Asturië - De Groene Spaanse Kust

De groene Spaanse kust: een prima setting voor een heerlijke fietsvakantie. Ontspannen fietsen door glooiende heuvels langs de El Cuera en El Sueve, gelegen in de schaduw van de sneeuwtoppen van de Picos. Aan de andere kant juist volop zeezicht. Fraaie traditionele architectuur en fijne gastronomie maken dit Asturiaanse avontuur helemaal af.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 180 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Spanje, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 429
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Llanes
U reist op eigen gelegenheid naar Llanes. Check-in in uw hotel en wandel, als u vroeg bent, nog even door dit levendige kuststadje met zijn leuke winkeltjes, gezellige bars en restaurants.

Dag 2: Rondrit vanuit Llanes (30 km)
Start met een rondrit waarin enkele korte, steile klimmetjes zijn opgenomen. Fiets in oostelijke richting naar een prachtig uitzichtpunt om vervolgens door het binnenland, over teerweggetjes en goede, onverharde wegen, terug naar de kust te sturen. Onderweg passeert u verschillende, authentieke dorpjes en een aantal zee-inhammen waar u heerlijk kunt zwemmen.

Dag 3: Llanes - Nueva de Llanes (27 km)
Een rustige route door het schitterende, golvende en groene kustgebied. Alhoewel u ook vandaag verschillende zwemmogelijkheden passeert, kunt u er ook mee wachten tot u op uw eindbestemming bent aangekomen. Het fraaie strand van Cueva del Mar is namelijk slechts vier extra fietskilometers van Nueva de Llanes vandaan. 

Dag 4: Nueva de Llanes – Colunga (37 km)
Uw tocht langs de wonderschone kust zet zich voort en volgt een gedeelte van de 'Camino de Santiago del Norte'. Het is de noordelijke variant van de overbekende route naar de pelgrimsplaats Santiago de Compostella. De blauw-geel geschilderde jacobsschelpen wijzen behalve de pelgrims, u vandaag ook de weg. 

Dag 5: Rondrit vanuit Colunga (21 km)
Een ontspannen, korte rit door de kuststreek rond het plaatsje Colunga. Er is dus genoeg tijd voor een heerlijke lunch in de haven van Lastres, het meest 'verticale' vissersdorp van Asturias. Bezoek zeker het onderhoudende Jura Museum waar u letterlijk in de voetsporen van de dinosauriërs kunt treden.

Dag 6: Colunga - Agüero (36 km)
Historisch Villaviciosa, was ooit een belangrijke stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago. Tegenwoordig is dit stadje hét cidercentrum van Asturias. Weer op het zadel bereikt u, na een interessant vogelreservaat, Tázones, dat niet alleen bekend is om het bezoek van de vloot van Karel V in 1517, maar ook om haar uitstekende visrestaurants. Agüero is uw einddoel.

Dag 7: Agüero – Gijon (29 km)
Tijdens deze laatste rit, zit halverwege een aardig klimmetje om de lokale, drukke kustweg te mijden. Deze kleine omweg door de fraaie vallei van Péon maakt de gang naar de kust wel weer makkelijker. U ‘vliegt’ als het ware omlaag de historische stad Gijon binnen om vervolgens langs de mooie San Lorenzo boulevard bij uw hotel uit te komen.

Dag 8: Vertrek Gijon
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie in Asturië.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: