Fietsvakantie Zuid-Hollandse Hoogtepunten - 5 dagen

Vanuit Leiden fietst u door een schilderachtig Hollands landschap, een lieflijk strijdtoneel tussen land en water, met fiere poldermolens, weidse vergezichten en veel natuur. Het is opmerkelijk hoe snel de hectiek van de steden overgaat in stille fietspaden met vogelgeluiden. Tijdens uw fietsvakantie overnacht u in historierijke steden als Leiden en Delft, waar de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig is.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 199 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 420,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Leiden

U kunt een wandeling maken door deze oude universiteitsstad.

Dag 2 Van Leiden naar Delft 46 km

 Door de duinen en de statige hofstad Den-Haag fietst u naar Delft, de stad van Delfs Blauw, Vermeer en Willem van Oranje, 'de vader des vaderlands.'

Dag 3 Van Delft naar Rotterdam 38 km

Na de jeneverstad Schiedam belandt u in de wereldhavenstad Rotterdam. Na de verwoesting door het Duitse bombardement in WOII werden veel beschadigde gebouwen vervangen door nieuwbouw. Rotterdam is dan ook een moderne stad met wolkenkrabbers: 'Manhattan aan de Maas'.

Dag 4 Van Rotterdam via Kinderdijk naar Gouda 42 - 58 km

Een fietsveer vaart u naar de Molens van Kinderdijk. Nergens in de wereld staan zoveel molens bij elkaar als hier. Een fraaie polderroute leidt u vervolgens via het zilverstadje Schoonhoven naar Gouda, met één van de mooiste stadspleinen van het land. Wereldberoemd zijn de 72 gebrandschilderde ramen van de Sint Jan.   

Dag 5 Van Gouda naar Leiden 43 - 57 km en vertrek

Terug naar Leiden doorkruist u het plassengebied rond Nieuwkoop, wat romantische schilders inspireerde. Wilt u in Leiden na aankomst nog overnachten, dan verlengt u de tocht met een extra nacht.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: