Image
Ribblehead viaduct Engeland

Unieke landschappen, historische dorpjes

Groot Britannië & Schotland

Fietsvakanties Engeland en Schotland

Bekijk het aanbod fietvakanties door Engeland en Schotland in het onderstaande overzicht. Kom fietsen door de betoverende heuvellandschappen van Engeland. Bekijk authentieke dorpjes met schitterende pubs en winkeltjes, fiets langs rivieren, meren en kastelen. Kortom: 'beleef de historie en cultuur van Engeland waar de Engelsen trots en zuinig op zijn.' Lees meer

9 fietsreizen gevonden
river-ouse

Engeland - Lincolnshire en oost Anglia 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Engeland
vanaf € 789,- p.p.

Engeland - van kust naar kust 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Engeland
vanaf € 808,- p.p.

de Cotswolds in Engeland 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Engeland
vanaf € 968,- p.p.
kasteel engeland

In het oosten van Engeland 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Engeland
vanaf € 1.080,- p.p.

Engeland / Schotland - Castles en Lochs, Bens en Glens 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Fietsvakantie met rustdag, Rondreis, Engeland
vanaf € 1.199,- p.p.

De Schotse Hooglanden 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Engeland
vanaf € 1.238,- p.p.

Engeland van Londen naar Bristol 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Engeland
vanaf € 1.374,- p.p.
wales

Wales - meren - kastelen 8 dagen

Groepsreis, Van hotel naar hotel, Rondreis, Engeland
vanaf € 1.695,- p.p.

Van de Cotswolds tot de White Cliffs

Engeland staat bekend om zijn gevarieerde landschappen. Het omvat glooiende groene heuvels, idyllische plattelandsscènes, zoals die in de Cotswolds, met pittoreske dorpjes en kronkelende rivieren. De Engelse kustlijn biedt kalkrotsen zoals de White Cliffs of Dover en uitgestrekte stranden in Cornwall. Landelijke gebieden tonen uitgestrekte velden met schapen en historische landgoederen zoals die in Lake District. Karakteristiek zijn ook de Engelse tuinen met perfect onderhouden gazons en kleurrijke bloembedden. Verder herbergt Engeland een mix van cultureel erfgoed met iconische stenen cirkels zoals Stonehenge en majestueuze kastelen zoals Windsor Castle, die het landschap verrijken.

Schotse hooglanden

De Schotse Hooglanden staan bekend om zijn dramatische landschappen met uitgestrekte heidevelden, ruige bergen, diepe valleien en schilderachtige lochs. De regio ademt een rijke geschiedenis uit met kenmerkende clans, folklore en iconische monumenten. Populaire monumenten zijn het indrukwekkende Edinburgh Castle, symbool van Schotse macht en geschiedenis,  Eilean Donan Castle, een romantisch kasteel op een eiland bij de oever van Loch Duich en als laatste het mysterieuze Loch Ness, beroemd om zijn vermeende monster.

Edinburgh, Glasgow en Inverness

Onder de bekende steden van Schotland bevindt zich Edinburgh, de hoofdstad met zijn historische straten, de Royal Mile en het levendige culturele festival. Glasgow staat vooral bekendom zijn kunst, muziek en architectuur. Tot slot noemen we Inverness, gelegen aan de monding van de River Ness en vaak beschouwd als de 'hoofdstad van de Hooglanden', die als toegangspoort tot de regio dient en doordrenkt is van historie.

Fietsen in Engeland of Schotland

Fietsen in Engeland biedt een afwisselende ervaring met prachtige landschappen en historische routes. Een basisconditie is meestal voldoende. Voor fietsvakanties in Schotland is een gemiddeld tot goede conditie benodigd want de fietsroutes zijn daar wat uitdagender door hogere heuvels. Let op het links rijden en volg fietspaden of landwegen om veilig te fietsen. Engelse plattelandsdorpen en kustpaden zijn ideaal voor ontdekkingen per fiets. Bewonder de groene heuvels van de Cotswolds, De Schotse Hooglanden of de Great West Way langs de vallei van de Thames en het Kennet & Avon kanaal. Het fietsen biedt een unieke manier om verborgen juweeltjes te ontdekken, terwijl je langs pittoreske plekken en historische bezienswaardigheden komt, waardoor het een prachtige en avontuurlijke manier van reizen is.