Fietsvakantie Rondje Gent > Brugge > Gent - 7 dagen

Vanuit het mooie Gent dwars door het fietsvriendelijke, noordelijk deel van Meetjesland, met haar unieke kreken- en polderland, richting Brugge. Het totale historische centrum van deze prachtige stad staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst, een goede reden om daar dus twee nachten te blijven. Door het zuidelijke bosrijke deel van Meetjesland weer terug naar het onweerstaanbare Gent.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 266 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
België, Gironde rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 599,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Gent
Je start deze fietsvakantie in het bruisende Gent. Hier hoef je je geen moment te vervelen, en bedenk Gent moet je niet alleen gezien hebben, maar vooral beleven. Neem je tijd, verdwaal in het historische centrum, ga op ontdekking in de musea en geniet van het culinair talent.

Dag 2: Gent - Maldegem (ca. 57 km)
Je verlaat Gent en fietst al gauw door Meetjesland, een nog weinig bekend fietsparadijs in Vlaanderen met bossen, velden en uitgestrekte akkers. Peddel ontspannen door dit vlakke land naar 'Beeldig' Eeklo, met zijn bijzonder rijke verzameling beelden en andere kunstwerken. Één van de belangrijkste is 'De Grote Kop' in de buurt van het Jan-Frans Willemsplein. Via de bosrijke domeinen van Het Leen en Drongengoed naar het vestingstadje Maldegem waar je hartelijk wordt ontvangen in je hotel.

Dag 3: Maldegem - Brugge (ca. 53 km)
Opnieuw een prachtige route door Jacques Brell's 'Vlakke Vlaanderenland'.  Vanuit Maldegem passeer je slaperige boerendorpjes als Knesselare, Maria-Aalter en Moerbrugge. Dan langs het kanaal Gent-Brugge, dat stamt uit de 14e eeuw. Het vormde de inzet voor meerdere veldslagen tussen beide verbonden steden. Eindbestemming is de Vlaamse parel Brugge, waarvan de binnenstad, rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden, niet voor niets in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Dag 4: Rondrit Brugge (ca. 60 km)
Spendeer je deze dag om Brugge met al zijn bezienswaardigheden verder te verkennen óf spring je toch op de fiets? Kies je voor het laatste dan gaat het door een uitgestrekt weidelandschap over smalle weggetjes, omzoomd door statige bomenrijen naar het plaatsje Hoeke. Via de Damse vaart verder naar het Nederlandse vestingstadje Sluis. Volg niet alleen de prachtige stadswallen. maar duik ook het gezellige centrum in, bijvoorbeeld voor een mossellunch op een van de terrassen rondom het fraaie Belfort. Door het eindeloos open Zeeuws-Vlaamse landschap richting Damme, eveneens een prachtig vestingstadje, dat tijdens de 80-jarige oorlog de Spaanse tegenhanger van Sluis vormde. Via de Damse Vaart terug naar Brugge.

Dag 5: Brugge - Beenem/Aalter (ca. 41/53 km)
Vanuit Brugge eerst de stadsdomeinen van Beisbroek en Tudor, die onderdeel uitmaken van de zogenaamde Kasteelbossen, de woon- en jachtgebieden van de vroegere Brugse elite, ook wel de mooiste bossen van Vlaanderen genoemd. De hoogtepunten volgen elkaar snel op, want even verderop is er het kasteel van Loppem, dat zich zowel van binnen als van buiten nog steeds in oorspronkelijke staat bevindt. Via Oostkamp en Hertsberge naar het landschapspark Lippensgoed-Bulskampveld, het grootste boscomplex van Vlaanderen. Via Maria-Aalter en het Blekkerbos komt je aan in het gezellige Aalter.

Dag 6: Beenem/Aalter - Gent (ca. 55/65 km)
Over smalle, vlakke, verkeersluwe wegen naar het Oost-Vlaamse Deinze, een stadje langs de Leie met zijn karakteristieke kerk aan het water. Dan richting Sint-Martens Latem, ook wel de kunstenaarsgemeente genoemd. Bezoek hier het Dhondt Dhaenens museum met zijn rijke collectie Vlaamse schilderkunst, waarvoor de Leie vaak de inspiratiebron vormde. De laatste kilometers op weg naar Gent kom je de rivier nog veelvuldig tegen. Geniet deze laatste avond nog één keer van de pracht en praal van Gent, misschien op een terras, jawel, aan de Leie.

Dag 7: Vertrek vanuit Gent
Na het ontbijt eindigt je arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: