Fietsvakantie Mallorca - Parel van de Balearen - 8 dagen

Volgens Mallorcanen creëerde God uit de restanten van de schepping hun eiland. Het werd een aantrekkelijke, mediterrane, mix van golvend vruchtbaar binnenland, omgeven door gouden zandstanden, steile klifkusten met stille eiken- en pijnboombossen en een imposante, in het westen gelegen, kalkstenen bergrug, de Tramuntana.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 202 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Spanje, Mallorca bergen, kust, natuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 749,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Algaida / Randa
U wordt op het vliegveld opgehaald en naar uw hotel in het landelijke Algaida gebracht, waar u twee nachten verblijft. Wanneer het hotel in Algaida is gesloten (in de periode 1/11 tot 1/3) of volgeboekt, verblijft u in een hotel in Randa.

Dag 2:    Rondrit rondom de Randa Puig (34 of 42 km)
Als u tijdens deze rondrit op weg naar Llucmajor zuidwaarts koerst, ziet u vele klassieke, Mallorcaanse windmolentjes. Ziet u niet op tegen wat meer kilometers en een extra klim omhoog tegen de Puig de Randa op, dan kunt u vandaag verschillende kluizenaarswoninkjes bezoeken. Eén geruststelling: het landschap blijft even mooi als u besluit de route simpelweg door het lieflijke golvend land naar Montuiri voort te zetten.

Dag 3:    Algaida / Randa - Sineu (33 km / 55 km)
Vandaag voert de reis u noordwaarts naar de dorpen Pina en Sencelles. Gaandeweg wordt het landschap platter en ruiger, en uitermate geschikt voor druiventeelt. U bevindt zich in het wijngebied van Mallorca. Als u vanuit Sencelles een extra lus via Santa Eugenia fietst, kunt u verschillende wijnboeren bezoeken. Uiteindelijk zet u door het heuvelland koers naar uw gezellig hotelletje in het centrum van Sineu: een Middeleeuws stadje met een indrukwekkende, Gotische kerk, nauwe straatjes en levendige terrasjes.

Dag 4:    Rondrit vanuit Sineu (30 of 44 km)
U begint uw dag met een route via Saint Joan naar Petra, de geboorteplaats van Fray Juniperus Serra, de Europese grondlegger van Californië. Het klooster met het iconografisch museum zijn hier zeker een bezoek waard. Een optioneel extra klimmetje naar de op de heuveltop gelegen hermitage van Bonnay blijkt een superplek voor de lunch. Tijdens het laatste deel van de route kunt u kiezen voor een rechtstreeks traject terug naar Sineu of een ommetje via het charmante Santa Margalida.

Dag 5:    Sineu - Port de Pollença (41 km)
Vandaag laat u het fraaie binnenland van Centraal-Mallorca achter u en volgt een route naar het aan de noordelijke kust gelegen Port Pollença, een van de aanlokkelijkste badplaatsen van Mallorca. Via Llubí arriveert u in Campanet, gelegen aan de voet van het Tramuntana gebergte. Door een rustige vallei, vol amandel- en Sint-Jans broodbomen, bereikt u het stadje Pollença. De laatst 7,5 km zijn een comfortabele, geleidelijke afdaling naar zee.

Dag 6:    Rondrit vanuit Pollença via Alcudia or St Vicenç (26 of 33 km)
Na dagenlang het binnenland te hebben verkend, wilt u vandaag vast en zeker wat mooie stranden langs de noordkust bezoeken en misschien wel een duik in de blauwe, Middellandse zee nemen. Aan te raden zijn Playa St Vicent of La Victoria, nabij Alcudia.

Dag 7:    Rondrit vanuit Pollença via S'Albufera (38 of 55 km)
Vandaag voert de route u naar het moerasgebied van S'Albufera, een voormalige lagune, eeuwen geleden door duinen van de zee afgesloten. Het is een belangrijk natuurgebied dat vooral bekend is om zijn diversiteit aan interessante vogelsoorten. U kunt ook nog langs het strand van Alcudia rijden alvorens u voor uw laatste nacht terugkeert naar Pollença.

Dag 8:    Vertrek Pollença
Uw fietsvakantie op Mallorca eindigt na het ontbijt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: