Fietsvakantie Rügen - de grote eilandtocht - 8 dagen

Vertrek vanuit het historische Stralsund voor een weekje lekker 'uitwaaien' op het eilandenrijk van Rügen. Bezoek het heerlijke, schiereiland Mönchgut met zijn gezellige badplaatsen, de imposante krijtkliffen van 'Königsstuhl' en de noordelijke Kaap Arkona. Geniet op het autovrije eiland Hiddensee van de rust op deze parel in de Oostzee.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 195 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 649,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Stralsund
U reist op eigen gelegenheid naar Stralsund. Check-in in uw hotel. Verken de Hanzenstad Stralsund met zijn prachtige architectuur en fraaie herenhuizen.

Dag 2:    Stralsund – Bergen (ca. 41 - 53 km)
Het traject van vandaag voert u via de oude Rügendamm en de Strelasundbrug naar het eiland Rügen. Hier gaat het eerst naar de Kubitzer Bodden en vervolgens richting het westen van het eiland richting Bergen. De route voert vandaag gedeeltelijk door het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft.

Dag 3:    Bergen - Sellin/Binz (ca. 30 - 32 km)
De Rugard van Bergen was ooit de plaats van een Slavische vesting. Vandaag de dag kunt u vanaf de uitkijktoren genieten van het uitzicht over het eiland. Onderweg naar een van de kustplaatsen op Rügen komt u langs Putbus, de voormalige residentie van Wilhelm Malte I.

Dag 4:    Rondrit op Mönchgut (ca. 24 km)
Een grote, houten toegangspoort, gebouwd op de brug over de Mönchsgraben, markeert de toegang tot het schiereiland Mönchgut. Om de bezittingen van de monniken te scheiden van de rest van het eiland, werd er ooit een gracht gegraven tussen Sellin en Baabe, die bekend staat onder de naam 'Mönchsgraben' ofwel de 'Monniksgracht'. Vissers en boeren hebben het in de loop der tijd omgevormd tot het landschappelijke juweel dat het nu is.

Dag 5:    Sellin/Binz - Sassnitz (ca. 19 - 30 km)
Na het ontbijt gaat u op weg naar Granitz, passeert het beroemde jachtkasteel en zet verder koers naar Binz. Het deel tussen Binz en Mukran is overwegend vlak en eenvoudig te fietsen. Geniet van de maritieme sfeer in de ferryhaven.

Dag 6:    Sassnitz - Wittow/Nord-Jasmund (ca. 42 - 65 km)
Maak vandaag zeker ook een wandeling bij de kalkkliffen van Königsstuhl. Bezoek de musea, zandstranden en rotsformaties. Zet koers naar kaap Arkona. Doorkruis het schiereiland Jasmund op weg naar Glowe en passeer Schaabe in het noorden, alvorens u uw einddoel bereikt. U overnacht in een van de plaatsjes op het schiereiland.

Dag 7:    Wittow/Nord-Jasmund - Hiddensee - Stralsund (ca. 19 km)
Neem de ferry over de Jasmunder Bodden naar het eiland Hiddensee. Het is de moeite waard om hier een excursie naar de meer dan 60 m hoge vuurtoren, de Dornbusch, te maken. Zoek relaxed uw weg door heidevelden en over dijken; op Hiddensee geldt 'de fietser is koning' het eiland is immers zo goed als autovrij. Neem in de namiddag de veerboot over de Strelasund naar Stralsund, de plaats waar een kleine week geleden deze heerlijke fietsreis aanving.

Dag 8:    Vertrek vanuit Stralsund
Na het ontbijt eindigt uw Rügen fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: