Image
De prachtige kathedraal in Palma de Mallorca

Veelzijdig fietseiland

De meest veelzijdige fietsbestemming van Europa

Fietsvakanties Mallorca

Wat is Mallorca toch veelzijdig en wat kun je er mooi fietsen. Het noorden van het eiland biedt prachtige landschappen met bergen, groene valleien en natuur. Onderweg kom je langs authentieke Spaanse dorpjes waar je op een terrasje geniet van tapas, een koud biertje of een lekker glas wijn. In de binnenlanden kom je af en toe langs en finca (Spaanse boerderij) en wordt je net zoals langs de weelderige kust gedwongen om te stoppen voor een genietmomentje of om een foto te maken. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

7 fietsreizen gevonden

Mallorca woman-only 5 dagen

Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Sportieve fietsvakanties, Spanje
vanaf € 400,- p.p.

Fietsvakantie op Mallorca 8 dagen

Halfpension, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Spanje
vanaf € 919,- p.p.
Baai met boten

Mallorca - de Parel van de Balearen 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Spanje
vanaf € 999,- p.p.
Cap de Formentor Mallorca

Mallorca - Parel van de Balearen 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Spanje
vanaf € 1.007,- p.p.

Hike & Bike - Mallorca 8 dagen

Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Sportieve fietsvakanties, Single fietsvakantie, Spanje
vanaf € 1.195,- p.p.

Single fietsvakantie Mallorca 8 dagen

Halfpension, Groepsreis, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie, Spanje
vanaf € 1.475,- p.p.

Mallorca - kust en Tramuntana gebergte 8 dagen

Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag, Rondreis, Spanje
vanaf € 1.695,- p.p.

Parel van de Balearen

Ontdek het favoriete eiland van Duitse vakantiegangers tijdens een zomerse fietstocht op de Middellandse Zee. Of het nu gaat om individuele tochten, fietsvakanties voor gezinnen of racefietstochten, op het prachtige Mallorca wacht u een fietsvakantie van topklasse met fantastische fietstochten. Op deze pagina vind je onze selectie fietstochten op Mallorca met prachtige landschappen, idyllische natuur en dromerige stranden. Voor meer fietsvakanties kunt u ook kijken op: vamosmallorca.nl

Divers fietseiland

Mallorca is het grootste eiland van Spanje en het grootste van de Balearen en is ideaal voor fietstochten. Gelegen in de westelijke Middellandse Zee en ten oosten van het Spaanse vasteland, maakt het voormalige koninkrijk indruk op fietstochten met een rijk gevarieerd decor tijdens uw fietsvakantie op Mallorca en een kustlijn van ca. 550 km. Twee bergketens, vormen een deel van het noordelijke landschap van het Baleareneiland. Ook de vruchtbare valleien op de zijhellingen en de rotsachtige kustgebieden, waar heerlijk op gefietst kan worden, stralen hun charme uit.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Kathedraal La Seu
  2. Castell de Bellver (Kasteel)
  3. Grotten van Drach (Drakengrotten)
  4. Palma de Mallorca (Stad)
  5. Cap de Formentor (Uitkijkpunt)

Fiets langs charmante landschappen

Het gematigde subtropische klimaat met korte winters belooft vooral in de koudere maanden een fijne fietsvakantie op Mallorca. Vooral de "kleine zomer" aan het begin van het jaar is een prima reistijd voor fietstochten, omdat het milde weer en de rust bijzonder geschikt zijn voor heerlijke fietstochten op Mallorca. Fiets langs de charmante landschappen en door de prachtige gebieden tijdens het amandelbloesem seizoen, die het eiland omtoveren tot een magische en levendige omgeving. Geniet van de talloze glinsterende baaien langs de gevarieerde kustlijn, de uitgestrekte wijnbouwgebieden en amandelplantages in het centrale deel van Mallorca, de regio Pla de Mallorca, evenals de prachtige havens en brede zandstranden die langs de oostzeekust. Aan de lokale kust, in Cala Millor, zijn de breedste stranden van de Balearen. Het voormalige vissersdorp Porto Cristo met zijn prachtige baaien aan de oostkust nabij de natuurlijke baai van Cala de Manacor, nodigt u uit om te wandelen en te ontspannen tijdens een fietstocht door Mallorca.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden

In de hoofdstad Palma de Mallorca, gelegen aan de baai van Palma langs de westkust van het eiland, woont ongeveer de helft van de inwoners van Mallorca. Met zijn vele monumenten, kerken en galerijen, evenals de gotische kathedraal La Seu, het middeleeuwse kasteelcomplex Castell de Bellver en de mooie oude stad, Palma. De stad is gemakkelijk per fiets te bereiken via een prachtig fietspad dat direct langs de zee leidt. Hier kunt u tijdens fietstochten de cruiseschepen en de drukte op het strand bekijken. Andere bezienswaardigheden van het mediterrane eiland zijn de Romeinse ruïnes van Pollentia in Alcudia, de haven van Cala Figuera en de langste onderwatergrot van Europa in het oosten van het land, die je zeker niet mag missen tijdens je fietstocht. Typerend voor het Spaanse eiland zijn er vele charmante markten die u uitnodigen om te wandelen.

Meer informatie