Pais Valencià - Castalla en ommeland

Iedere dag aan u de keuze! Wel of niet op de fiets, welke kant op en hoe lang. Als standplaats is het mediterrane, pittoreske Castalla, gelegen in het achterland van de Costa Blanca, daarvoor dé plek. Vanuit het gezellige en comfortabele Spaanse guesthouse zijn er tochten van 50 tot wel 120 km, met als voornaamste thema bergdorpen, natuurparken en Spaanse zon. Tijdens deze reis verblijft u in Casa Camaleòn, een kleinschalig en persoonlijk guesthouse tussen de olijfbomen aan de rand van Castalla met een schitterend uitzicht op de oude burcht. Het guesthouse wordt gerund door Nederlandse eigenaren en ligt op loopafstand van het historische stadscentrum.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 510 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Spanje natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 320
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km)
Na aankomst op het vliegveld kunt u meteen op de trappers óf met de bagagetransfer mee naar het hotel. Gaat u op de fiets dan maakt u meteen kennis met een 'Via Verde', een voormalige spoorlijn, omgetoverd tot een prachtig fietspad. De vlakke route (asfalt en befietsbaar grind) doorkruist twee prachtige valleien met wijngaarden op de hellingen en ruige, verlaten stukken. Aan het eind wordt het een beetje klimmen om vervolgens af te dalen tot in Castalla, waar Casa Camaleòn uw standplaats wordt voor de komende dagen.

Dag 2: Castalla, rustdag of rondrit 'La Hoya de Castalla' (52 km/64 km)
Castalla is ontstaan in de vallei rondom het gelijknamige kasteel. Op 600 meter hoogte boven de Middellandse Zee overziet u vanaf het kasteel het gehele gebied, 'La Hoya de Castalla' genaamd. De relatief vlakke rondrit voert vandaag langs het kasteel verder door het uitgestrekte dal naar het gemoedelijke dorpje Tibi. In de laatste week van juli is het hier een drukte van belang vanwege het feest ter ere van Maria. Vanuit Tibi kunt u via Ibi meteen huiswaarts keren of via het hoger gelegen Port de Carrasqueta de terugweg aanvaarden.

Dag 3: Castalla, rustdag of rondrit 'Xorret de Cati' (60 km/95 km/120 km)
Ten zuidwesten van Castalla ligt, zo'n 437 m hoger, de col 'Xorret de Cati'. Het is de finish van één van de etappes in de Ronde van Spanje, de 'Vuelta'. De klim is niet lang maar wel erg pittig met stukken van 11% tot soms 22%. Eenmaal boven daalt u af tot bijna zeeniveau en fietst door ruig landschap, dat hier en daar doet denken aan de Gran Canyon, terug naar Castalla. U passeert het plaatsje Montnegre en 'Port de Carrasqueta'. Na ongeveer 40 kilometer kunt u kiezen of u de terugweg aanvaardt over een 'Via Verde' of via het pottenbakkersstadje Agost.  

Dag 4: Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Fontanella' (53 km/90 km/125 km)
Deze rit koerst eerst in noordelijke richting door de streek die bekend staat als ‘het dal van het speelgoed’. Het is een schitterend landschap met olijfbomen, lavendel- en zonnebloemvelden. Vanuit Onil klimt u naar 'Puerto de Onil' om vervolgens prachtig af te dalen naar Banyeres de Mariola, het hoogst gelegen dorp in de provincie Alicante. Door een adembenemend mooi landschap gaat het naar Biar, met zijn Moorse kasteel, dat hoog boven de stad uittorent. Bij de langere routes maakt u nog een extra klim over de 'Siërra de Solana'.

Dag 5: Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Mariola' (70 km/105 km)
U begint in noordelijke richting met een rustige klim dwars door het prachtige natuurgebied van de 'Siërra de Mariola' met zijn indrukwekkende kalksteenformaties. Via het middeleeuwse, voormalige textielstadje Bocairent, dat bekend is om zijn fonteinen en bruggen, Moorse grotten, vroegere ijskelders en een prachtig oud klooster, keert u terug naar Castalla. Wilt u nog wat extra uitdaging fiets dan verder, via een echte kuitenbijter, naar 'Ermita Sant Antoni'. Over een stukje 'Via Verde' keert u langs Alcoy huiswaarts.

Dag 6: Castalla, rustdag of rondrit 'Cabezón del Oro' (120 km)
U fietst eerst langs een prachtige bergrand met uitzicht op zee naar het plaatsje Xixona, zeer bekend om zijn verrukkelijke nougat (Turrón). Daarvandaan trapt u het ruige landschap van de 'Cabezón del Oro' binnen. Tot Relleu is het regelmatig klimmen en dalen door deze imposante bergketen met aan uw rechterhand de azuurblauwe Middellandse Zee in de verte. Dan volgt er een mooie, maar pittige klim tot aan 'La Torre de las Maçanes'. Vanaf hier gaat u via de 'Port de Benifallim' en het dorpje Ibi weer terug naar Castalla. 

Dag 7: Castalla, rustdag of rondrit 'Villajoyosa' (95 km)
Deze route begint met een transfer naar Villajoyosa, bekend om zijn fraaie, bontgekleurde huizen. Hier begint uw fietstocht door het hart van de 'Siërra de Aitana' met als hoogtepunt de Alto Aitana. Op deze koninginnenrit overwint u bijna 2600 meter hoogte! Direct vanuit Villajoyosa begint de 34 kilometer lange, maar geleidelijke klim naar de 'Puerto Tudons'. Daarna daalt u af tot in Benifallim, waarna u de 'Port de Benifallim' beklimt. Via 'La Torre de les Maçanes', het plaatsje Xixona en 'Col de Tibi' fietst u weer terug naar Castalla. 

Dag 8: Vertrek Castalla / Transfer naar Alicante
Na het ontbijt eindigt uw Pais Valencià fietsvakantie in Spanje. Afhankelijk van uw vertrektijd wordt u naar de luchthaven gebracht.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: