 12.00 uur komen hier vandaan. Naast de druivenproductie is dit gebied bekend om de marmerindustrie. Deze regio heeft een concentratie van de beste marmersoorten ter wereld. U overnacht in een gerestaureerd 19e-eeuws landhuis met een stijlvol interieur. Het beschikt over een buitenbad, mooie tuinen en een spa met een Marokkaans thema en een Turks bad.

Dag 4 Van La Romana naar Jumilla 53 km
De tweede etappe gaat naar Jumilla, een Spaans wijngebied waar wijnen gemaakt worden van zeer hoge kwaliteit en waar de wijnen (nog) zeer betaalbaar zijn. De wijnen uit het D.O (Denominacion de Origen) Jumilla, zijn in heel Spanje geliefd en ook steeds vaker in de rest van Europa te koop. Een bijna autoloze route voert u naar deze stad met prachtige vergezichten. U overnacht in een 3* hotel in het centrum van deze wijnstad.

Dag 5 Van Jumilla naar Villena 53 km
De etappe van Jumilla naar Villena gaat via Yecla.  U fietst over een rustige weg met wisselende landschappen. Bergen in de verte, druiven, olijven, amandelen, schapen en geiten, alles waar u aan denkt bij Spanje komt u tegen.
De tweede helft van deze etappe, het stuk van Yecla naar Villena, fietst u over een voormalige spoorlijn. In de verte ziet u het kasteel van Villena, dat prachtig gerestaureerd is. Maar ook in Villena kunt u niet om de wijnbouw heen. In deze prachtige vallei temidden van weelderig groene hellingen en imposante bergen bevindt zich het landgoed van Francisco Gomez met duizend jaar oude olijfbomen en belegen Monastrell wijnstokken. Van de 3.500 hectare is ruim 300 hectare in gebruik voor wijnbouw en 700 hectare voor de olijventeelt.
De belangrijkste variëteit, de Monastrell druif, neemt met wijnstokken van ruim 30 jaar oud 60 hectare voor haar rekening.

Dag 6 Van Villena naar Bocairent 52 km
Deze dag fietst u naar Bocairent, gelegen in het Sierra Mariola gebergte en nog niet echt ontdekt door de toeristen. Hoogtepunten zijn de kerk en het Plaza de Toros uit 1843. Dit middeleeuwse stadje, met haar kleine en gezellige straatjes is zeker een aanrader om te bezoeken. Niet alleen Bocairent zelf, maar ook de omgeving is prachtig. Zo kunt u een wandeling maken door het aangrenzende natuurgebied of de Moorse grotten bezoeken. Behalve het oude centrum valt er nog veel meer te zien in Bocairent, zoals fonteinen en bruggen. Er zijn wel elf fonteinen, die allemaal gebouwd werden rond de achttiende eeuw. Het water gebruikte de lokale bevolking bij het wassen en verven van wol, en voor het begieten van de tuinen die zich nog altijd buiten de stadswal, naast de rivier de Clariano bevinden.
De fietsroute voert u langs wijnvelden en een gedeelte met veel gelijkenis met de Italiaanse Toscaanse streek qua landschap en de vele cipressen. Door een spectaculaire kloof komt u aan in Bocairent waar we een knus hotelletje in het oude centrum voor u hebben gevonden.

Dag 7 Van Bocairent naar Castalla 42 km
De laatste etappe gaat van Bocairent naar Castalla via Banyeres de Mariola en Biar. Vooral Biar is zeker een bezoek waard. Een zeer goed onderhouden, klein Spaans plaatsje met een prachtig kasteel. Smalle, geplaveide, autoloze straatjes met mooie doorkijkjes omgeven door bergen en dennenbossen aan drie zijden, rustig en pittoresk. Daarna fietst u via een klein klimmetje over de Alto de Biar naar het dal van Castalla, onze eindbestemming.

Dag 8 Vertrek
De laatste dag krijgt u een transfer naar de luchthaven van Alicante.
Wilt u nog langer fietsen, dan kunt u uw vakantie in Castalla verlengen. Onze agent heeft rondritten klaarliggen met uiteenlopende afstanden.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: